Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

7 maart 2015 14:30

Scheidsrechter

Hoving, P.J.

IJVV heeft zaterdag geen punten kunnen afsnoepen van koploper Be Quick ’28. De Zwolse ploeg oogde kwetsbaar, maar sleepte toch een 1-3 zege uit het vuur in IJsselmuiden. Voor IJVV is de titeldroom nu helemaal voorbij. De ploeg moest zich nu zien te plaatsen voor de nacompetitie en dat wordt een lastig karwei.

Want de eerste periodetitel is al vergeven aan RDC. In de derde periode hebben de IJsselmuidenaren al een fikse achterstand en in de tussenstand om de tweede periodetitel staat IJVV op een vierde plaats met drie punten achterstand op Hulzense Boys.

Tegen Be Quick lagen er zaterdag zeker kansen. In Zwolle maakte Be Quick nog een zeer sterke indruk. Dat niveau haalde de ploeg zaterdag zeker niet. Be Quick had zich aangepast aan de omstandigheden (slecht veld) en had ook niet de intentie om te kiezen voor voetballende oplossingen. Daardoor leek het duel meer op een degradatiewedstrijd dan op een topper.  Het was een wedstrijd met veel strijd en lange ballen en weinig combinatievoetbal.

IJVV was in de eerste tien minuten verrassend de bovenliggende partij. Dat leverde een goede kans op, maar Husain Al Waily slaagde er, alleen voor de keeper,  niet in om te scoren. Be Quick was in deze fase alleen maar bezig met tegenhouden, maar kwam na ongeveer tien minuten wel op voorsprong. Volgens IJVV-trainer Herben Visscher  was er sprake van buitenspel. “En dat neem ik de arbiter kwalijk.” Voor rust liet IJVV een grote kans op de gelijkmaker liggen. William Dekker kreeg de bal in kansrijke positie ongelukkig op zijn knie, terwijl de keeper al was uitgeschakeld.

Vlak na rust viel de gelijkmaker. Een inzet van Roelof van den Berg verdween via een Be Quick-speler Karwan Merali in het Zwolse doel. IJVV probeerde daarna door te drukken, maar dat liet Be Quick niet toe. Een kwartier voor tijd viel de 1-2 van Be Quick uit het niets. Een schot werd geblokt en de bal vloog vervolgens via een speler van Be Quick en IJVV’er Danny van den Berg in het IJsselmuidense doel. IJVV probeerde daarna van alles, maar Be Quick hield de zaak aardig dicht. IJVV ko nog een keer voor dreiging zorgen, maar een schot van Robin Kalter werd met moeite geblokt door de gasten. Daarna viel ook nog de 1-3. Een overtreding op Roelof van den Berg werd niet bestraft. Be Quick ging door en scoorde vervolgens in de counter via Frank van der Burg.

IJVV-trainer Herben Visscher sprak van een enorm teleurstellende dag. “Maar Be Quick heeft deze overwinning ook afgedwongen. Be Quick geeft niet veel weg. Wij krijgen twee grote en twee halve kansen en maken één doelpunt. Zij scoren drie keer met geluk en kwaliteit.

IJVV: Albert-Jan Meuleman, Husain Al-Waily, Danny van den Berg, Robin Kalter, Marc van Dieren, Marvin Ruiter, Gerjon van den Berg (81' Bertrick Schrijver), Roelof van den Berg, William Dekker (46' Jordy Edink), Tom Bruintjes (71' Martijn de Kleine) en Chiel Buikema.
Be Quick'28: Wibo van Dijk, Dennis Horstman, Karwan Mehrabi, Rutger Minkjan, Frank Oosterhof, Talha Ozen, Bas Buimer, Frank van den Burg, Michel Klink, Sander Aarten en Thomas Wieringa.

Voor foto's van het duel: Klik hier >>