Scheidsrechter

Klein Ganseij, J.

Accommodatie

Onbekend

ZWOLLE – In een regenachtig, guur Zwolle werd op Sportpark Be Quick’28 vanmiddag met 0-1 gewonnen. Na een sensationele openingsfase van het duel waarin er aan beide kanten veel kansen te noteren vielen, werd het duel pas in de tweede helft opengebroken. Het was goalgetter Chiel Buikema die weer eens scoorde voor IJVV, na sterk voorbereidend werk van Roelof van den Berg. Opnieuw was het weer een benauwde slotfase, maar de tweede driepunter van het seizoen is binnen.

Nadat er midweeks werd geoefend tegen de beloften van Genemuiden stond vandaag de wedstrijd tegen Be Quick’28 op het programma. De ploeg van trainer Wilfred Westerhuis bivakkeert op de laatste plaats, met slechts één punt uit zes wedstrijden. Ten opzichte van vorige week kende IJVV enkele wijzigingen in de basisformatie. Jorian Wellenberg was terug van een blessure en mocht weer beginnen op zijn vertrouwde plekje centraal achterin. Niek Beens liep een enkelblessure op in het duel tegen Genemuiden, waardoor hij ontbrak in de wedstrijdselectie. Tegenvaller voor IJVV was dat Ryan van Lente vlak voor de aftrap moest afhaken, hij kon wegens privé omstandigheden niet in actie komen. Door de absentie van Van Lente, schoof Jelle van Putten door naar het centrum, waardoor Van Dieren opnieuw startte als linksback. Daarnaast werd er ook een plekje ingeruimd voor de weer fitte Roelof van den Berg, dit ging ten koste van Sander Morren.

Be Quick start scherp, IJVV mag Jasper Fix dankbaar zijn
De eerste vijftien minuten van het duel waren ook meteen de minuten met het meeste spektakel. Met amper drie minuten op de klok mocht IJVV sluitpost Jasper Fix op de blote knieën danken dat de heilige ‘0’ nog op het scorebord stond. De opkomende rechtsback Rob Huisman liet zien te beschikken over een prima voorzet, waarna de spits van de Zwollenaren Sertac Yilmaz snoeihard inkopte. Met een katachtige reflex verwerkte Fix de bal tot corner. Één minuut later was het opnieuw Jasper Fix die redding bracht op een goed schot van Frank Oosterhof. IJVV hapte naar adem en deed daarom voor het eerst van zich spreken voor het Zwolse doel. Een perfect aangesneden hoekschop van Siebren Visscher werd geschampt door Jelle van Putten, waardoor de bal net naast de goal plofte. Be Quick werd veelvuldig gevaarlijk via de pijlsnelle Sander Aarten over de rechterflank. Diezelfde Aarten strafte in minuut 12 bijna een foutje van Jorian Wellenberg af. Gelukkig voor de centrale verdediger schoot de aanvaller snoeihard in het zijnet. Weer een minuut later kreeg Roelof van den Berg dé kans op 0-1. Oog in oog met doelman Van Dijk kreeg hij de bal niet lekker onder controle, waardoor het schot kracht en richting miste. De toeschouwers, veelal mensen uit IJsselmuiden, kregen even de tijd om op adem te komen voordat de volgende kans zich aandiende. Chiel Buikema werd net voor de zestien gevloerd door zijn directe tegenstander Floris Blom, wat een vrije trap op een aantrekkelijke positie opleverde. De uitvoering van deze vrije trap liet echter zeer te wensen over. Lenhard de Velde probeerde de bal met gevoel over de muur de goal in te lobben, wat niet echt succesvol bleek. De bal vloog ruim over. Nog een tegenvaller voor IJVV was het uitvallen van Jorian Wellenberg. Na ruim een kwartier zat zijn wedstrijd erop en werd hij aangeslagen vervangen door Sander Morren. Dit betekende automatisch dat middenvelder Siebren Visscher een linie achteruit ging. Het uitvallen van Wellenberg was eigenlijk het slotstuk van de aantrekkelijke openingsfase van het duel. In het restant van de eerste helft werd er niet veel meer gecreëerd. Be Quick werd nog gevaarlijk via Fillet en Aarten, maar dit leverde verder geen doelpunten op. Gelukkig voor IJVV zat de eerste helft erop, want het spel was niet best.

Slecht spel, toch een goal
Na de rust werd er bij beide ploegen een wijziging doorgevoerd. Martijn de Kleine verving Lenhard de Velde, die last had van migraine en de wedstrijd niet kon vervolgen. Bij de thuisploeg kwam Kevin Westerbeek in het veld voor Sander Fillet. De tweede helft kende geen spectaculaire opening zoals wel in het eerste bedrijf het geval was. IJVV deelde wat kleine speldenprikjes uit door enkele hoekschoppen te veroveren, deze leverden echter geen gevaar op. Toch liet de IJsselmuider goal niet lang op zich wachten. De hard werkende invaller Martijn de Kleine stuurde Roelof van den Berg weg aan de rechterkant van het veld. Van den Berg bedacht zich geen moment, schoof de bal voor alles en iedereen langs perfect in de voeten van Chiel Buikema. De goalgetter bedacht zich geen moment en schoot hard en laag raak rechtsonderin het doel. Een hopelijk bevrijdende treffer. In de minuten daarna leek het hier wel op. Het was opnieuw Martijn de Kleine die voor gevaar zorgde door met zijn snelheid Floris Blom te kloppen. De Kleine bracht de bal voor het Zwolse doel waar Roelof van den Berg in kwam gestormt. Hij schoot de bal net naast de goal van sluitpost Van Dijk waardoor het nog altijd 0-1 bleef. In het restant van de wedstijd werd er weinig meer gecreëerd, IJVV gaf geen kansen meer weg en creëerde ook weinig echte kansen. In de slotfase van het duel was het nog een keer de man in blakende vorm Jasper Fix die zijn ploeg op de been hield. Na een scrimmage in het zestien meter gebied hield Fix een zekere goal op schitterende wijze uit zijn doel, waardoor IJVV de wedstrijd eindigt met de heilige nul.

Al met al een goede overwinning, waarbij het spel nog niet echt denderend was. Toch is de tweede overwinning van het seizoen binnen en kan men hier weer op voort gaan borduren. Hopelijk valt de blessure van Jorian Wellenberg mee en kan hij volgende week weer in actie komen als IJVV op bezoek gaat in Harderwijk voor het bekerduel tegen VVOG 2. Tot slot wensen wij Ryan van Lente sterkte en hopen we volgende week weer een ronde verder te komen in de beker. Hopelijk zien we u dan.

Be Quick’28: Wibo van Dijk; Eric van Beek, Floris Blom, Rob Huisman (70’ Pim Hermans), Emiel Brinksman; Frank Oosterhof, Roan Admiraal, Sander Fillet (46’ Kevin Westerbeek, 88’ Kevin Zomerdijk); Sander Aarten, Sertac Yilmaz en Yordi Veldman.
IJVV: Jasper Fix; Danny van den Berg, Jorian Wellenberg (17’ Sander Morren), Jelle van Putten, Marc van Dieren; Siebren Visscher, Marvin Ruiter, Lenhard de Velde (46’ Martijn de Kleine), Tim Roeland, Roelof van den Berg (85’ Severin Simic) en Chiel Buikema.

Speelronde 7 (Tweede Klasse H):
DOS Kampen – DZC’68 1-6: Nadat DOS het seizoen zeer sterk begon, zit het nu in de hoek waar de klappen vallen. Koploper DZC won met maar liefst 1-6 van de ploeg uit Kampen. Thomas Klein Lugtebeld was de grote man, hij scoorde drie maal. Rico Westerdorp was de doelpuntenmaker aan Kamper kant.
Hellendoorn – ZAC 1-2: ZAC is er in geslaagd zich goed te herstellen na de nederlaag van vorige week. In en tegen Hellendoorn won de ploeg uit Zwolle met 1-2. Joost Vulkers trof tweemaal doel, voor Hellendoorn scoorde Thomas Claassen.
Quick’20 – DZSV 2-2: De ploeg uit Oldenzaal wist vandaag het derde gelijkspel van het seizoen te boeken. Het kwam in eigen huis niet verder dan 2-2 tegen DZSV.
Den Ham – WVF 1-1: Herben Visscher kwam met zijn WVF niet voorbij Den Ham. Nadat Den Ham al vroeg in het duel op voorsprong kwam via Louis Vijfhuizen, kwam WVF langszij door een goal van Marc van der Vegte. In de tweede helft werd niet meer gescoord.
ASC’62 – OZC 4-0: Het meest spectaculaire duel van dit weekend werd afgewerkt op Sportpark Gerner. De ploeg uit Dalfsen stond na 180 seconden (!) voetbal al met 2-0 voor. OZC wist zich niet te herpakken en verloor uiteindelijk met 4-0.
Enter Vooruit – Sparta Enschede 1-0: Tot slot won Enter Vooruit met 1-0 van Sparta Enschede. Kevin Peppels vond het net voor Enter.

Foto door: Hans Smit - Zwolleinbeeld.nl