2 - 3

Olympia'28 VR1

Vrouwen zaterdag, VR2, 5e klasse 5

12 april 2016 18:30

De eindstreep van de competitie is in zicht, maar nog wel met vijf finales in het vooruitzicht. Het hele seizoen zijn we de koploper van de competitie, maar om dat te blijven moeten we afrekenen met Olympia’28 uit Hasselt.
In de eerste seizoenshelft was Olympia verhinderd om tegen ons te spelen. Dit betekende dat we nu zaterdag 9 en dinsdag 12 april tegen Olympia moesten spelen. Minimaal 4 punten zijn het doel, want dan houden we alles nog in eigen hand. Als Olympia 6 punten pakt zijn zij de nieuwe koploper. Dit zijn voetbalkrakers. We hebben nog nooit van Olympia gewonnen, maar voor het kampioenschap gooien we alles in de strijd!

Zaterdag 9 april, 14.30 uur. We trappen af en binnen één minuut heeft Annemarie al de gelegenheid om de keeper van Olympia onder vuur te nemen. Twee minuten volgt er een mooie combinatie tussen Jony, Naomi, Eline en Ellis. Ellis legt de bal terug op Tamara en Tamara schiet de bal net over. We gaan als een razende van start. Tien minuten later trapt de keeper van Olympia uit en vangt Naomi de bal op. Ze stuurt Ellis weg en Ellis schiet net naast de tweede paal. Het scheelt een haartje. Na een kwartier spelen en een aantal kansen zakt onze spel in en neemt Olympia het initiatief over. Olympia breekt een aantal keer gevaarlijk uit, maar Helma redt keer op keer met knappe reddingen. Eén op één is Helma niet te passeren. Vlak voor rust is er een gouden combinatie tussen Ellis en Naomi. Ellis schiet, maar de keeper redt en tikt de bal over de achterlijn.
Aan het begin van de tweede helft wordt onze verdediging handig uitgekapt door de gevaarlijke linksbuiten met een goed schot in haar benen en dat laat ze helaas ook nu weer zien. Ze draait de bal hoog in de hoek en maakt de 1-0. Dit is een domper waar we van moeten bijkomen, maar daar hebben we de tijd niet voor want Olympia komt weer. Tien minuten later maakt Olympia de 2-0 en weten we dat het erg lastig wordt om nog binnen een kwartier twee doelpunten te maken. We zetten meer druk en geven alles om nog die doelpunten te maken, maar het zit er niet in. We hebben teveel kansen gemist en tegen een team als Olympia kun je je dat niet veroorloven.

Dinsdag 12 april, 18.30 uur. Het is tijd voor revanche! We starten weer op een goede manier aan de wedstrijd, maar drukken we het nu wel uit in doelpunten? Na een kwartier spelen mag Annemarie aanleggen voor een vrije trap van ongeveer 20 meter van de goal. De bal ligt aan de rechterkant van het strafschopgebied, ideaal voor de linksbenige Annemarie. Ze schiet de bal geplaatst over de muur in de linkerbovenhoek. De keeper kan er nog net met haar vingertoppen bij, maar ze redt het niet. 1-0 voor IJVV! Helaas valt de gelijkmaker nog voor de rust. Weer een moment dat de linksbuiten alle vrijheid krijgt om te schieten. Onze verdedigers zitten er 88 minuten van de wedstrijd bovenop, maar één seconde van onachtzaamheid en ze grijpt het. Met een geplaatst schot in de hoek passeert ze onze keepster. Voor de rust maakt Olympia ook nog de 1-2. Met een achterstand, maar met een doelpunt op zak gaan we rusten. Iedereen is nog strijdlustig en niemand is bereid om ook deze drie punten aan Olympia te geven. We komen uit de kleedkamer met één doel en dat is winnen! In de tweede helft is het Olympia die als eerste weet te scoren. Ze maken de 1-3 en we kijken weer tegen een achterstand van twee doelpunten verschil aan, maar niemand geeft op. De laatste 20 minuten vindt iedereen nog een extra batterijtje en zetten we gigantisch veel druk. Twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd begeeft de verdediging van Olympia het en maakt Jill de 2-3 na een vrije trap van Tamara. Nog een paar minuten spelen, de gelijkmaker hangt in de lucht, maar we hebben te weinig tijd. Na 92 minuten spelen is het einde wedstrijd. Iedereen heeft ervoor geknokt, beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar in beide wedstrijden trok Olympia net aan het langste eind.
Olympia en VSCO strijden nu om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag staat dames 2 van IJVV er weer, want we gaan dit seizoen op een goede manier afsluiten. Wijthmen staat voor aanstaande zaterdag op de planning.