Dames 2 van IJVV blijft in de race voor het kampioenschap

Scheidsrechter

Duijn, P.

Accommodatie

Onbekend

Tegen alle verwachtingen in laat de nieuwe koploper Olympia’28 gelijk drie punten liggen in Doornspijk. Dit betekent dat de race om het kampioenschap nog niet gelopen is. Sterker nog, we hebben alles weer in eigen hand. Met deze onverwachtse meevaller trapten we zaterdag om 16.30 uur af in IJsselmuiden.

De bedoeling om net zo te starten als tegen Olympia viel gelijk in het water. Het eerste kwartier speelden we als een natte krant. Wijthmen mocht er een paar keer uitkomen en zette in de aanval een paar knappe combinaties neer.

Na dit slechte kwartier zijn we wakker en begint onze wedstrijd met een uitstekende bal van Annemarie op Ellis. De bal komt met een heerlijke stuiter op de rand van de 16 bij Ellis terecht.

Onverwachts heeft Ellis alle tijd van de wereld om de bal aan te nemen, maar dat besef heeft ze niet. Ze probeert het in één keer en de bal vliegt over. Twee minuten later legt Ellis aan voor een corner. De bal wordt door een speelster van Wijthmen over de eigen doellijn heen gewerkt. Ze raakt hierbij vervelend geblesseerd, maar het doelpunt telt. 1-0 na 22 minuten spelen! Na een stuk of vijf corners is het in de 36ste minuut weer raak. Ellis legt de bal opnieuw op een briljante manier in de 16 en het is Celine die bal goed binnen schiet. 2-0! Vlak voor rust zorgt Eline ervoor dat we ons geen zorgen meer hoeven te maken over de drie punten. Vanaf de achterlijn geeft Ilona de bal met haar goede linkervoet voor. De bal gaat voorbij aan Ellis, maar bij de tweede paal zoekt Eline de hoek uit en maakt de 3-0!

Na de rust trapt Wijthmen af en weet de rechtsbuiten razendsnel onze goal te vinden. Uiteindelijk schiet ze de bal in het zijnet, maar we moeten alert zijn op de snelle uitbraak. Het is jammer als Helma gepasseerd wordt, terwijl we eigenlijk alles op orde hebben. Direct na de kans van Wijthmen is het weer aan ons. De corner wordt door Ellis getrapt en Naomi M kopt de bal bovenkant lat. Eén minuut later zet Eline goed druk en weet ze er weer een corner uit te slepen. Deze corner wordt helaas niet verzilverd. Tien minuten lang laten we ons wat minder zien en lijken we een beetje in slaap te sukkelen. Totdat Jill daar met een briljante pass komt. Ze staat op de middenlijn, overziet het veld en weet met een snijdende steekpass Ellis te bereiken die op de rand van de 16 staat. Ellis schiet te gehaast en daardoor naast, maar dit was het startsein voor een nieuwe aanvalsperiode.  Na een paar minuten staat Ellis aan de basis voor een mooie kans van Naomi. Ellis (linksbuiten) speelt de bal perfect in de loop van Naomi M (rechtsbuiten). Naomi neemt de bal mee en komt naar binnen. Ze haalt uit, maar de keeper pakt het schot.

Tussendoor is er nog een keer een uitbraak van de snelle rechtsbuiten, maar Helma maakt haar schot onschadelijk. In de 63e minuut geeft Eline de bal mee aan de opkomende Tessa. Tessa weet Ellis te vinden en Ellis pikt uiteraard toch weer haar doelpuntje mee. 4-0!

In de 85ste minuut krijgt Annemarie de bal op de middenlijn aangespeeld. Vanaf de middenlijn is het een hele lange afstand tot het vijandelijke goal. Het lijkt een kansloze missie, vooral als een verdediger zich er nog mee gaat bemoeien, maar Annemarie houdt stand. Met alles wat ze nog in zich heeft schiet ze de bal op de goal. De keeper lijkt de bal te pakken, maar schijn bedriegt. Ze wordt gepoort! 5-0 voor ons!

In de 90ste minuut legt Ellis voor de zoveelste keer weer aan voor een corner. Ilona krijgt de bal voor haar verkeerde voet en speelt de bal opzij. Er is wat heen en weer getik en opeens krijgt Ilona de bal weer terug en weer voor haar verkeerde been. Dit keer waagt ze het er op en maar goed ook! De 6-0 is een feit. Na twee keer op een rij verliezen, voelt de overwinning heel goed, maar vooral omdat we nog kans hebben om kampioen te worden.

D-DAY

Aanstaande zaterdag is het D-Day. We zijn nu gedeeld koploper met VSCO’61 vrouwen 1. Beide teams hebben 42 punten, maar VSCO heeft een wedstrijd minder gespeeld. WE MOETEN WINNEN! We spelen om half 3, hoogstwaarschijnlijk op het hoofdveld. De vorige wedstrijd eindigde in 0-0. We zijn aan elkaar gewaagd, dus moedig ons aan, want met 12 man (dames) pakken wij de winst!