Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

23 januari 2016 14:30

Scheidsrechter

Meulen, D. van der

Vandaag stond de derby tegen KHC weer op de planning. Na de winterstop zijn we slecht van start gegaan door tegen WVF (de laatste op de ranglijst) gelijk te spelen. Gelukkig liet ons concurrent A.S.V.D. ook punten liggen en daardoor staan we nog steeds aan kop. Het verspelen van punten kunnen we ons niet nog een keer veroorloven en zeker niet tegen KHC. De vorige keer hadden we ruim gewonnen met 0-7. Dit was ook ons doel van vandaag.

Het zonnetje scheen, het kunstgras lag er goed bij en we waren erop gebrand om te vlammen vandaag. Binnen drie minuten misten we maar liefst drie 100% kansen, maar in de 9e minuut was het raak. Jill stuurt met een goede pass Ellis (rechtsbuiten) weg. Ellis rent voorbij alles en iedereen en geeft de bal perfect voor op Naomi ten Have (spits). Naomi legt de bal af en Tamara schiet de bal links zuiver en laag in de hoek. Het tweede doelpunt (drie minuten later) verliep bijna precies hetzelfde, alleen was het nu Eline die de bal aan Ellis mee gaf. Ellis gaf de bal weer voor en Naomi legde de bal panklaar met een goede stuiter neer voor Tamara. Tamara schoot genadeloos laag in de linkerhoek. Zes minuten later is het weer de combinatie tussen Naomi en Tamara. Tamara ramt de bal op de goal, maar de keeper maakt een snoekduik en redt. De bal komt voor de neus van Anne-Marie, maar helaas was deze kans dit keer niet voor haar besteed.

Bij een doelpuntrijke wedstrijd zijn er vaak ook veel gemiste kansen. Zo gedetailleerd beschrijf ik de wedstrijd niet, want dan zijn we uren verder. In de 22e minuut waren het weer Ellis, Naomi ten Have en Tamara. Precies dezelfde combinaties, alleen nu van een grotere afstand. 3-0! Hattrick Tamara, drie assists van Naomi en drie schitterende voorzetten van Ellis.

Onze verdedigers hoefden maar twee aanvallers te verdedigen, dus vaak was het Tessa of Jill die naar voren opschoof en vervolgens een schitterende steekpass gaf. Zoals gewoonlijk waren er ook weer schitterende combinaties tussen Anne-Marie en Ilona, maar helaas waren beiden nog niet trefzeker.

Na een half uur spelen viel Naomi M in. Ze stond nog maar koud in het veld of ze ramde de bal al in het dak van de goal. Een voorzet van de rechterkant, het overstapje van Naomi en de keeper was kansloos op het harde schot van Naomi M. 5-0!

Vlak voor rust besloot Jill aan een solo te beginnen. Ze stond op de rand van de 16, maar schoot niet zelf. Nee, ze gaf een subtiel tikje opzij en onze topscoorder liet deze kans niet onbenut. 6-0! En het was weer onze captain Tamara.

Na de rust gingen we op dezelfde weg door. Jill kwam weer vanaf de verdediging opstomen tot de rand van de 16 van de tegenstander. Dit keer besloot ze om het zelf te proberen en terecht! Hoppa het zevende doelpunt was een feit!

Vijf minuten later (53ste minuut) waren er mooie combinaties tussen Ellis en Tamara. Ellis schiet de bal vanaf de rechterkant hard voor de goal langs en Naomi ten Have maakt hem af. 8-0! Wanneer houdt dit op?! In de 55ste minuut legt dezelfde Naomi aan voor een corner. De bal schiet door tot het einde van het strafschopgebied waar Tamara (wie anders?!) de bal opvangt en hoog op de goal schiet. Ja hoor nummer 9 ligt er weer in! Nog een paar minuten later dacht iedereen dat het schot van Jony ons tiende doelpunt zou worden, maar de paal dacht daar anders over. De bal kwam aan de binnenkant van de paal terecht en schoot er weer uit. Zonde! De eer was nu aan Ilona. Eline schudt de verdedigers van haar af en rent vanaf de rechterkant het strafschopgebied in. Ze houdt het overzicht en geeft voor op Ilona. Ilona maakt de 10-0!

Deze stand was voor ons nog niet genoeg. We kenden geen genade en bleven op dezelfde voet door gaan. Tamara besloot voor de verandering de bal nog een keer in de kruising te schieten en maakt de 11-0. Anne-Marie heeft haar gemiste kans dubbel en dwars goed gemaakt door de 12-0 en de 14-0 te maken. Celine zorgde tussendoor nog even voor de 13-0 na een goed schot op goal.

We heersten op het veld en hebben laten zien dat we kampioenwaardig zijn, maar om daadwerkelijk kampioen te worden moeten we nog heel wat prestaties leveren. Volgende week bezoeken we A.S.V.D. de nummer twee van de ranglijst. Er is dan maar één resultaat dat telt en dat is de winst!