Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

10 september 2016 15:00

Scheidsrechter

Vries, J.A. de

IJVV heeft zaterdag niet kunnen winnen bij promovendus Quick ’20. De IJsselmuidenaren bleven steken op 1-1. Tot teleurstelling van IJVV-trainer Brugt Bergsma. “We hebben twee punten verloren. Quick ’20 was geen goede ploeg, maar wij waren ook niet goed genoeg.”

Chiel Buikema kreeg na zo’n tien minuten spelen in korte tijd twee goede kansen. In een 3-1-situatie wilde hij de bal breed leggen, maar dat mislukte, waardoor de kans in rook opging. Even later kreeg hij weer een goede mogelijkheid om de score te openen, maar hij schoot over. Quick ’20 kwam in de 30ste minuut op voorsprong. Zo’n tien minuten later herstelde Lenhard de Velde de balans. Hij trof doel met een fraaie vrije trap.

Trainer Bergsma was niet tevreden en bracht voor de tweede helft Marin Ruiter en Severin Simic voor Roelof van den Berg en Martijn de Kleine. Ruiter was acht minuten voor tijd nog dichtbij de winnende treffer. Op zo’n vijf meter voor het doel schoot hij tegen een verdediger op. In de rebound ging de bal via een verdediger over het doel.

Na de remise in Oldenzaal kan in IJsselmuiden worden gesproken over een matige competitiestart. “Er wacht ons nog een lange weg. Het elftal staat nog niet”, aldus Bergsma.