0 - 2

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

12 maart 2016 12:30

Bij winst heroveren de dames van IJVV de koppositie op de ranglijst. De vorige keer hadden we nipt met 2-0 gewonnen. Wat belooft dat voor vandaag? Veel basiskrachten ontbreken, maar we krijgen versterking van Willeke (dames 1) en van Shannon en Danique van MB.

Na een waardeloos eerste kwartier was het DSV die voor het eerst gevaarlijk dreigde te worden, maar het gat werd uitstekend dichtgelopen door Celine. Na 15 minuten stond Marjan net koud in het veld toen ze een goede kans had om de keeper te passeren. Dat lukte niet en vervolgens was het Tamara die de bal laag langs de goal schoot.

Een paar minuten later mocht de keeper van de tegenstander uitschieten en belandde de bal gelijk bij de spits. De spits kon doorlopen en schoot de bal net over. De eerste helft was niet om aan te zien en werd nog verder verpest door de scheidsrechter die alleen maar in de middencirkel bleef staan en van zich af schreeuwde. Naast het schreeuwen wist hij de fluit niet te vinden toen Annemarie in het 16-metergebied naar beneden werd geduwd, of toen Eline bijna een voetafdruk in haar gezicht had staan. Zo waren er meerdere incidenten waarbij de dames van IJVV werden benadeeld. We zagen het somber in, maar in de 43ste minuut was daar ons lichtpuntje. Naomi nam een goede corner, Ilona miste de bal, maar Tamara wist wel wat ze er mee aan moest. Ze schoot de bal weer laag, maar ditmaal wel in de goal. 0-1! Volgens José Mourinho komt een goal vlak voor rust extra hard aan bij de tegenstander en dat bleek!

Na de rust trapten we af en was het tikki-takki tussen Ellis en Tamara naar de goal van de tegenstander. Net buiten het strafschopgebied haalde Tamara uit. De keeper dook niet naar de hoek, maar probeerde de bal er op de één of andere manier uit te trappen. Ze faalde en Tamara scoorde haar tweede goal van de dag. De wedstrijd was toen gespeeld. De spitsen van DSV braken een paar keer uit, maar onze verdedigers wisten daar wel raad mee. Echt gevaarlijk werden ze daardoor niet. Tien minuten voor tijd werd er net over de middenlijn een overtreding gemaakt, maar de scheidsrechter liet zoals gewoonlijk doorspelen. IJVV kwam er uit, sterker nog, Shannon stond één op één tegenover de keeper. Net op het punt toen Shannon wilde scoren floot de scheidsrechter alsnog en moesten we een vrije trap nemen. De bal werd vervolgens 60 meter terug gelegd. De vrije trap werd goed genomen, maar het moment was al voorbij.

Na 90 minuten spelen stond het 0-2 en meer zat er in deze omstandigheden ook niet in. Met deze overwinning hebben we de koppositie weer te pakken en die laten we niet meer los!