0 - 3

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

28 februari 2015 11:30

Na een winterstop waarin we 4 oefenwedstrijden achter de rug hebben (1xV-2xG en 1x winst moesten we vandaag weer aan de bak voor de competitie uit tegen wythem VR1. De wedstrijd begon om 11.30 uur dus het was weer vroeg uit de veren vandaag. Ivm andere bezigheden waren onze vaste laatste ma en voorstopper allebei afwezig zodat we moesten improviseren. We begonnen met Wyke als laatste ma en Tamara als voorstopper. Tja Tamara had al wel eens voorstopper gestaan dus voor haar was dat niet helemaal nieuw en kwam ze daar best uit de voeten. Wyke vond het best wel moeilijk (wat overigens geen schande is) dus hebben we haar even naar de kant gehaald en Jony op haar plek neergezet wat beter liep. Wyke is later als linksachter weer het veld ingekomen en speelde daar een prima wedstrijd. Maar goed, we begonnen fel aan de wedstrijd wat gelijk al een paar kansen opleverde. Bij onze 2e aanval kregen we een corner en zien we de bal net naast gaan door een kopbal van Chantal. Even later ook van Chantal een trap met links die ook maar net het doel mist. Dat beloofd wat. En ja hoor naar 6 minuten is het dan wel raak. Annemarie op links geeft een prachtige steekbal op Ellis die goed inloopt en één op één met de keepster komt te staan. Heel beheerst schiet ze de bal laag in en staat het 0-1. Even een geweldig schot van Annemarie maar deze weet de keepster met een mooie snoekduik naast het doel te tikken, het wachten is op de 0-2 en die komt dan ook in de 15e minuut. Anouk gooit de bal in op Ellis en krijgt hem gelijk terug. Anouk geeft dan de voorzet en Annemarie weet met een mooi lobje de keepster te verschalken en staat daar dus de 0-2. Weer 5 minuten later is het opnieuw Ellis die het net weet te vinden doordat Chantal de bal diep geeft en de keepster de bal niet kan onderscheppen. Ellis echter wel en doet het net voor de derde keer trillen 0-3. Oeps 20 minuten gespeeld dus kat in bakkie zou je denken, maar jammer genoeg zakken we weg in het niveau van de tegenstander waardoor de wedstrijd een beetje doodbloed. Er is niet zoveel meer te beleven in de eerste helft. We gaan de rust in met een 0-3 voorsprong. In de kleedkamer probeer je uit te leggen waar het hem nou in zit en dat is puur dat we te snel willen waardoor alles mislukt. Iedereen is het daar mee eens dus proberen we de 2e helft weer op te pakken met voetbal zoals voetballen hoort te zijn. Lekker overspelen, scoren, rust in de ploeg houden en plezier beleven. Nou ik kan kort en krachtig zijn, behalve het scoren is de rest allemaal gelukt in de 2e helft. Weinig kansen weggegeven en zelf nog een paar kansen gecreëerd en de wedstrijd beheerst uitgevoetbald. 3 punten in de knip mee naar IJsselmuiden.