Datum

31 oktober 2015 12:30

Accommodatie

Onbekend

De dames van Oene hebben uit 5 wedstrijden 1 punt gepakt. Ze staan op de twaalfde plek. De dames van IJVV zijn nog steeds koploper van de competitie. Eigenlijk is onze competitie net de premier league. Elk team kan verrassen. Chelsea (de huidige landskampioen van Engeland) heeft hetzelfde team, maar toch bungelen ze nu ergens onderaan. Dit moeten wij voorkomen. We hadden een goede start van het seizoen, maar we merken dat het allemaal wat moeilijker gaat. We blijven de punten pakken, maar dan moeten we er wel vol voor gaan en dat ontbrak in de eerste helft.

Oene speelde goed. Ze combineerden lekker en ze gingen vol voor elke bal. Er stond aardig wat thuispubliek langs de kant. Daar kregen ze misschien ook nog een volle dosis extra energie van. Er ontbraken vandaag drie verdedigers, dus Anton en Harry moesten een beetje sleutelen. Annelien (die normaal als pinchhitter wordt ingebracht) werd op de linksbackpositie geplaatst. Een gevaarlijke keuze? Nee! De juiste keuze! Annelien werd goed gecoacht door Jill en daardoor stond ze zeker haar mannetje. De rest van de verdediging werd gevormd door Tessa (ervaren kracht) en Celine (voormalig rechtsbuiten), maar de revelatie van dit seizoen.

Ondanks dat de verdediging goed stond moesten we in de dertiende minuut een tegendoelpunt noteren. Dit was ook terecht. Op een paar toppers na speelden we als een natte krant. Er was geen beleving, geen inzet. In de eerste helft was het Ilona die na een combinatie met Ellis een grote kans kreeg, maar de bal lag voor haar verkeerde been. Ze probeerde toch nog met haar goede been te schieten, maar de keeper kon de bal redden. Met de 1-0 achterstand gingen we rusten.

In de rust pakten Harry en Anton ons op een rustige, maar goede manier aan. We werden wakker geschud en konden niet wachten om Oene te grazen te nemen. We trapten af voor de tweede helft en opeens zat er pit in het spel. We gingen duels aan en we wonnen ze. Eline liep in de 52ste minuut met de bal het strafschopgebied van de tegenstander in. Ze ging het duel aan met de verdediger en wist de bal met een goede pass bij Ellis te krijgen (Ellis liep dan ook geweldig!). Ellis kon niet anders dan de bal met een sliding in de verre hoek te mikken. De bal kwam op de lijn stil te liggen. De verdediger leek er het dichtst bij te zijn, maar daar was opeens een stormram! Marjan (debutant in ons elftal) had zichzelf als een raket afgevuurd en stormde volledig op de verdediger en de bal af. Zelfs John Terry had haar niet tegen kunnen houden. Hoppa 1-1! Schitterend gespeeld!

Het was een zenuwslopende wedstrijd. Voor ons telt alleen winst, maar liever 1 punt, dan geen punt. We hadden the spirit te pakken en we vertrouwden op onze verdediging. Totdat daar opeens een vrije trap voor de tegenstander was. De afstand was zeker dertig meter, maar de coach maakte al een gebaar dat ze het zelf moest doen. We zaten met een gerust hart op de bank totdat ze uithaalde. Helma moest zich strekken om de bal uit de hoek te tikken. Oef.. een redding.

20 minuten voor tijd werden er een paar spelers gewisseld. Ze hadden zich helemaal leeg gespeeld. Janneke kwam er in voor Annelien, Annemarie voor Marjan en Chantal voor Eline. De speelsters van Oene waren waarschijnlijk ook kapot, want Sabine en Ellis maakten ze helemaal gek met alle loopacties.

Tien minuten voor tijd viel de verlossende treffer. Ellis nam een geweldige hoekschop. De bal draaide in de goal precies op het hoofd van Annemarie. Annemarie kon geen kant op. Ze stond naast de paal, werd klemgezet door een verdediger, maar toch wist ze de bal in de goal te koppen. 1-2!! De rest van de wedstrijd hebben we gemakkelijk kunnen uitspelen. Op basis van onze inzet in de tweede helft nemen we mooi drie punten mee naar huis.

Zoek je spanning en sensatie op je zaterdagmiddag, maar is een voetbalkaartje voor de Premier League te duur? Kom dan zaterdag 7 november naar Sportpark Den Uithoek. De dames van IJVV spelen om half 3 tegen SVO VVZ.