1 - 2

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

20 februari 2016 14:30

Op drie oktober hadden we thuis met 2-3 van HTC verloren. Na afloop van die wedstrijd hadden we ons allemaal voorgenomen dat de drie punten de volgende keer voor ons zouden zijn. En dat is gelukt!

Op het hoofdveld van HTC trapten we om half drie ’s middags af. De teams waren het eerste kwartier gelijkwaardig. Na een kwartier spelen zorgde Tamara voor het eerste wapenfeit op de goal. Marjan stuurde met een schitterende steekpass Ellis weg. Ellis gaf de bal mee aan Sabine die een goede voorzet in huis had. De bal belandde weer bij Ellis. Ze legde de bal af en Tamara kreeg de gelegenheid om vanaf de rand van de 16 te schieten. Ze drukte de bal goed, maar schoot rakelings langs de goal.

Een paar minuten later moest Helma in actie komen. De nummer 12 van de tegenstander maakte wat schijnbewegingen en kon vanaf een moeilijke hoek nog goed uithalen. Helma tikte de bal in een goede reflex met één hand over de lat. Zo, vast goed ingeschoten met de warming-up!

In de 25ste minuut kwam Tessa helemaal mee naar voren. Ze veroverde de bal en gaf een voorzet op maat. Ilona had weinig tijd en moest uithalen met haar verkeerde been. Ook dit keer ging de bal net naast. Een paar minuten later nam Ellis voor ons de corner. De bal kwam perfect terecht, maar Marjan schoot de bal van dichtbij over. Binnen een half uur hadden we al zeker drie keer kunnen scoren, maar iedereen kent de regel. Als jij niet scoort, dan scoort de ander..

Door een verkeerde pass werd ons middenveld niet bereikt. De spits van HTC pakte de bal op, ging dwars door drie verdedigers heen en schoot op de goal. Helma redde uitstekend, maar de tweede opkomende spits van HTC schoot de rebound er in. Vijf minuten voor de rust, 1-0. Iedereen baalde als een stekker, maar we herpakten ons. Vier minuten later mocht Jill aanleggen voor een vrije trap net over de middenlijn. Ze legde de bal perfect neer in de loop van Tamara. De bal stuiterde één keer en onze topscoorder Tamara tikte de bal vanuit de lucht over de keeper heen. 1-1! Zeer verdiend!

De tweede helft gingen we steeds beter spelen, maar we konden het bevrijdende doelpunt niet maken. Dankzij de dode spelmomenten hebben we de overwinning over de streep kunnen trekken. Vanaf een grote afstand was het Tamara die de vrije trap nam. De bal belandde op de tweede paal en kon niet in de goal worden gewerkt. Dit was even een oefenmoment, want in de 60ste minuut nam Tamara weer een vrije trap. De bal kwam dit keer weer tegen de paal en belandde in het drukbezette veld. Iemand van IJVV knalde tegen de bal, maar de tegenstander sloeg de bal letterlijk uit de goal. De wissels op de bank stonden op en schreeuwden moord en brand om een penalty en een rode kaart. Het spel ging door en Ellis wist de bal uiteindelijk nog in de goal te trappen. 1-2 voor ons! Met nog een half uur te spelen hadden we alles eigenlijk prima onder controle, maar één doelpuntje verschil is niks. Voor de verandering mocht Tamara een kwartier voor tijd weer aanleggen voor een vrije trap. De bal belandde voor de 1000ste keer weer tegen de tweede paal, alleen ging die dit keer gelijk over de achterlijn.

Het laatste kwartier was echt zenuwslopend. Versleten schoenen, loopneuzen, knalrode hoofden, doorweekte shirts, gezwikte enkels, tenen zonder nagels, maar het is gelukt. Strijdend hebben we deze dikverdiende overwinning binnengesleept!