1 - 1

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

30 januari 2016 12:30

De dames van IJVV zijn al vanaf het begin van de competitie koploper. Dat is natuurlijk schitterend, maar het gaat er om wie er aan het einde van dit seizoen kampioen is! Het belang van deze wedstrijd was groot. De nummer één tegen de nummer twee. De koppositie staat op het spel. We moesten vandaag helaas Jill, Jolande en Naomi ten Have (basiskrachten) missen, maar de vervangers (Chantel en Danique) uit meisjes B speelden een geweldige wedstrijd.

Om half 1 trapten we af op het vloerkleed dat A.S.V.D. voor ons had uitgerold. De batterij van Ellis had een overload, want vanaf de eerste seconde stopte ze een extreme dosis energie in de wedstrijd. Dit leidde in de 5e minuut al tot een kans voor Annemarie. Ellis had een mooie actie, ze passte naar Annemarie die op de rand van de 16 stond. Annemarie draaide goed open en schoot in de rechterbovenhoek, maar de keeper tikte de bal uit de goal. Een paar minuten later bezorgde Ellis de bal dit keer met een kopbal bij Annemarie, maar het vizier stond nu minder op scherp. Ze schoot de bal recht op de keeper. Een veelbelovend begin! Helaas duurde het dertig minuten totdat er weer een beetje actie in de wedstrijd kwam.

Chantel nam een vrije trap van net over de middenlijn. Ze bezorgde de bal perfect bij Ellis in het vijandige strafschopgebied. Er ontstond wat gekluts en de tegenstander wilde er net met snelheid uitkomen totdat de nummer 14 Jony tegenkwam. Jony gaf de tegenstander een panna en speelde de bal vervolgens op Ilona. Ilona gaf een hoge voorzet met haar linker en legde de bal net binnen het strafschopgebied. Ellis zag het en sprintte het strafschopgebied in. Ze nam de bal mee alsof ze Christiano Ronaldo was. In de volle sprint nam ze de bal vanuit de lucht aan met haar borst en liep vervolgens de tegenstander voorbij. De bal had nog een stuiter van haar perfecte aanname en daar maakte Ellis met haar schot volop gebruik van. Ze raakte de bal met haar wreef en de keeper was kansloos. 0-1 in de 40ste minuut! Met deze stand gingen we ook rusten.

Vlak na rust kregen we een enorme kans om onze voorsprong te verdubbelen. Ellis had dit keer vanaf de rechterkant een mooie actie in huis. Ze bezorgde de bal bij Tamara en Annemarie op de rand van de 16, maar zij liepen elkaar in de weg. Beiden konden niet op goal schieten, maar de bal kwam terecht bij Naomi. Naomi schoot helaas over en twee minuten later was het raak bij ons. De tegenstander mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of 30. Onderkant lat vloog de bal in de goal. 52ste minuut, 1-1. Heel erg zonde, vooral omdat onze verdediging stond als een huis. Jony en Tessa stonden centraal en links- en rechtsback stonden Danique en Chantel. Danique maakte de gevaarlijkste speler van A.S.V.D. volledig onschadelijk. De nummer 8 van A.S.V.D. kon niets tegen haar beginnen. Ze had haar zelfs zo goed in de broekzak dat de coach van de tegenstander besloot om hun nummer 8 op een andere positie te zetten.

Naarmate de wedstrijd vorderde zakte het spel van IJVV steeds verder weg. Een kwartier voor tijd moesten ook nog onze captain Tamara geblesseerd wisselen. De spanning nam toe. Kunnen we stand houden? 10 minuten voor tijd brak de nummer 8 (vanaf een andere positie dus) door. Ze schoot op goal, maar Helma redde met haar voet. De bal kwam terug in het spel en dit keer wilde de nummer 14 uithalen, maar Helma stond razendsnel op en plukte de bal nog uit de lucht. Pfffff nog steeds 1-1. En dat is het gelukkig ook gebleven! Met een punt uit Dronten kunnen we tevreden zijn. We behouden onze koppositie en dat is het belangrijkste. Nu een week rust, om vervolgens op 13 februari om half 3 in IJsselmuiden te knallen tegen ST: HMC Vr1.