... (e.d.)
82'

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 5

26 november 2016 14:30

Na de flater tegen Be Quick heeft IJVV zich goed herpakt tegen Hierden en sv Zwolle met beide wedstrijden een overtuigende winst van 8-1. Deze zaterdag stond er de uitwedstrijd tegen WHC Wezep op het programma.
Wezep uit, altijd lastig.
Zo bleek ook de eerste minuten van de wedstrijd. IJVV speelde onverzorgd en gehaast voetbal met veel de lange bal naar voren.
Aan de bal werd er weinig rust bewaard en de speelsters zonder bal waren moeilijk te bereiken.
Maar gelukkig was daar Willemijn in de 14e minuut van de wedstrijd. Zij probeerde met een schot van afstand het doel te bereiken en dit resulteerde in een knappe goal in de rechter bovenhoek, 0-1 IJVV.
Kort na deze goal probeerde IJVV keer op keer om de voorhoede te bereiken. Kim Zandbergen kreeg de bal in het 16 meter gebied aangespeeld, draaide zich goed weg van haar tegenstanders maar na een overtreding van WHC werd er een penalty gegeven voor IJVV. Esther Spans alias Koster stond achter de bal en schoot de penalty beheerst binnen, 0-2!
Na dit doelpunt werd het bij IJVV onrustig. De verdediging stond onder druk en had moeite met het uitverdedigen. Dit resulteerde in een doelpunt voor WHC, 1-2. Het spel van IJVV werd er niet beter op er werd zelfs nog slordiger gevoetbald en veel passes belandden in de voeten van de tegenstander. Zo gebeurde dit ook bij Angela maar zij kreeg de bal weer in bezit en schoot deze de diepte in. Door hard werken en druk zetten van Naomi op de verdediging kwam uiteindelijk Kim Zandbergen aan de bal en kon deze beheerst in de goal schieten, 1-3! Rust.

Het was al mistig maar teruglopend naar het veld bleek dat de mist nog meer had toegenomen. Afijn, de tweede helft was begonnen. Het spel ging over en weer en na een ietwat onhandige terugspeelbal op de keeper gaf de scheidsrechter WHC een indirecte vrije trap. De indirecte vrije trap werd genomen en ging via de lat in de goal volgens de scheidsrechter, waarop WHC terugkomt in de wedstrijd en de stand 2-3 is. Het mocht dus niet baten dat IJVV bijna al haar speelsters op de doellijn had staan bij deze vrije trap.
Maar dan nog geen 5 minuten later is het Esther dat via de rechterkant de achterlijn haalt en richting goal schiet. Verbazingwekkend vliegt de bal vanuit een bijna onmogelijke positie over de keepster van WHC heen en beland in de verre hoek van de goal, 2-4! Niet veel later was het Mischa dat de plaats had ingenomen van Larissa. Mischa liep door via de linkerkant naar de achterlijn, schoot de bal richting goal en deze werd nog getoucheerd door de keepster van WHC maar een alerte Kim Zandbergen reageerde meteen en schoot ook deze bal binnen, 2-5! Een tijdje later was het weer raak voor IJVV maar dit bleek een eigen goal te zijn van WHC, 2-6!
Door de mist was de totstandkoming van deze goal moeilijk te zien. WHC dat nog even terug leek te komen werd weggespeeld door IJVV. Niet door het geweldige spel van IJVV maar het had de doelpunten en het doorzettingsvermogen mee.
Kim Zandbergen zet de eindstand met 2-7! Hatsee!
Een ietwat geflatteerde uitslag misschien wel, gezien het matige spel aan onze kant maar dat mag niet baten want de punten zijn weer binnen!

Speler van de wedstrijd was vandaag: Willemijn Harms
Keline van Mb1 keepte de hele wedstrijd, weer bedankt voor het mee spelen met Vrouwen 1.

Op naar de volgende wedstrijd die gespeeld wordt op 10 december om 14.30 thuis tegen DSV Doornspijk. Een zeer belangrijke wedstrijd gezien de stand in de competitie.