0 - 9

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

21 maart 2015 12:00

Zaterdag 21 maart 2015, de wedstrijd tegen HTC uit Zwolle. Deze week er al een mail uitgedaan om onze vrouwen scherp te krijgen en scherp waren ze. Zoals gewoonlijk zaten we er gelijk fel op wat ons binnen 5 minuten de mooie voorsprong gaf van 0-2. De eerste al in de 4e minuut, ijvv de corner die genomen word door Annemarie. Ilona krijgt de bal in de drukte en kan net niet genoeg uithalen maar Ellis weet de klutsbal wel in het doel te krijgen 0-1. Dan de aftrap van HTC die rommelig naar voren word gewerkt en dus bij Willeke in de voeten terecht komt. Deze legt hem breed op Jolande die hem opnieuw weer aan de opkomende Willeke geeft. Willeke speelt diep op Ilona die de bal scherp door het midden geeft. Ellis zit net mis maar Anouk die ook mee opgekomen is schiet de bal laag langs de keepster en tekent zo de 0-2 aan. 5 minuten gespeeld en dan deze voorsprong al. De reserves aan de kant inclusief onze gelegenheid’s verzorgster (Charlotte) riepen al zoiets van 10, 10, 10 Uhhh effe rustig aan dames, niet provoceren. We blijven de bovenliggende partij met mooi verzorgt voetbal en dat uit zich opnieuw in de 13e minuut waar opnieuw van achteruit de basis van de goal ligt. Willeke weet op nieuw Ilona te vinden die de bal diep op links speelt zodat de inlopende Annemarie de bal voor kan geven en Ellis de 0-3 kan binnenschieten. 5 minuten later is het opnieuw raak als Ilona de bal lekker bij Anouk in de voeten schiet en deze vervolgens panklaar voor Chantal neer legt. Deze knalt de bal van zo’n 20 meter hard in het doel waardoor de 0-4 een feit is. Het is genieten langs de kant want elk doelpunt ontstaat uit een samenspel van wel 4 á 5 schijven vooraf. Naar 25 minuten gaan we wisselen en doe je dat normaal voorzichtig door één of twéé wissels toe te passen durfden we het met deze stand wel aan om gelijk alle reserves 5 in totaal te wisselen. Even wennen aan elkaar en gaan maar weer. Een bal van Tamara spat op de lat uiteen. We blijven druk zetten.  Het levert ons in de 38e minuut de 0-5 op. Rozemarijn komt op en speelt Tamara perfect aan. Tamara tikt door op Naomi ten Have die de bal opnieuw klaar legt voor Tamara waardoor deze mag uithalen op de zestien 0-5 dus. Nog wat kansen gehad en Annelien de volgende op haar voet had liggen maar deze ging net voorlangs. We gaan de rust in met een voorsprong van 0-5 .

In de rust hoef je weinig te zeggen maar één belangrijk ding moesten we kwijt. Blijf rustig en geconcentreerd voetballen.

Toch is dat best moeilijk en ondanks dat we opnieuw de sterkere ploeg zijn spelen we toch slordig en komt HTC af en toe over de middenlijn maar onze verdediging (Willeke, Rozemarijn, Jony en Jolande) staat er wel en tot halverwege onze helft mag HTC niet komen. Alleen in de  54e  minuut komt HTC er voor het eerst gevaarlijk uit en komt een speelster 1 op 1 te staan tegenover Helma. Dan is het gewoon grote klasse dat Helma die weinig te doen heeft gehad er gewoon staat en het tegendoelpunt voorkomt met een mooie redding. We moeten iets doen om de rust die de hele eerste helft aanwezig was terug te vinden. Voorstopper eruit en een middenvelder extra. Het werkt. HTC komt onder druk te staan en wij weten elkaar weer te vinden. in de 19e minuut gaat Annemarie maar ook een tegenstander voor de bal. Annemarie is er het eerst maar komt in botsing met de verdedigster die lelijk terecht komt. Het spel word stilgelegd en er word eerste hulp geboden maar er is meer aan de hand. Het ziet er niet goed uit. De brancard  komt er aan te pas en ze word het veld afgedragen. Later zou ze afgevoerd worden naar het ziekenhuis. De wedstrijd word hervat en mag Tamara in de 72e minuut haar 2e van de middag binnenschieten. In gooi Celine naar Tamara doortikken naar Annemarie die weer terug legt op Tamara die dus de 0-6 binnenschiet. 3 minuten later weer een aanval van achteruit. Willeke op Chantal die door tikt naar Naomi ten Have en die weer het overzicht houd en de bal voor Chantal klaar legt 0-7. 83e minuut krijgen we een corner die genomen word door Ellis. Bal draait mooi in en gaat richting Eline die de bal half raakt maar Naomi ten Have staat scherp en weet de bal binnen te tikken 0-8. Met nog een minuut of tien te spelen gaan we voor de laatste keer wisselen Willeke en Naomi ten Have naar de kant en Rozemarijn en Annelien er in. Even later krijgt Jolande een mooie kans om uit te halen maar speelt de bal af waar na deze afkets. Ik schreeuw nog van af de kant tegen Jo van volgende keer gewoon uithalen. O.k. doe ik en warempel doet zich in de 90e minuut een gelijksoortig situatie voor en nu bedenkt ze zich niet en ………….. gooooooooooooooooooooooallllllllllllllll 0-9. In blessure tijd krijgt Chantal nog een kans om de dubbele cijfers  binne te schieten maar deze gaat recht op de keepster af. De uitslag is en blijft 0-9. Al met al een mooei middag en genieten zowel in als buiten het veld voor de IJVV-ers.