1 - 4

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

28 november 2015 10:30

Het is stuivertje wisselen wat de koppositie betreft in de competitie van vrouwen 2. Olympia uit Hasselt heeft stond bovenaan met 1 verliespunt minder maar kwam vandaag niet in actie. Voor vrouwen 2 de kans om opnieuw de koppositie te pakken in de uitwedstrijd tegen de vrouwen van Whijtmen. Iedereen is gemotiveerd maar ook best wat gespannen. Die spanning is elke wedstrijd opnieuw te vinden maar dat is de last die je krijgt als team als je bovenin de competitie staat. Je bent dan de te kloppen ploeg. De druk is te voelen maar ondertussen weten we daar al goed mee om te gaan. Iedereen heeft zo’n beetje haar eigen plek/positie in het team verworven dus de opstelling is zoals we eigenlijk altijd beginnen met uitzondering van Ellis. Deze begint rechtsvoor en we gaan het met Noami ten Have in de spits proberen. Dat, dat goed uitpakt zal je gaandeweg het verslag gaan begrijpen. Er word niet te veel gezegd maar één belangrijk ding moest gezegd worden. Als voorbeeld werd de wedstrijd Manchester U – PSV aangehaald. Wat PSV gepresteerd heeft lag een groot deel aan de instelling van beide ploegen. PSV ging voor elke bal terwijl Man U het wel goed vond totdat het te laat was. Hebben we zo’n instelling als PSV deze week dan gaan we punten pakken vandaag. Dan nu de wedstrijd, we gaan er gelijk voor als team en alle ballen willen we hebben. Dat levert gelijk al kansen op en met de 3e kans die over 7 schijven gaat, Jil op Tessa die vervolgens breed op Jo legt. Jo paast naar Ilona die Anne-Marie de diepte instuurt en met een sliding de bal bij Naomi t Have weet te krijgen. Naomi schiet op het doel, de keepster red maar kan er niets aan doen dat Ellis uit de rebound weet te scoren 0-1 5e minuut. We blijven doorgaan en creëren veel kansen maar de scherpte om af te werken ontbreekt te vaak. Toch kon een 2e doelpunt niet uitblijven en in de 22e minuut word Ilona op links de diepte ingestuurd door Anne-Marie. Ilona heeft een perfecte voorzet in de benen en Ellis plukt de bal met een volley uit de lucht en laat het net voor de 2e keer trillen vandaag 0-2. Wijtmen kan weinig anders doen dan te verdedigen met het hele team en weet de schade tot de rust te beperken tot deze 0-2.

Veel hoeft er niet gezegd te worden in de rust want het loopt goed alleen de score mag wat opgevoerd worden. De 2e helft is bijna een kopie van de 1e helft. Opnieuw zijn bijna alle ballen voor ons en wat ik in de eerste helft niet vermeld heb maar zeker niet vergeten mag worden is dat de vele ballen op Naomi t Have in de spits voor 99% door haar ook gelijk onder controle gebracht worden. Even vast houden en dan die pass. Ook bij uittrappen van de tegenpartij, elke 2e bal was voor ons. Zo win je een wedstrijd en dan is het verdienstelijk dat je in de 49e minuut de voorsprong weet uit te bouwen naar 0-3. Opnieuw is het Ilona met haar 2e assist die dit keer Naomi t Have weet te bereiken en de 0-3 in kan tikken. En net als in de 1e helft duurt het een kwartier voordat er weer gescoord gaat worden. Deze keer is het Marjan die de bal meet een vreemde lob (Marjan leer mij die truc ook eens) voor weet te krijgen en weer is het Naomi t Have die de bal half vliegend weet in te koppen 0-4. Dan nemen we iets gas terug en lijkt het de eindstand te worden. Maar Wijtmen weet toch de eretreffer in de 82e minuut te scoren door één van de spaarzame foutjes achterin 1-4. Opnieuw 3 punten in de knip en weer de koploper in de competitie.