Spannende wedstrijd en drie punten in de knip.

0 - 2

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

4 april 2015 12:30

Vandaag de uitwedstrijd tegen ASC 62 in Dalfsen. Terug denken aan de eerste wedstrijd thuis kan dit wel eens een moeilijke wedstrijd worden. Toen werd het  1-1 omdat ASC 62 zich toen de hele wedstrijd ingroef in hun eigen 16 meter gebied en gokte op de counter. Tja als dat vandaag weer zou gebeuren word het een moeilijke wedstrijd. Rozemarijn vroeg nog als ik de toss win zal ik dan de wint in de rug kiezen. Doe maar er tegen in dan heb je kans dat ze de lange bal gaan spelen en dat wij meer ruimte krijgen geef ik haar mee. We verloren de toss maar ASC 62 koos zelf voor windmee dus kwam alles toch zo zoals we het wilden. Allebei gingen we furieus van start en inderdaad hanteerde ASC 62 veel de lange bal en kwam ver op onze helft voetballen. Maar onze verdediging en keepster maakten waar dat we veruit de minst gepasseerde ploeg zijn in onze competitie. Toch hadden we gelijk een kleine tegenslag, Jolande had moeite met ademhaling problemen en moest naar 10 minuten gewisseld worden. Even schuiven achterin. Siri komt er in en gaat voorstopper spelen terwijl Rozemarijn van deze plaats naar linksachter gaat. Het pakt allemaal goed uit en het is net of er achter niets veranderd is. De wedstrijd gaat verder en over en weer ontstaan er kansen al moet ik wel zeggen dat wij daar gevaarlijker in waren. Eenmaal moet Willeke echt ingrijpen als er een speelster van ASC 62 is doorgebroken. Met een perfecte sliding weet ze dat te voorkomen . De eerste helft loopt op zijn einde en het ziet ernaar uit dat we met de 0-0 de rust ingaan. Toch is dat niet zo want in de 39 minuut komen we op een 0-1 voorsprong. Er gaat iets geweldig aan vooraf. Ilona word op links weggestuurd. De verdedigster van de tegenpartij zet een sliding in maar doordat Ilona de bal net iets opzij tikt en behendig over haar heen springt komt ze er langs heen en haalt de achterlijn. Geeft een puntgave pass op Ellis die de bal precies teruglegt op Anouk. Anouk bedenkt haar niet en haalt uit net binnen de zestien en schiet nog net niet het net aan flarden. 0-1 dus en tevens de ruststand.

De tweede helft hebben we de wind in de rug en daar we in andere wedstrijden vaak moeite hebben met die omschakeling werd het dit keer goed opgepakt. Verzorgt en opbouwend spelen van achteruit met af en toe als verrassing de lange bal. Daar valt ook de 0-2 uit. Helma hanteert de lange bal en Annemarie reageert daar goed op. Toch lijkt het er op dat een verdedigster van ASC 62 eerder bij de bal is en deze op de keepster terug wil spelen. Door de druk die Annemarie daar op legt lopen keepster en verdedigster aardig in de weg en is Annemarie de lachende derde en weet de bal nog zo te raken dat deze in het doel verdwijnt. 0-2 dus. Even later een snoeihard schot van Annemarie  en eerlijk ik had hem al geteld maar een verdedigster kon nog net met een uitgestoken voet de 0-3 voorkomen. Later krijgt Chantal ook nog een goeie mogelijkheid maar ook deze word afgeketst. Naarmate het einde van de wedstrijd nadert en die 0 er nog steeds staat word de spanning voor ons minder. Zo krijgen we ook nog 2 corners achter elkaar en Die worden genomen door Ellis. De bal was echter in de bosjes beland en Ellis neemt er lekker de tijd voor ook laat ze hem nog een keer vallen zodat de bal weer weg rolt en het nog meer tijd kost. Leuk om te zien dat tijdrekken. Dan is daar het eindsignaal en opnieuw zijn de 3 punten voor ons.