IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

21 september 2015 19:30

Maandagavond stond de derby tegen KHC op het programma. Voor een prachtig combinatiespel hoef je niet naar Madrid of Barcelona. Kom kijken naar dames 2 van IJVV! Zij hebben gisteren de sterren van de hemel gespeeld!

Bij winst met meer dan drie doelpunten verschil nemen we de koppositie over. Ondanks dat we uit spelen, blijven we de favoriet, maar dat moet je dan toch nog zien waar te maken.

Binnen twee minuten was het al zover. Eline stormt met de bal het strafschopgebied van KHC binnen, maar wordt neergehaald. Overduidelijk een penalty en daar wordt ook voor gefloten. Tamara legt de bal op de stip en haalt uit zoals alleen zij dat kan. Al had de keeper er met een hand aangezeten, dan lag ze met bal en al in de goal. 1-0!

Ondanks de 1-0 voorsprong waren beide teams het eerste kwartier aan elkaar gewaagd. Het is duidelijk dat KHC ten opzichte van vorige jaar meer kwaliteit in de voorhoede heeft. Onze verdediging werd op de proef gesteld, maar elke verdediger presteerde uitmuntend. Celine speelde vorig seizoen vaak als rechtsbuiten, maar ze verdedigt alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze geeft geen centimeter ruimte aan de aanvaller en daarnaast bestrijkt ze de hele rechterflank wanneer wij aanvallen. Onze linksback Jolande is ruim ervaren in het uitschakelen van haar directe tegenstander. Ze weet ook regelmatig voor haar man te komen om dan vervolgens gelijk de aanval op te zetten. Naomi ten Have (normaal aanvaller) leidt de verdediging dit seizoen als Jaap Stam dat vroeger bij het Nederlands Elftal deed. Geen angst, geen duel uit de weg gaan en elk duel winnen. Daarnaast hebben we nog Tessa. Tessa is een irritatie voor elke aanvaller. Ze blijft zo dicht op de aanvaller zitten dat het lijkt alsof de schoenen aan elkaar zijn vastgeplakt. Met deze verdediging moet je als tegenstander wel heel veel kwaliteit hebben om in de buurt van de goal te komen en mocht dat een keer lukken dan hebben we nog Helma (onze Neuer) in de goal staan.

Na de 1-0 duurde het tot de 23ste minuut voordat het volgende doelpunt viel en het was weer Tamara. Nu op aangeven van Annemarie. We hadden net een omzetting gedaan. Tamara werd in de spits gezet en Chantal nam de plek van Tamara op de mid-mid over. Dit bleek een gouden greep. Twee minuten later viel er weer een doelpunt van Tamara. Dit keer op aangeven van Chantal die de bal vanuit de lucht over de verdediging heen wipte en Tamara op die manier vrij voor de keeper zette. Tamara bleef ook dit keer koelbloedig en schoot de bal hard en laag in de rechterhoek. Binnen 25 minuten dus een bloed zuivere hattrick!

In de 29ste minuut was er een mooie combinatie tussen Annemarie en Ilona. Doordat zij zo goed op elkaar zijn ingespeeld ontstaat er altijd veel gevaar. Door deze gouden combinatie viel ook dit keer een goal. Naomi M kreeg de bal van Annemarie aangespeeld na een combinatie met Ilona en schoot de bal van afstand hard in de goal. 4-0! In de 35ste minuut is het Ilona die de assist geeft op wie anders dan Tamara. 5-0 en maar liefst vier doelpunten voor onze topscoorder en captain! In de 42e minuut staat Chantal op de rand van de 16. Ze behoudt het overzicht, ziet Annemarie vrij staan en Annemarie maakt het af. Met een stand van 6-0 gaan we rusten.

In de tweede helft krijgen we nog wat kansen, maar we zijn niet meer zo scherp in het afmaken. Ondanks dat we nog maar 1 keer scoren is het smullen vanaf de zijlijn. De subtiliteit van steekpasses, de snelle combinaties en de loepzuivere voorzetten zijn van hoge kwaliteit. De 7-0 valt uiteindelijk in de 61 minuut. Eline geeft de assist op Ellis en Ellis laat deze kans niet liggen. Ze ramt de bal in de goal en met deze stand eindigt ook de wedstrijd.

We hebben nu twee wedstrijden gespeeld, 10 keer gescoord en nog geen enkel tegendoelpunt gekregen. Een favorietenrol is altijd lastig, maar we hopen ook zaterdag te bewijzen dat het terecht is dat we de koploper zijn.