1 - 2

IJVV VR2

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

30 april 2016 13:00

Spelen we vandaag onze laatste wedstrijd van het seizoen tegenWVF? Bij verlies kunnen we ons
kampioenschap vergeten. Als we winnen en VSCO laat de komende twee wedstrijden ergens punten
liggen, dan zijn we kampioen.
Zaterdag 30 april 2016, 13.00 uur.We trappen af bij WVF in Westenholte. De vorige wedstrijd
hadden we 2-2 gespeeld. Staat het vizier op scherp?
We staan net koud op het veld en de spitsen van WVF gaan als een razende van start. Wat een
snelheid hebben zij voorin. De spits wordt op de hielen gezeten door onze verdedigers, maar Helma
moet uitkomen. Door het uitkomen van Helma, schrikt de spits en trapt ze de bal over onze
achterlijn. Alleen denkt de scheidsrechter daar anders over. Hij geeft een corner. De corner wordt
getrapt en bij de tweede paal staat iemand van WVF klaar om hem er in te schieten. We staan binnen
twee minuten met 1-0 achter. Het is ongelofelijk, maar waar. Eén lichtpuntje, we hebben nog 88
minuten om de achterstand ongedaan te maken.
Het is nu aan ons om te laten zien dat we niet voor niets koploper zijn. Een paar minuten later testen
we met een corner de verdediging van WVF. De test slaagt. We scoren, maar het doelpunt wordt
afgekeurd wegens buitenspel. In de 13e minuut staat Annemarie net over de middenlijn, met twee
verdedigers in haar rug. Ze krijgt de bal aangespeeld en draait mooi weg. Met een schitterende pass
speelt ze de bal precies in de loop van Ilona. Ilona rent met de bal aan haar voet op het vijandelijk
doelgebied af. Een verdediger probeert haar de pas af te snijden. Dit lukt niet, maar door die druk
plaatst Ilona de bal naast de goal. Het geeft hoop dat we nu al een paar kleine kansen op de
gelijkmaker hebben, maar in de 15e minuut breekt de spits van WVF weer door. Haar actie is te
vergelijken met de actie in de eerste minuut. Helma komt weer uit en redt nu door de bal te
klemmen. In deze actie trapt de spits Helma steenhard tegen haar knie.
Is het zo’n wedstrijd?! We staan binnen twee minuten achter. Na een kwartier is onze Neuer
geblesseerd en moet onze topscorer keepen?!
Ellis trekt de keepershandschoenen aan en wordt nog een beetje ingegooid. Van spits naar keeper.
Ware klasse als je dat kan! Ondertussen wordt Helma langs de kant zo goed als mogelijk opgelapt,
met koud water en ijs. De wedstrijd gaat door. Er gaat weer een kwartier voorbij, waarbij er acties
aan weerskanten zijn die weinig opleveren. Ellis laat in ieder geval zien dat ze het keepen niet
verleerd is.
In de 33ste minuut geeft Eline de bal voor en weet Annemarie de bal bij de tweede paal in de goal te
werken. 1-1!!!! Wat een opluchting dat we de gelijkmaker nog voor de rust weten te maken. We zijn
er nog niet, maar het begin is er! In de 40ste minuut voelt Helma zich voldoende opgelapt om weer
terug te keren in de goal. Met een bont en blauwe knie neemt ze haar vertrouwde plek onder de lat
weer in. Ellis keert uiteraard weer terug naar haar plekje voorin. We gaan rusten met een 1-1 stand.
Het gaat moeizaam, erg moeizaam. Hebben we stroop onder onze voeten? Kunnen we de druk niet
meer aan? Waar is de strijdlust van vorige week? We hebben vorige week van de medekoploper
VSCO gewonnen met 2-1 en nu kunnen we niet winnen van de nummer elf op de ranglijst?!

We trappen af voor de tweede helft en we gaan gelijk goed van start. Annemarie wordt
weggestuurd, maar de verdediger loopt voor haar om de bal af te schermen. Annemarie blijft goed
druk zetten en daardoor zorgt ze voor een ongemakkelijke situatie voor de verdediger en de keeper.
Opeens rent de verdediger opzij en deelt Annemarie onverwachts een enorme beuk uit aan de
keeper. Zo, de toon is gezet!
Een paar minuten later pikt Marjan de bal op de rechtsbuitenpositie op. Met een perfecte pass legt
ze de bal in de loop van Annemarie op de rand van de 16. Terwijl Annemarie duelleert met een
verdediger probeert ze de bal op goal te schieten, maar de keeper redt. Een goede start van de
tweede helft, maar nog geen doelpunt.
WVF laat zich de kaas niet van het brood eten en blijft gevaarlijk. Onze verdediging weet de spitsen
regelmatig goed af te stoppen, maar in de 55ste minuut breekt er weer een spits door. Ze schiet naast,
maar we zijn gewaarschuwd. We moeten geduldig blijven en zorgen dat er achterin geen gaten
vallen. Twee minuten later is Celine in duel met de tegenstander. De bal schiet over de achterlijn en
de grensrechter geeft aan dat het een doeltrap is. Celine protesteert en met succes. De
scheidsrechter bepaalt anders en geeft een corner. We scoren regelmatig uit corners, maar deze
corner wordt te scherp getrapt en komt achter de goal terecht.
Drie minuten later legt WVF aan voor een corner, maar IJVV weet zich uit deze gevaarlijke situatie te
spelen. In de 70ste minuut wordt een bal verkeerd ingeschat en rent de spits van WVF alleen op de
goal af. Tessa bindt haar motoren om en vliegt achter de spits aan. Ze weet de bal te veroveren en
het spel weer te verdelen. Een minuut later is WVF weer in de aanval. De spitsen breken door. De
rechtsbuiten bezorgt een voorzet bij de spits die slechts twee meter bij Helma vandaan staat. De
spits schiet en met een katachtige redding weet Helma de bal uit de goal te slaan.
Het spel gaat op en neer. Jill legt aan voor een vrije trap van een ruime afstand. De bal vliegt net
naast de tweede paal. Met nog iets minder dan 20 minuten te spelen neemt Ellis een corner. Ze trapt
de bal weer scherp en test gelijk de keeper. De bal lijkt net onder de lat in de goal te vliegen, maar na
wat grabbelen weet de keeper de bal te klemmen. Een minuut later hebben we weer een corner,
maar ook dit keer weten we niet te scoren.
Tien minuten voor tijd word Ellis weggestuurd. De keepster komt uit en Ellis schiet de bal snoeihard
op de binnenkant van de paal. De bal komt terug in het veld. Is de rebound voor Marjan? Die kans
gunt WVF haar niet. De verdediger zoekt het duel op en door die druk schiet Marjan de bal hard
naast. De tijd begint nu te dringen. We zetten nog meer druk en gaan alles of niets spelen. Drie
verdedigers, drie middenvelders en vier aanvallers. De spanning loopt nog meer op als Jill vijf
minuten voor tijd de bal in kansrijke positie ontvangt voor de goal. Zich niet bewust van de tijd die ze
heeft, schiet ze de bal gehaast naast. Was dit de kans van de wedstrijd…?
Minuten gaan voorbij, maar opgeven is geen optie. We zijn zo dichtbij het kampioenschap. Dit
kunnen we niet laten gebeuren en zo denkt Jolande daar ook over. Onze veteraan op de linksback
positie stoomt op en slalomt langs twee tegenstanders. Ze loopt het 16-metergebied in. Schiet die
bal!!!! Iedereen wordt gek langs de zijlijn. De derde verdediger van WVF grijpt in, maar in een
uiterste poging slide Jo haar knie tot bloedens toe open en weet ze de bal bij Tamara te bezorgen. In
de 90ste minuut schiet Tamara langs de keeper en maakt ze de bevrijdende 1-2!
Wat een explosie in het veld en langs de zijlijn van geluk! Dit is te mooi om waar te zijn. Het is niet te
geloven. Dit is net een sprookje. In de allerlaatste minuut pakken we de drie punten! We waren één
minuut verwijderd van een afschuwelijke ramp, maar ons team ging door en door. Door tot het
bittere einde en het is gelukt. Onze missie is geslaagd!

De komende twee zaterdagen moet VSCO laten zien of ze de immense druk aan kunnen. Winnen zij
twee keer, dan spelen we een beslissingswedstrijd. Laten ze punten liggen dan schrijven de trainers
Harry en Anton en dames 2 van IJVV geschiedenis!
Harry en Anton, bedankt voor jullie inzet en trainingen de afgelopen seizoenen. Een mooier afscheid
dan een kampioenschap kunnen we jullie niet geven. Laten we hopen dat het ons lukt!