Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

8 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Boer, M. de

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft de reeks zonder overwinning na zes wedstrijden eindelijk verbroken. In het thuisduel met ZAC uit Zwolle werd met 1-0 gewonnen. Na een gezapige eerste helft, met veel lange ballen en weinig echt grote kansen werd het duel na rust eindelijk open gebroken. Met hangen en wurgen werd de driepunter in veilige haven gebracht, wat hopelijk een bevrijdende drie punter mag blijken.

In de basisopstelling van IJVV waren enkele wijzigen waarneembaar ten opzichte van de wedstrijd in Den Ham van vorige week. De geblesseerde Jorian Wellenberg werd centraal achterin vervangen door Jelle van Putten, waardoor er een plekje vrij kwam aan de linkerkant. Deze werd ingevuld door Marc van Dieren. Chiel Buikema was daarnaast weer fit genoeg om aan de wedstrijd te starten na een blessure aan zijn enkel, dit betekende dat Niek Beens naar de bank verwezen werd. Tot slot ontbrak ook de geblesseerde Severin Simic.

Gezapige eerste helft levert geen goals op
Zoals het tussenkopje al aangaf werden de toeschouwers in de eerste helft niet erg vermaakt. Beide ploegen leken bang om aan te vallen en creëerden weinig echt grote kansen. Na zeven minuten kreeg de aanvoerder van de bezoekende ploeg Okke Scholten de eerste kans van de wedstrijd. Zijn schot werd gekeerd door een scherpe Jasper Fix. Enkele minuten later werd Lenhard de Velde gevaarlijk met een schot, nadat hij de bal knap controleerde na een afgeslagen corner. Zijn schot was echter een prooi voor doelman Jelle Brouwer. Nadat er een hele periode niets meer gebeurde, was het toch ZAC die een kans creëerde. Opnieuw was het Okke Scholten die ontsnapte en opnieuw Jasper Fix die redding bracht. In de tegenstoot werd Chiel Buikema gevaarlijk, echter stuiterde de bal erg vervelend op waardoor de goalgetter de bal deze keer niet op het doel kreeg. IJVV werd iets sterker, maar wist dit nog niet in de score uit te drukken. Er was in het restant van het eerste bedrijf nog maar een moment van opwinding aan IJVV zijde. Na een overtreding op Marvin Ruiter, verloor de nummer tien van vanmiddag zijn schoen. Hij trok deze op het veld al weer aan, maar werd toch door leidsman De Boer gesommeerd zijn veters te strikken buiten de lijnen. Ruiter liep naar de zijkant, strikte nog binnen de lijnen snel zijn veters en liep weer terug. Dit tot ontsteltenis van de scheidsrechter, die hiervoor een dubieuze gele kaart trok. Beide ploegen gingen met een brilstand de thee opzoeken.

Roeland breekt wedstrijd open
Nadat er in de bestuurskamer uitvoerig is gesproken over de opgelaaide kunstgrasdiscussie, wordt de wedstrijd hervat zonder aanvoerder Sander Morren. Hij bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door Martijn de Kleine. Marvin Ruiter en Tim Roeland schoven hierdoor automatisch een plekje terug. De tweede helft ging echter precies hetzelfde verder als waar de eerste eindigde. Weinig kansen, weinig spektakel.  Lenhard de Velde schoot de bal naast het doel van Brouwer, waarmee meteen het enige noemenswaardige is benoemd van het eerste kwartier. In de 61ste minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Nadat Chiel Buikema de bal wou meegeven aan de mee op komende Tim Roeland, ging dit in eerste instantie fout. Toch kreeg Roeland de bal in de kluts mee. Het jeugdproduct bleef ijzig kalm en schoot de bal met een bekeken schuiver tegen het netje, eindelijk.

De goal was ook meteen het startsein voor meer spektakel, want nog geen twee minuten later kreeg ZAC een grote kans die ter nauwe nood werd gered door een uitstekend keepende Jasper Fix. De bezoekende ploeg begon iets meer uit de schulp te kruipen en nam licht het overwicht, maar tot echt grote kansen leidde dit vooralsnog niet. Nadat de scheidsrechter opnieuw een gele kaart gaf die niet terecht was, besloot trainer van IJVV Brugt Bergsma verhaal te gaan halen. Na wat verbaal contact werd Bergsma achter de reclameborden gestuurd. IJVV leek wakker geschud want even later had het twee levensgrote kansen om het duel definitief in het slot te gooien. Martijn de Kleine en Chiel Buikema gingen met zijn tweeën af op doelman Brouwer, waarna Buikema de bal aflegde naar De Kleine. De invaller schoot te slap in, waardoor de doelman zich kon herstellen. Nog geen minuut later was het Buikema zelf die faalde. Zijn actie om de doelman te omspelen lukte niet, waardoor het nog altijd 1-0 bleef. IJVV nam de regie over en drong aan. Een strakke corner van middenvelder Siebren Visscher werd nog bijna ingekopt door Lenhard de Velde. Nadat Buikema in minuut 85 nog werd vervangen door Niek Beens, werd het al met al nog een krankzinnige slotfase. ZAC, wat de hele tweede helft nog geen kans had gecreëerd, tikte in de scrimmage bijna de gelijkmaker tegen de touwen. De verdediging van de IJsselmuidenaren was echter alert en wist de bal van de lijn te halen. In de tegenstoot was de rappe De Kleine opnieuw ontsnapt, echter was het weer Brouwer die een goal van de invaller voorkwam. Scheidsrechter De Boer vond het hierna wel mooi geweest en blies voor het laatst op zijn fluit deze middag. De mannen van trainer Bergsma hebben er hard voor moeten werken, maar kunnen tevreden zijn met de eerste drie punten. Hopelijk het begin van een zeer sterke periode.

‘IJVV terechte winnaar’
Trainer Brugt Bergsma verklaarde tegenover een verslaggever van De Stentor dat IJVV de terechte winnaar was vanmiddag. ‘Zeker in de eindfase van de tweede helft creëren we 2 á 3 goede kansen.  Eigenlijk 100% kansen, die je gewoon moet maken. Natuurlijk blijf je het moeilijk houden, dit omdat het maar 1-0 blijft en ZAC toch een goed voetballende ploeg is die het ons heel moeilijk heeft gemaakt. Maar uiteindelijk vind ik dat we terecht gewonnen hebben en met deze gaan we weer verder’.

Volgende week gaat ons vlaggenschip op bezoek bij Be Quick uit Zwolle. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Klein Ganseij. Hopelijk zien we u dan.

Opstelling IJVV IJsselmuiden: Jasper Fix, Danny van den Berg, Ryan van Lente, Jelle van Putten, Marc van Dieren, Sander Morren (46’ Martijn de Kleine), Lenhard de Velde, Siebren Visscher, Marvin Ruiter, Chiel Buikema (85’ Niek Beens), Tim Roeland.
Opstelling ZAC Zwolle: Jelle Brouwer, Mycha van Rossum, Melle Reuvecamp, Joost Ottens, Iljas Baltes, Okke Scholten, Joren Drost, Lex Heimerikx, Joost Vulkers,  Rick Heimerikx, Tim Benes.

Resultaten Tweede Klasse H (Speelronde 6, 8 oktober):
DZC’68 – VV Hellendoorn 0-1: Koploper DZC leed in de zesde speelronde de eerste nederlaag van dit seizoen.  De thuisploeg werd geveild door Matthijs Verschuur, die scoorde voor de bezoekers.
DOS Kampen – ASC’62 1-2: De buren uit Kampen zijn er niet in geslaagd de zure nederlaag van vorige week te verwerken. Thuis werd er verloren van ASC’62. Nadat Jesse Bos in de derde minuut scoorde voor de bezoekende ploeg, trok Patrick Bastiaan de stand gelijk door middel van een strafschop. In de absolute slotfase van het duel, we noteren minuut 93, kopte Matthijs van Gelder alsnog de 1-2 binnen.
Sparta Enschede – Be Quick’28 4-2: Sparta Enschede won vrij eenvoudig van de hekkensluiter uit Zwolle, ondanks dat de uitslag anders doet vermoeden. De ruststand van het duel was 3-0, waarna al vrij snel in het tweede bedrijf de 4-0 viel. Be Quick kwam nog terug tot 4-2, maar dit was echter niet genoeg.
OZC Ommen – Enter Vooruit 3-3: Het meest spectaculaire duel van deze speelronde werd afgewerkt in Ommen, waar OZC in de 70ste minuut op een royale 3-0 voorsprong stond. De bezoekers kregen het echter op de heupen en wisten in de resterende twintig minuten nog drie keer te scoren, waardoor de punten alsnog werden gedeeld.
WVF – Quick’20 2-0: Oud hoofdtrainer van IJVV Herben Visscher wist met zijn ploeg deze speelronde te winnen van Quick. Brend Mellema was met twee goals de grote man.
DZSV – Den Ham 1-1: Ook in dit duel werd er in de slotfase nog gescoord, nadat Den Ham lang leed met 0-1, was het Niels Tamboer die alsnog gelijk wist te maken voor de thuisploeg.