Modder of Hakken: Laura van Dijk

18 september 2017 19:00

Ronald

Vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Onder de amateurclubs mag je IJVV, dat al jarenlang meerdere vrouwenteams heeft, gerust trendsetter noemen. Of er ooit een Oranje-leeuwin opstaat uit de IJselmuider klei is afwachten, maar aan vechtlust geen gebrek. De modder vliegt je soms om de oren. In deze rubriek in Streeknieuws laten we de meiden en dames van IJVV aan het woord over hun favoriete sport: voetbal.

7 vragen aan...

Naam: Laura van Dijk

Leeftijd: 25

Team: Vrouwen 1

Positie in het elftal: middenvelder/verdediger

Waarom voetbal?

“Ik voetbal al sinds mijn zesde. Ik ben begonnen tussen de jongens bij s.v. Zalk. Bij gebrek aan een dames elftal bij Zalk ben ik op 15-jarige leeftijd gaan voetballen bij VSCO en sinds vier jaar voetbal ik nu bij IJVV. Ik keek vroeger al op tegen de jongens bij ons in het dorp. En deed regelmatig met ze mee op straat wanneer ze een balletje aan het trappen waren. Ook was de keuze bij ons in Zalk niet erg groot qua sporten, dus voetbal stond al gauw bovenaan het lijstje. Daarnaast is het sporten in teamverband erg gezellig.”

Wat is jouw sterkste punt en wat kan beter?

“Technisch sterk, inzicht, rust brengen in het spel en coaching. Mijn schot, startsnelheid en linkerbeen kunnen beter. Volgens mijn teamgenoten geef ik te vaak nonchalante passes met buitenkant voet of doe ik te vaak een hakje.”

Welke rol heb jij binnen het elftal? Ben je een leider, harde werker of die meid met een fluwelen techniek?

“Ik ben voornamelijk iemand die graag en veel coacht in het veld. In dat opzicht ben ik een leider, maar ik kan ook hard werken en technische vaardigheden laten zien.”

Het Nederlands damesvoetbal bloeit als nooit te voren met een EK-titel. Droom jij wel eens van voetballen op het hoogste niveau? En wat is jouw favoriete club en waarom?

“Daar heb ik weleens over gedroomd en het zou mij nog erg gaaf lijken om als een soort Jackie Groenen in het Nederlands elftal te mogen shinen. Maar ik heb mij er al lang bij neergelegd dat er voor mij niet meer in zit en ik meer een amateur-club-voetballer ben, met een gezellige derde helft als afsluiting. Mijn favoriete Eredivisieclub is Heracles Almelo. Dit omdat zij de eerste club waren in de Eredivisie met een kunstgrasveld en een aantal jaren terug met onder andere Armenteros, Everton en Overtoom een erg sterk en technisch aanvallend staaltje voetbal lieten zien.”

Hoe ga je om met winst en verlies na een wedstrijd?

“In beide gevallen een biertje drinken in de kantine. Uiteraard kan je er flink chagrijnig van worden als je onterecht een wedstrijd hebt verloren maar dit duurt meestal niet al te lang.”

Staat voetbal op 1 of heb je nog andere hobby’s?

“Wat betreft hobby's staat voetbal op 1. Daarnaast hou ik erg van koken, een drankje doen op z'n tijd, toneel spelen. Ook heb ik de droom om later in een groot theater te staan met een eigen comedy show.”

Modder of hakken?

“Modder. Als kind was ik al veel buiten te vinden, hutten bouwen, voetballen en rondscheuren op de skelter. Hakken draag ik vrij weinig, mijn korte kuitspieren verkrampen al bij het idee. Daarnaast kan ik er niet al te elegant op lopen, dus dat beeld zal ik een ander besparen.”

Bron: https://streeknieuws.nu/algemeen/modder-of-hakken-laura-van-dijk
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!