Verslag IJVV VR.2 – IJVV MA1 (0-2) 1-3

24 oktober 2015 12:30

Scheidsrechter

Beens, Bas

Vandaag een inhaal-beker zaterdag. Voor de beker waren we vrijgeloot en de KNVB heeft geen inhaalwedstrijden gepland. Dus op zoek naar een oefentegenstander. Het 2e vrouwenteam van IJVV wilde wel oefenen ze werden versterkt door een aantal meiden uit de B selectie.

We zijn compleet deze zaterdag en ook iedereen fit. En vandaag speelde Myrthe de Kleine haar eerste speelminuten. We speelden de wedstrijd op veld 1 en om half 1 trapten we af.

IJVV MA1 opende de wedstrijd voortvarend en zocht met snel voetbal de aanval. Na 10 minuten het eerste doelpunt. Een afgemeten voorzet van Geanne kopte Liza netjes in het doel. De 2-0 viel na een half uur. Liza kwam van links naar binnen en van een meter of 20 schoot zo op het doel. Een op het oog houdbare bal was voor de keepster toch lastig en de bal glipte door haar handen in het doel.
Ook vrouwen 2 probeerde een doelpunt te maken. Af en toe kwamen ze dreigend in de 16 maar konden geen grote kansen creëren. IJVV MA1 had de opdracht om van achteruit op te bouwen en deed dat op meerdere moment prima. Vaak beginnend bij Noreen. IJVV MA1 had meer kunnen halen uit de vele aanvallen maar stranden te vaak door net niet een goede laatste bal af te geven of niet voor een schot op het doel te kiezen. Maar een wel een prima eerste helft van IJVV MA1.

De tweede helft begon nog wel goed van IJVV MA1 maar na een minuut op 10 stond Anniek na een sliding van haar directe tegenstander niet op en helaas moest ze er met een blessure af. Na 20 minuten in de 2e helft moest Mieke er geblesseerd af. Een vervelende duw in de rug deed haar hoofd achterover klappen. Gelukkig kon ze na een langdurige blessure behandeling (bedankt Jill Sluiter) weer op de benen staan. Met een wit gezicht en wat misselijkheid kon ze op eigen benen naar de kant lopen. Het daaropvolgende kwartier had IJVV vr2 aanvallend veel dreiging. Een paar goede reddingen van Noreen en een keer met hulp van de paal bleef het 0-2. Tussendoor kwam IJVV MA1 er gevaarlijk uit. Maar de kansen werden niet benut. IJVV MA1 bleef ook de 2e helft opbouwen van achteruit. Helaas kwam een keer een breedtepasje niet aan en zo kon de linkshalf van VR.2. richting de zestien en schoot ze de bal knap binnen.

IJVV MA1 liet het er niet bij zitten. In de 80e minuut zette Nikki goed door op links en ze slalomde zich door de verdediging heen en oog in oog met de keepster bleef ze rustig 1-3. Driemaal kwamen we nog een keer oog in oog met de keepster maar Geanne, Marissa en Nikki kregen de bal er niet in.

In de laatst minuut schoot bij Geanne de kramp in haar kuit. De scheidsrechter vond dat ook het moment om de wedstrijd te beëindigen en met de nodige zorg kon Geanne na een minuut of 5 (bedankt Antoine de Kleine) weer in de benen komen.

Een nuttige oefenwedstrijd, fysiek wordt dit jonge team sterker van het spelen tegen fysiek sterkere tegenstanders, verdiende overwinning en hopelijk vallen de blessures van Anniek en Mieke mee en zijn ze snel weer fit.

Volgende week zaterdag spelen we thuis tegen BERKUM MA1. Op veld 2 wordt om kwart voor twee afgetrapt. Ook zullen we dan als team op de foto gaan om onze nieuwe trainingspakken te presenteren. De nieuwe trainingspakken zijn gesponsord door Patrick Toeter van Bagger- en overslagbedrijf Toeter. En de foto’s worden gemaakt door Lourens Hooisma die volgende week al aan de slag gaat om tijdens de trainingsavonden individuele actiefoto’s te maken.