Scheidsrechter

Sangers, W.

Accommodatie

Onbekend

Na meerdere moeizame overwinningen tegen lager geklasseerde teams wordt het tijd dat we weer eens wat meer doelpunten maken. Is SVO VVZ daarvoor geschikt? Ze staan er beter voor dan Oene en daar hadden we het vorige week erg lastig mee. Het belangrijkste is dat we drie punten pakken, want er komen een paar topwedstrijden aan.

We trapten af voor de eerste helft en we heersten gelijk. Wij maakten het spel en daardoor konden we in de dertiende minuut al een doelpunt noteren. Anne-Marie (linksbuiten) wint bijna elk fysiek duel en dat was ook nu het geval. Ze gaf een schitterende voorzet die voorbij ging aan onze spits, maar Sabine dook op bij de tweede paal. Ze knalde de bal in de verre hoek. 1-0!

Net na de 1-0 werd een speelster van SVO VVZ er met een gele kaart voor 10 minuten afgestuurd wegens natrappen. Dit is het moment dat we de score moeten verdubbelen. Er volgt een hele grote kans. Naomi staat in het 16-meter gebied en is ingesloten. Ze kan niet anders dan met een weergaloze hakbal de bal aan Anne-Marie meegeven. De bal stuitert wat op en Anne-Marie haalt uit! De bal knalt op de binnenkant van de paal, maar schiet vervolgens voor de goal langs.

Na 25 minuten komt Chantal in het veld en ze wordt als linkhalf neergezet. Ilona ontbreekt vandaag helaas doordat het weghalen van de verstandskies deze week niet vlekkeloos is verlopen. De bal is aan de rechterzijde van het veld en komt in het bezit van Tamara. Tamara is omringd door tegenstanders, maar door haar telepathische vermogen weet ze precies waar Chantal opduikt. Ze geeft de bal mee en onze eigen Steven Gerrard geeft de bal één tikje en haalt schitterend uit. De bal verdwijnt in de rechterbovenhoek. Na twee maanden niet fatsoenlijk te kunnen voetballen door een rugblessure is dat een heel fijn gevoel.

Vier minuten later is het weer feest. Chantal krijgt de bal van Marjan terug gespeeld en ze slingert de bal met haar verkeerde been voor de goal. En daar staat weer Sabine! Onze rechtsbuiten duikt iedere keer bij de tweede paal voor de goal op en ook dit keer is de keeper kansloos. 3-0!

Met deze voorsprong gaan we rusten. Het is voor ons duidelijk dat we deze wedstrijd gaan winnen. Onze verdediging is het minst gepasseerd van alle teams uit de competitie. We vertrouwen er op dat we de clean sheet houden, maar we willen nog wel wat doelpunten maken. Zo gezegd, niet gedaan.

De tweede helft was vreselijk saai en Helma moest nog een paar ultieme reddingen maken om de clean sheet te behouden. Toch was er nog één lichtpuntje in de tweede helft. Anne-Marie won voor de zoveelste keer het duel met de rechtsback. Het waren pittige duels en de rechtsback accepteerde dit niet zomaar. Het shirt van Anne-Marie werd bijna uitgetrokken, maar toch kreeg ze de bal nog mooi voor. Er volgde een scrimmage waarbij de tegenstander in het strafschopgebied hands maakte, maar de bal belandde bij Ellis. Ellis nam de bal uit de lucht op haar slof. De lat brak net niet. Wat een uithaal!

Het is jammer dat we in de tweede helft niet nog meer afstand hebben genomen van SVO, maar met 3-0 mogen we tevreden zijn. Na al die moeizame overwinningen is het prettig om weer eens met meerdere doelpunten verschil te winnen.

Aankomende zaterdag zou de topper tegen Olympia plaatsvinden, maar zij hebben een baaldag aangevraagd. De eerstvolgende wedstrijd is op 21 november om half 3 tegen WVF. Kom dat zien, kom dat zien!