Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

18 april 2015 14:30

Scheidsrechter

Veen, P.J. van

Na een geweldig duel bleven de bordjes uiteindelijk steken op 4-4, waar deze aan beide kanten nog hoger kon uitslaan. Na de nederlaag van vorige week in Deventer, werd er vandaag gevoetbald tegen de Hulzense Boys. De mannen uit Hulzen bezetten de 7de plek in de competitie.

Het scoren in de eerste minuten van een duel blijft het handelsmerk van het IJVV van dit seizoen. Ook vandaag was het opnieuw raak in de eerste minuut. Roelof van den Berg hakte de bal tegen de touwen en liet doelman Stobbelaar kansloos. Het startsein voor een geweldig duel.

Na een aantal kansen over en weer werd de ban voor Hulzense Boys gebroken door centrale verdediger Remko Velnaar in minuut 10. Hij knalde de bal tegen de touwen uit een afgeslagen corner. Teken voor de mannen uit Hulzen om door te drukken. Amper een minuut later was het opnieuw raak. Gregor van der Sande zette de bezoekers voor het eerst deze middag op voorsprong.

IJVV moest aan de bak en ging haastig opzoek naar de gelijkmaker. Drie minuten later stond deze op het scorebord. Roelof van den Berg verschalkte doelman Stobbelaar met een bekeken bal in de rechteronderhoek. De stand was weer in evenwicht en de beide teams gingen op zoek naar een nieuwe voorsprong. IJVV vond deze ongeveer 5 minuten later. De handen gingen opnieuw op elkaar voor Roelof van den Berg die zijn hattrick completeerde na een foute terugspeelbal in de defensie van Hulzense Boys. En dit alles in ongeveer 21 minuten voetbal, wat een heerlijk spelletje is het toch.

Nadat Hulzense Boys, Richard Roelofs heeft vervangen voor Hulusi Yilmaz, is de eerste kans opnieuw voor IJVV. Roelof van den Berg zette met een fraai staaltje techniek Tom Bruintjes vrij voor doelman Stobbelaar. Deze redde vervolgens bekwaam. De ruststand werd hierdoor bepaald op 3-2.

Roelof van den Berg schiet IJVV naar 2-2

Na de thee gingen de 22 mannen gewoon door waarmee ze in de eerste helft waren gestart: doelpunten maken. Twee minuten na rust trof Gregor van der Zande opnieuw doel waardoor de stand gelijk werd getrokken. IJVV bleef alert en creerde kansen via Buikema en Ruiter. Jordy Edink schoot een kansrijke vrije bal in de muur. Toch was het Hulzense Boys dat de voorsprong pakte. Albert-Jan Meuleman liet de bal los en Maikel Velt was attent. IJVV kon weer helemaal opnieuw beginnen.

Toch was de 3-5 eerder in beeld dan de 4-4. De bezoekers namen de overhand en spits Bokdam mistte een levensgrote kans. Hij had de bal voor het inschieten, maar trof de paal. Trainer Herben Visscher greep in en bracht spits Mark Lorist voor de goed spelende A-junior Martijn van Schellen. Lorist liet direct van zich spreken. Na goed doorzetten kwam hij oog in oog met doelman Stobbelaar en werd gevloerd met een strafschop en rode kaart als gevolg. Chiel Buikema schoot de strafschop feilloos in en bracht zijn doelpuntentotaal dit seizoen op 17 treffers. De bordjes stonden opnieuw in evenwicht.

Met hangen en wurgen hielden de bezoekers stand. Sander Morren miste dé kans op 5-4 na goed klaarleggen van de eveneens ingevallen Eddo Wesselink. De vrije kopbal van Morren vloog rakelings over de goal. IJVV zocht en zocht naar de winnende treffer, helaas werd deze niet gevonden. In een werkelijk spektakel hielden de mannen het bij een gelijke stand: 4-4.

Sander Morren is dichtbij de 5-4, maar kopt nipt over.

IJVV: Albert-Jan Meuleman, Husain Al-Waily, Bertrick Schrijver, Marc van Dieren, Martijn van Schellen (70' Mark Lorist), Sander Morren ©, Jordy Edink, Marvin Ruiter (55' Eddo Wesselink), Roelof van den Berg, Tom Bruintjes, Chiel Buikema.
Hulzense Boys: Wilco Stobbelaar, Richard Roelofs (38' Hulusi Yilmaz), Jorg Roetgerink, Remco Velnaar, Marcel van Gaal, Henri Enserink, Kevin Bokdam (55' Jeffrey Lowik), Maikel Velt, Gregor van der Zande ©, Jeff Bovenlander (71' Roy van der Heiden), Tim van der Zande.

Bijz: Rode kaart Wilco Stobbelaar.
Gele kaart: Eddo Wesselink