Dames 2: De aftrap van een nieuw seizoen

Vrouwen, VR2, Groep 3 05

22 augustus 2015 16:15

Scheidsrechter

Meulen D. van de

Zaterdag 22 augustus om kwart voor 5 was de start van een nieuw seizoen. De loting voor de beker is zwaar. We spelen zelf in de vijfde klasse, maar we hebben twee tegenstanders uit de vierde klasse geloot. Zonder het spelen van een oefenwedstrijd en met nog maar een paar trainingen achter de rug moesten we vandaag alles uit de kan halen om tegen VIOS te presteren. VIOS is vorig seizoen kampioen geworden. Ze hadden maar één wedstrijd verloren! Daar staat ook nog eens tegenover dat we onze basiskrachten Roos en Willeke moeten missen. Zij zijn doorgestroomd naar dames 1. Tegen alle verwachtingen in, bleken we een waardige tegenstander. Dit komt natuurlijk ook omdat onze selectie is aangevuld met Sabine, Tessa en Jill uit dames 1.

Het eerste kwartier werden we volledig overrompeld. Dit was een tegenstander die er voor wilde gaan. Zij kwamen om te winnen en op basis van het eerste kwartier leek het een erg zware wedstrijd voor ons te worden, maar onze verdediging en keeper (Helma) hielden stand. Naomi ten Have vulde de plek in als laatste vrouw in de verdedigingslinie. Daarvoor stond Tessa en op de backposities speelden Jony en Jolande. Ondanks dat VIOS er meerde keren gevaarlijk uitkwam scoorden ze niet, totdat ze een corner kregen. De tegenstander kreeg binnen het strafschopgebied de mogelijkheid om keihard uit te halen. Ze schoot tegen de hand van haar teamgenoot en zij sloeg de bal in de goal. De hand van Maradona. Door de grens- en scheidsrechter niet gezien. Wat zonde! Een 0-1 achterstand. Het is te danken aan wereldreddingen van Neuer dat we met deze stand gingen rusten.

In de rust wees Anton er ons op dat we zeker niet minder waren dan VIOS. We hadden een aantal kansen gehad en op het eerste kwartier na waren we zeker gelijkwaardig. Vol met goede moed gingen we het veld weer op.

De tweede helft speelden we beter. We kregen meer de ruimte om te combineren en opeens viel daar de 1-1. Celine kreeg de bal op de hoek van het 16-metergebied aangespeeld. Zonder twijfel haalde ze met gevoel uit. En wat voor een gevoel! De bal zweefde over de keeper en viel in de goal. 1-1! Niet veel later viel ook de 2-1. In de tweede helft was Ellis van haar positie als rechtsbuiten in de spits gezet. Dit bleek een succesformule. Ze ramde de 2-1 in de goal. Yes wat genieten!

Helaas viel 10 minuten later de 2-2. Een doorgebroken spits van VIOS kon Helma van dichtbij verrassen. Zelfs een wereldkeeper kan soms kansloos zijn. Maar met 2-2 gaan wij niet akkoord. We voelden dat we deze wedstrijd konden winnen en we gingen alles op alles zetten.

Net over de middenlijn werd een speler van ons neergehaald. We kregen een vrije trap van een gigantische afstand. Daarvoor kunnen we maar één speler inschakelen en dat is Tamara. Tamara maakte haar reputatie waar en ramde de bal kei en keihard op de goal van de tegenstander. De keeper kon de bal net tegenhouden, maar de rebound kopte Annemarie er in! 3-2!! Nu is het van belang om stand te houden. De voorstopper van de tegenstander schoof door naar het middenveld, maar hier anticipeerden wij goed op. VIOS werd niet meer gevaarlijk. We hadden ze gesloopt op basis van ons doorzettingsvermogen en kracht. Al met al een uitmuntende teamprestatie!

Volgende week bezoeken we WHC in Wezep. WHC heeft Vierhouten met 10-0 van de mat geveegd. Dat belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Alle support is welkom!