IJVV 7 maakt een goede start na de winterstop dankzij trosjes bananen van Hummelink

5 - 0

DSV '61 5

Mannen zaterdag, 7, 5e klasse 14

6 februari 2016 14:30

Ja dames en heren; het waren de trosjes van Hummelink die IJVV 7 afgelopen zaterdag naar de zege leidden. Het krachtvoer was nog niet helemaal ingewerkt in de beginfase, maar na een kleine 20 minuten werd het eten van dit fruitstuk uitbetaald. Een diepe bal van Bernhard Timmerman op gelegenheidsspeler Kaká werd met de borst gecontroleerd. Zijn opponent van DSV’61 wou de bal wegschieten, maar raakte het lederen geval niet of nauwelijks waardoor de bal voor de voeten van de IJVV’ er kwam. Hij had de hoek voor het uitzoeken en kon de thuisploeg zo op een 1-0 voorsprong brengen. IJVV ging voor rust vrolijk verder. Het begon te lopen en de gemaakte meters van Jan Willem Nieuwbroek werden al voor de rust uitbetaald. Naast dat de chef kok ook eten kan bereiden kan hij dus ook voorzetten geven en wel op collega spits Jarno ‘’Costa’’ Pruim. Als een Diego Costa verschalkte hij de keeper van het team uit Doornspijk. Met een kopbal in het dak van het doel was hij de gevierde man en de keeper van Doornspijk de pineut. Hij kon niet meer bij de bal en knalde vol op de paal met het lijf. Gelukkig kon de sluitpost de wedstrijd vervolgen. Dat het vijf meter gebied in die eerste helft niet zijn domein was werd duidelijk toen linksback Kim Post de bal zo het doel in tikte. Een goed genomen corner van Bertrick Timmerman werd verlengd en debal kwam zonder dat Post het wist tegen zijn voet aan en dus scoorde hij in hetzelfde doel als waar zijn broertje enkele seizoenen geleden in scoorde: 3-0. Diezelfde Post was ook betrokken bij de 4-0. Alle aanvallers trokken richting de spits om zo ruimte voor Post vrij te maken. Hierdoor kwam de meegekomen Pieter Weever vrij. Pieter nam de bal ineens uit de lucht en verschalkte voor de vierde maal deze middag de vogelverschrikker van Doornspijk. Een doorn in het oog voor de oranje hemden. Met 4-0 ging men rusten. Waar Steve Mc Claren er bij FC Twente altijd een handje van had om wat later te komen, zo deed coach William ten Hove dit ook, maar in de rust had hij toch nog wat opdrachten voor zijn mannen. Jarno ‘’Costa’’ Pruim kreeg het hele team stil door zijn teamgenoten te bevelen even stil te zijn voor de woorden van coach Ten Hove. Helaas lukte het niet om de score in de 2e helft flink op te voeren. Wellicht moet Hummelink de volgende keer wat meer fruit meenemen, want de bananen brandstof was duidelijk uitgewerkt. Er werd redelijk verzorgd gevoetbald tot aan de zestien, maar de sluitpost van DSV’ 61 kwam in de 2e helft beter voor de dag. Wel was het nog Bertrick Timmerman die een fraai opgezette aanval af ronde. De mooiste aanval van de dag en zo mocht de nummer 10 aan de kant van IJVV 7 de 5-0 aantekenen. Het 7e hoefde niet meer en bereidde zich rustig voor op de 3e helft waarin het nog genoeg lucht over had. De wedstrijd werd nog even besproken en al gauw ging men over tot de orde van de dag: de kannetjes bier. Die gingen er net zo lekker in als de 5 doelpunten van deze middag. Mooi dat er ook door 5 verschillende spelers werd gescoord. Jan Willem Nieuwbroek vergat vanmiddag te scoren, maar hij vergat wel meer deze middag. Zijn beurs bleef achter in kleedkamer 9. De 3e helft kon hij ook niet bijwonen. Reden van absentie is mij onbekend. Hij vergat in het veld geen meters te maken. Met zijn lange stelten, maakte hij vele verloren meters goed en veroverde geregeld de bal terug. De eerlijkheid gebied te zeggen dat Nieuwbroek te weinig kreeg. Hij had zeker een doelpunt verdiend, maar toch moet hij een lekker gevoel over hebben gehouden aan de voorzet op Jarno ‘’Costa’’ Pruim. Zo liet het spitsenduo zien prima op elkaar ingespeeld te zijn. Hier hadden van Persie en Huntelaar nog wat van kunnen leren, maar dat lijkt nu te laat. Zo is de belofte nagekomen om deze wedstrijd toch weer de geschiedenisboeken in te laten gaan. Een wedstrijd die perspectief biedt voor het restant van dit seizoen. Na vele seizoenen als 2e te zijn geëindigd wil men natuurlijk graag kampioen worden, maar het houdt rekening met eenzelfde scenario. Zij krijgen concurrenten Hattem en Olympia nog op bezoek thuis. Weten zij deze in winst om te zetten dan kan het maar zo weer eens kampioen worden, maar daar is allicht meer voor nodig dan een trosje bananen en wat meer fruit. Zaak dat Hummelink de markt gaat verkennen en zo een goedje vindt waarmee IJVV 7 haar opponenten kan bestrijden en dan hebben we het niet over verboden middelen. Tijmen Vrijbloed mag ook bedankt worden namens IJVV 7. Ook hij was vandaag te gast en maakte ook een prima rentree na de winterstop. Rond de klok van zes was de derde helft ten einde en keerde het team huiswaarts.