Datum

2 april 2016 16:15

Accommodatie

Onbekend

Vandaag de wedstrijd tegen SVO VVZ (7e op de ranglijst). Zijn we bekomen van die kansloze nederlaag van vorige week? We hebben voldoende speelsters op de bank mede dankzij de waardevolle aanvulling van Karlijn (MB) als spits en als verdedigster.
De eerste vijf minuten heersen we. SVO VVZ is kansloos. Dit resulteert al snel in een voorsprong. Ilona (linkshalf) gooit de bal in, Annemarie neemt de bal mee en speelt hem op Ellis. Ellis staat met haar rug naar de goal, maar draait schitterend weg en haalt uit. 0-1 na 8 minuten! Het eerste kwartier zijn we veel sterker dan SVO VVZ, maar de tegenstander komt steeds meer in haar spel. Onze rechtsback Jony pakt haar directe tegenstander sterk aan. Iedereen ziet dat die linksbuiten goed kan voetballen. Eén moment van verslapping en we hebben een probleem, maar laat dat maar aan Jony over! De rest van de verdediging wordt gevormd door Tessa, Jill en Annelien. Tessa en Jill zijn ervaren krachten die nooit hun scherpte verliezen. Annelien (voor de 2e keer linksback) wint op een gegeven moment een schitterend duel van haar directe tegenstandster en stoomt gelijk door naar het middenveld. Daar had ze een sterke pass in huis waar helaas verder niets moois uit voort is gekomen.

In de 25ste minuut neemt Ellis een corner. Met de precisie van Lionel Messi plaatst ze de bal op de voet van Tamara. Tamara zet de binnenkant van haar voet tegen de bal en ze scoort (misschien wel voor het eerst in haar voetbalcarrière) heel beheerst. Altijd pikt ze wel weer een doelpuntje mee. Met de 0-2 voorsprong besluiten we in de 35ste minuut ons systeem om te gooien en met een nummer 10 te spelen. Wat een heerlijke positie voor Chantal! De verdedigers van beide teams waren er wat minder blij mee. Dit zorgde voor gevaarlijke momenten aan beide kanten, maar de 0-2 bleef staan.

Met twee doelpunten verschil rusten is fijn, vooral als je tegen 12 man speelt. Te pas en te onpas ontving de tegenstander vrije trappen. Het vervelende is dat ze ook nog eens een zeer goede traptechniek hebben, waardoor het iedere keer gevaarlijk werd. Bij ons werden shirts uitgetrokken, mensen op een onreglementaire manier naar de grond gehaald, te hoog geheven benen, het maakte de scheidsrechter niet uit. In de rust bespraken we dat we ons niet gek moesten laten maken door de scheidsrechter en zo weinig mogelijk moesten reageren. De woorden waren nog niet uitgesproken of Tamara ontving een gele kaart. Dit was een paar minuten nadat de tegenstander op een weergaloze manier in de 47ste minuut de aansluitingstreffer maakte. Ze stond op de achterlijn, bijna bij de cornervlag en trapte de bal met een schitterende curve hard in onze goal. Pure klasse.

Het eerste kwartier na rust was in handen van SVO VVZ. Ze hadden een speelster ingebracht waarvan ze dachten dat zij het verschil kon maken, maar Tessa gaf haar geen enkele kans. Na een paar goede reddingen van Helma op afstandsschoten, maakten we in de 78ste minuut de bevrijdende 1-3. Het was weer Ellis die de bal dit keer perfect bij Annemarie plaatste. Met een mooie kopbal passeerde ze de keepster. Het was niet alleen Ellis die goed op dreef was. Marjan (rechtsbuiten) kon een kwartier voor tijd nog een sprint trekken waar Christiano Ronaldo jaloers op zou zijn. Het hele team was vastbesloten om deze drie punten niet uit handen te geven. Het verschil met vorige week was als dag en nacht. Elke tweede bal was dit keer voor ons en we wilden maar doorgaan en doorgaan. Niets is ons te veel, zelfs geen 12 man!
Ellis bekroonde haar perfecte wedstrijd in de 96ste minuut nog met de 1-4. Ze werd weggestuurd door Annemarie, ze rende zo voorbij haar tegenstander en scoorde heel beheerst. Na die twee eerdere doelpunten wist ze uiteraard precies wat ze moest doen. De keeper was kansloos.
Na elf minuten blessuretijd vond de scheidsrechter het eindelijk genoeg. De winst is binnen en de koppositie is weer van ons! Aanstaande zaterdag spelen we tegen Olympia’28 in Hasselt. We hebben nog nooit van ze gewonnen, maar dit moet de eerste keer worden. We gaan ons kampioenschap niet verspelen.