Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

24 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Hendriksen, J.D.

Het lek is nog lang niet boven bij IJVV. Ook tegen DZSV legde de ploeg uit IJsselmuiden een teleurstellende wedstrijd op de mat. IJVV verloor met 3-1 en is hekkensluiter in de tweede klasse H.

En dat knaagt in IJsselmuiden. “In duelkracht en intentie zonder bal komen we tekort. Het zit nu tegen en het moet heel snel anders. Van DZSV mag je niet verliezen”, aldus IJVV-trainer Brugt Bergsma.

Na ruim een kwartier kwam IJVV op achterstand. Verdediger Ryan van Lente stapte niet goed. Zijn tegenstander draaide bij hem weg en knalde raak. Zes minuten later stond het al 2-0. DZSV benutte een strafschop. Vlak voor rust had IJVV pech. Severin Simic stond alleen voor de keeper en raakte de paal. “Zo’n bal moet je maken op dit niveau”, was het commentaar van Bergsma. Even daarvoor had de trainer verdediger Jelle van Putten eruit gehaald voor spits Niek Beens. IJVV begon de wedstrijd met vijf verdedigers, maar door de achterstand werd Bergsma gedwongen om hiervan af te stappen. Daarna ging het beter met IJVV. Maar toch liep de ploeg in de tweede helft tegen een derde tegentreffer op, waarbij IJVV kinderlijk eenvoudig werd uitgespeeld. De bereidheid was er om te vechten voor een beter resultaat. In de 84ste minuut leverde dat de 3-1 op, een treffer van Roelof van den Berg.

Bergsma is nog steeds op zoek naar de juiste balans en signaleert dat de juiste vorm ontbreekt bij veel spelers. “Heel veel spelers hebben moeite om het niveau te halen wat nodig is. Zeg maar waar het aan ligt? Ik ben nog steeds zoekende. Het lek is nog niet boven.”