Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

19 maart 2016 12:45

Scheidsrechter

Duijn, P.

We lijken steeds meer op stoom te komen. De goede eerste competitiehelft leek moeilijk te overtreffen, maar tot nu toe gaat het alleen maar beter! Er is nog geen zand in de machine terecht gekomen. Met pijn en moeite hadden we op 31 oktober een 1-2 overwinning meegenomen vanuit Oene.

Hier was nu geen sprake van. Dames 2 van IJVV heerste op het veld. In de eerste paar minuten leek het nog even pittig te worden, maar schijn bedriegt. In de 12e minuut sneed Tessa met een pass het hele middenveld door. Naomi ten Have nam de bal op de rand van de 16 aan en legde de bal terug op Annemarie. Met haar kenmerkende hoge bal was de keeper van Oene kansloos. 1-0! 18e minuut: Goede corner Naomi, maar de tegenstander kopt weg. 19e minuut: Corner Naomi. Shannon speelt de bal terug op Naomi. Naomi legt de bal perfect bij de tweede paal neer, maar Ilona schiet de bal net voorlangs. 20e minuut: De corner van Annemarie wordt bij de eerste paal door Naomi doorgekopt. Ilona kan er net niet bij. De bal schiet door en vanuit een lastige hoek schiet Shannon de bal hard over. We bleven druk op de ketel zetten. Een minuut later kreeg Ellis een bal aangespeeld. Hoewel ze omcirkeld was door tegenstanders, dolde ze iedereen en gaf ze de bal mee aan Annemarie. Annemarie maakte één van haar mooiste goals van dit seizoen. Ze stond op de rand van de 16, kreeg de bal van Ellis aangespeeld en ramde de bal in één keer snoeihard en hoog op de goal. De bal vloog met de snelheid van het licht onderkant lat in de goal. De keeper was kansloos. Iedereen is kansloos op zo’n pegel. Een paar minuten later besloot Tamara vanaf een gigantische afstand op goal te schieten. Verrassend voor de tegenstander, omdat niemand anders een bal met zoveel power kan schieten. De pegel van Tamara vloog net over de goal. Even later mochten we weer aanleggen voor een corner. Annemarie bezorgde de bal bij Ilona. Drie keer is scheepsrecht! Ilona schoot in de 26ste minuut de 3-0 er in.

Na nog meer gevaarlijke corners, was het in de 35ste minuut weer raak. Dit keer was het Naomi die de bal perfect in het strafschopgebied neerlegde. Zo pikte Tamara ook mooi een goaltje mee. 4-0! Net voor rust kreeg Ellis nog een goede kans op de 5-0. De keeper kwam alleen goed uit en verkleinde haar goal. Ze wist het schot van Ellis te blokkeren, maar de rebound was voor Naomi. Ze liep de bal zo de goal in. De stand na 45 minuten spelen: 5-0! De tweede helft zakten we wat in. De eerste kans was pas weer in de 60ste minuut. Ellis schoot hard op de goal, maar de keepster lag weer in de weg. De rebound was niet weggelegd voor Annelien, die de bal met haar verkeerde been nog wel in de goal probeerde te schieten. Dit schot was het startsein voor een nieuwe aanvalsperiode van IJVV. Een paar minuten later schoot Tamara de bal rakelings langs de paal. De laatste 20 minuten leverden de combinaties tussen Ilona en Annemarie goud op. Annemarie gaf de bal op Shannon en onze versterking van MB lobde de bal over de keepster heen. 75ste minuut en een 6-0 voorsprong! Een paar minuten later stond Annemarie op eigen helft en stuurde ze Ilona op een geniale wijze weg. Ilona sneakte binnendoor en na een ellenlange sprint met de bal aan haar voet maakte ze haar tweede goal van de dag. 7-0! Met nog een kwartier te spelen wilden we natuurlijk de nul behouden. De nul was nog geen moment in gevaar geweest, maar hier kwam verandering in. Een verdediger van Oene trapte de bal hoog naar voren. De bal was te hoog om goed weg te kunnen koppen. Via een hoofd schoot de bal door en brak de spits van Oene uit. Nergens waren nog verdedigers te vinden. De spits liep één op één op Helma af, totdat daar opeens uit het niets iemand met een rode cape aan kwam vliegen. Onze superheld Danique blokkeerde de weg van de spits en nam de bal zo van haar over. Wat een actie!

De nul kwam niet meer in gevaar en na weer een corner hadden we de kans om de score nog verder uit te breiden. We toonden genade en stuurden Oene met 7-0 naar huis. Lisette, Shannon en Danique bedankt voor jullie goede bijdrage in het veld! Volgende week spelen we om half 3 thuis tegen Hattem. Dat is de huidige nummer twee. Dit belooft een zware wedstrijd te worden. De vorige keer namen we door een goal in de blessuretijd de overwinning mee naar huis. Dit keer is het een thuiswedstrijd. Komen jullie ons aanmoedigen?