Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

26 maart 2016 14:30

Scheidsrechter

Meilen, D. van der

Voor het eerst sinds 3 oktober hebben de dames van IJVV verloren. Terecht verloren, want de dames van HMC waren veel sterker. Vanaf de aftrap was er gelijk een overwicht voor HMC. IJVV komt niet over de middenlijn heen. Elke tweede bal is voor Hattem. Na 7 minuten spelen voorkomt Jolande met een uitstekende sliding een zeker lijkende goal.

Het eerste kwartier worden we helemaal weggespeeld, maar vanuit het niets creëren we in de 16e minuut een kans. Tessa geeft een goede bal op Ilona (linkshalf). Ilona sprint met de bal naar de achterlijn en geeft de bal goed voor op Ellis. Ellis draait weg van haar tegenstander en moet snel schieten. Ze schiet rakelings naast.

Een paar minuten later krijgen we nog een grote kans, maar er wordt recht op de keeper geschoten. Vervolgens is het weer de beurt aan Hattem. De snelle linksbuiten van HMC breekt door en schiet net over. Een paar minuten later is het wel raak. Dezelfde nummer drie breekt door. Helma komt uit, maar de linksbuiten schiet op tijd. Ze raakt de paal en de bal kaatst terug. Met een sliding probeert Naomi ten Have nog tevergeefs te voorkomen dat ze scoort, maar helaas. Na 25 minuten staan we met 0-1 achter. Binnen een half uur wordt het 0-2, maar de goal van HMC wordt afgekeurd. Daar komen we heel goed weg!

In de 33ste minuut stuurt de scheidsrechter Ellis met een gele kaart voor 10 minuten van het veld. Ze maakt een niet al te subtiele overtreding terwijl de bal al weg is. De frustratie moest er even uit. De overige 10 dames houden stand en we hebben zelfs nog een grote kans op de gelijkmaker. Annemarie legt vanaf een flinke afstand aan voor een vrije trap. Vanaf rechts krult ze de bal met haar linkervoet tegen de tweede paal. De rebound is voor Ilona, maar ze schiet de bal hard in het zijnet. Vlak voor rust komt Ellis weer in het veld en legt Annemarie aan voor een corner. De bal komt precies op het hoofd van Tamara terecht. Ze kopt de bal naar de verre hoek, maar daar staat een speler van HMC om de bal op te vangen. De omschakeling van Hattem mag er vervolgens zijn. Binnen no-time staan ze bij ons voor de goal, maar ze spelen het niet goed genoeg uit. We gaan met 0-1 rusten en daar mogen we blij mee zijn.

In de tweede helft hebben we nog twee momenten gehad dat we mochten hopen op een doelpunt, maar Hattem mag daar zeker weer vijf momenten tegenover zetten. Met pijn en moeite hielden onze verdediging en keepster stand tegen de snelle spitsen van Hattem.
De nummer twee van de ranglijst heeft terecht van ons gewonnen. Ze waren tot het bot gemotiveerd om van ons te winnen en dat ontbrak bij ons. Aankomende zaterdag spelen we tegen SVO VVZ. We spelen nog 6 wedstrijden en dat zijn 6 finales. We kunnen geen steken meer laten vallen. Door deze wedstrijd te verliezen maken we het voor ons zelf heel erg spannend. Kunnen we met de druk omgaan.