Dames 2 speelt belangrijkste wedstrijd van dit seizoen!

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

23 april 2016 14:30

Scheidsrechter

Kraan, J.

Wat een affiche zo aan het eind van het seizoen! IJVV en VSCO, beide teams 42 punten en gedeeld koploper. Alleen mag VSCO na vandaag nog twee wedstrijden spelen en wij hebben nog maar één wedstrijd te gaan. Dat betekent dat we moeten winnen. De wedstrijd in Oosterwolde eindigde in een 0-0 gelijkspel. Wat gaat deze wedstrijd brengen?

We trappen om half 3 af op het hoofdveld. Na twee minuten mag Ellis al voor gevaar zorgen met het trappen van een corner. De bal schiet door naar de tweede paal. Eline schiet hoog op de goal. De keeper pakt de bal, maar laat hem weer los. Naomi ten Have schiet er als een ware spits op af, maar de keepster grijpt haar al liggend op de grond bij de benen en voordat Naomi loskomt is de bal over de achterlijn heen gerold.

Beide teams zijn aan elkaar gewaagd. VSCO verdedigt meer dan dat ze aanvallen, maar als ze aanvallen zijn ze gevaarlijk. In de 12e minuut wordt de linksbuiten van VSCO weggestuurd. De hoge bal vanuit het middenveld wordt verkeerd ingeschat en de linksbuiten spurt naar de goal. Helma pakt het schot van de linksbuiten goed.

Tien minuten later volgt er een goede combinatie tussen Marjolein en Ilona. Marjolein (MB) speelt een fantastische wedstrijd op de mid-mid positie. De goede combinatie levert een corner op en dat is altijd gevaarlijk voor de tegenstander. Ellis trapt, maar in de drukte van het 16 metergebied weet de keepster de bal te redden. Nog een corner en weer van Ellis. Als een soort ping-pong proberen de dames van IJVV door de muur van VSCO-spelers te schieten, maar iedere keer wordt het schot geblokkeerd en uiteindelijk weet VSCO zich uit deze situatie te spelen.

In de 37ste minuut weet een middenvelder van VSCO met de bal aan de voet meters af te leggen. Wie pakt haar aan?! Uiteindelijk stapt iemand van de verdediging in, maar precies op dat moment zet de speelster met een steekpass de spits vrij. Het schot van VSCO gaat net naast. Pffff wat een opluchting!

In de 40ste minuut volgt er een geweldige combinatie van IJVV. De keepster van VSCO trapt uit, Naomi ten Have kopt de bal door naar Ellis. Ellis legt de bal perfect in de loop neer voor Annemarie. Iedereen aan de zijlijn gaat staan. We voelen het moment. Annemarie heeft geen tijd om de bal stil te leggen, met een geweldige timing haalt ze verwoestend uit. Vraag me niet hoe, maar de keepster weet er nog met een vingertop aan te komen en daardoor knalt de kruising van de goal uit elkaar. In plaats van een werelddoelpunt, moeten we nu genoegen nemen met een corner. Uiteraard is het weer aan Ellis om de bal perfect in het strafschopgebied te bezorgen. Eline kopt de bal goed door, maar er staat helaas niemand achter haar klaar om de bal in de goal te werken.

Twee minuten later verliezen we de bal op het middenveld. Een speelster van VSCO gaat één op één op Helma af, maar we noemen Helma niet voor niets Neuer! Ze komt uit en verkleint haar goal. Onze verdediging zet de speelster van VSCO ook onder druk, daardoor schiet ze sneller dan verwacht. Zoals Iker Casillas op het WK 2010 Spanje met een teen redde op het schot van Arjen Robben, zo redt Helma ons nu. Jeetje wat een opluchting!

Een goede opbouw vanuit de verdediging. Tessa heeft de bal net over de middenlijn in haar bezit. Ze wordt onder druk gezet, maar speelt de bal rustig terug naar Jill. Jill heeft regelmatig een goede pass in huis, maar deze pass overtreft alles. Ze stuurt Celine (rechtsbuiten) weg, de verdedigers zien alleen nog maar de stofwolken van Celine’s hakken. Celine neemt de bal perfect mee en op de rand van de 16 (rechterkant) weet ze de bal zo ontzettend goed te raken. De bal vliegt de lucht in en suist alsof Arjen Robben hem zelf heeft getrapt. En ja hoor, in de 44ste minuut is het raak. Op zo’n schot is iedere keeper kansloos. Celine maakt de 1-0!!

Volgens Mourinho komt een goal vlak voor de rust altijd extra hard aan bij de tegenstander. Laten we hopen dat hij gelijk heeft.

Het eerste kwartier van de tweede helft is eigenlijk een kopie van de eerste helft. Wij houden meer balbezit, maar VSCO countert gevaarlijk. Helma moet nog een paar keer in actie komen, maar de schoten pakt ze relatief gemakkelijk. Wij hopen het bevrijdende tweede doelpunt te maken, maar we komen niet meer echt in de buurt van de goal. Na een kwartier spelen pakt VSCO het overwicht. De combinaties van IJVV lopen even niet meer zo soepel en VSCO houdt de druk op de ketel. Eén doelpunt van VSCO en wij hebben een groot probleem. En dat doelpunt valt in de 75ste minuut. De linkshalf van VSCO legt de bal perfect over onze verdedigers heen en zet de spits vrij voor de goal. Onze verdedigers drijven haar goed naar de buitenkant en daardoor lijkt het gevaar geweken, maar niets is minder waar. De spits zoekt met een laag schot de verre hoek op en maakt de 1-1.

Wat nu?! Echt gevaarlijk zijn we in de tweede helft niet meer geweest. Moet er iets veranderen?

Kunnen we een gouden wissel bedenken, of wachten we af? 5 minuten later stoomt Jony

(rechtsback) op, ze geeft de bal aan de rechtsbuiten (Naomi ten Have) en Naomi speelt de bal terug. Deze terugspeelbal is precies wat Jony nodig heeft om de bal levensgevaarlijk in het strafschopgebied van de tegenstander te krullen. De keeper, een verdediger en Tamara lopen elkaar allemaal in de weg. Tamara zit nog met een teen aan de bal en daardoor loopt de keepster te grabbelen. Ellis staat twee meter bij deze situatie vandaan en wacht af zoals een tijger haar prooi besluipt. Door de teen van Tamara komt de bal bij Ellis terecht, ze neemt de bal mee en in alle rust tikt ze de bal met buitenkant rechts in de goal. 2-1!!!!!!

Nog 10 minuten te spelen en we moeten rustig blijven. Wat een zenuwslopende minuten. De tijd kruipt voorbij. VSCO zet druk en krijgt een corner. Die corner weten we te verwerken, maar in de allerlaatste seconden van de blessuretijd krijgen ze een tweede corner. De keeper gaat mee naar voren. Ons strafschopgebied staat vol. Niemand aan de zijlijn kan nog ademhalen. De corner wordt uitstekend getrapt. In slowmotion zien we de bal in ons strafschopgebied terecht komen. Iedereen aan de kant begint te schreeuwen dat die bal daar weg moet. En dat lukt!

Dat is ook het moment dat de scheidsrechter fluit. De wedstrijd is voorbij. We winnen met 2-1 van de medekoploper! Dat betekent dat we nu met drie punten afstand nemen van VSCO. Er zijn nu verschillende mooie scenario’s mogelijk, maar alleen als we volgende week winnen. Als we volgende week winnen van WVF, dan is het de vraag of VSCO nog punten laat liggen. Als VSCO de komende twee wedstrijden wint, dan spelen we een beslissingswedstrijd om het kampioenschap. Laat VSCO punten liggen, dan zijn wij kampioen!

Zaterdag 30 april spelen we tegen WVF. Op basis van de ranglijst moeten we dit kunnen winnen, maar eerder dit seizoen hebben we met 2-2 gelijk gespeeld. Er ligt veel druk op de komende wedstrijd, maar we hebben vandaag bewezen dat we met die druk kunnen omgaan. Wat een klasse wedstrijd!