Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

12 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Poffers, G.W.R.

DALFSEN – Na de goede wedstrijd in Doetinchem tegen koploper DZC, stond vandaag opnieuw een zwaar uitduel op het programma. Men ging naar Sportpark Gerner om daar nummer 3 van de competitie ASC’62 te treffen. In een doelpuntrijk duel werd een zeker lijkende 2-3 overwinning in de slotfase uit handen gegeven na een laat doelpunt van Mees Bartels. IJVV verloor vandaag niet alleen van ASC, maar ook van zichzelf.

IJVV speelde ten opzichte van vorige week met een wijziging in de basisformatie. Roelof van den Berg kreeg de voorkeur boven Martijn de Kleine. Siebren Visscher was voldoende hersteld van zijn bovenbeenblessure om vandaag weer aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Severin Simic speelde zijn minuten bij het tweede elftal en Jorian Wellenberg is nog niet voldoende herstelt van zijn blessure. Om iets over half 3 werd het duel afgetrapt en konden we beginnen op een koud Gerner.

Eerste kwartier verbleekt bij restant eerste helft
Zoals de titel al aangeeft viel er in het eerste kwartier vrij weinig te beleven aan beide kanten. De twee ploegen waren zoekende en veelvuldig werd de lange bal gehanteerd. IJVV zocht veelvuldig de fysieke Lenhard de Velde om het spel vanuit daar te verleggen, de thuisspelende ploeg zocht naar de gevaarlijke Jesse Bos en topscorer Matthijs van Gelder. Na vijf minuten diende zich de eerste kans van de wedstrijd aan. Sander Morren kegelde zijn directe tegenstander onderuit wat resulteerde in een vrije trap net iets buiten de zestien meter. De vrije trap werd goed ingeschoten door Marcel Bijlenga, echter bracht sluitpost Jasper Fix redding voor de mannen van trainer Brugt Bergsma. ASC creëerde na dit moment nog kansen via Werner Snel en Matthijs van Gelder, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Deze viel aan de andere kant. Na een goede aanval over meerdere schijven zette Tim Roeland met een bekeken tikje Chiel Buikema vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied. Het schot van Buikema werd in eerste instantie gekeerd door doelman Kijk in de Vegte, maar Lenhard de Velde was attent en tikte binnen. Na 24 minuten was de ban gebroken. Twee minuten later kon Kijk in de Vegte opnieuw vissen. Een werkelijk schitterende counter betekende de 0-2. Na een afgeslagen corner kwam de bal terecht bij de rappe Chiel Buikema die begon te lopen. Met een voorzet kreeg hij de bal bij Tim Roeland, die controleerde en met een geweldige steekpass de mee op gekomen Ryan van Lente een kans gaf zijn doelpuntje mee te pikken. Met een uiterst beheerst schot over de grond deed de stopper het netje bollen, waardoor de marge werd vergroot naar twee. Geen vuiltje aan de lucht voor de IJsselmuidenaren tot nog toe. De ploeg trok de lijn door die ingezet was tegen DZC. Het was scherp, fel en zat er bovenop. Toch bleef de thuisploeg knokken, wat resulteerde in de aansluitingstreffer. Een overtreding van Jelle van Putten in de zestienmeter werd bestraft en de bal ging op elf meter, een terechte beslissing van leidsman Poffers. Chiel Pasman wist wel raad met het buitenkansje en wist de strafschop tot doelpunt te promoveren. Ook in het restant van het eerste bedrijf bleef IJVV goed voetballen wat resulteerde in een grote kans voor Roelof van den Berg. Na een corner kwam de bal voor de voeten van de rechtsbuiten die zich geen moment bedacht en uithaalde, zijn schot verdween nipt naast het doel. IJVV leek met een voorsprong de rust te halen, echter was dit achteraf niet het geval. Matthijs van Gelder speelde zich knap vrij en wist voor rust met een zacht balletje Jasper Fix te passeren, waardoor de beide teams met een gelijke stand de thee gingen opzoeken.

Opnieuw op voorsprong
Beide teams startte ongewijzigd aan het tweede bedrijf. IJVV liet zich niet kisten en ging verder waar het gebleven was, het bleef domineren en ging op zoek naar een voorsprong. Roelof van den Berg werd tweemaal gevaarlijk met zeer goede afstandsschoten. Het eerste schot werd, na een halve draai, goed gepakt door Kijk in de Vegte. Het tweede schot werd van richting veranderd en zo bijna tot doelpunt gepromoveerd. Toch duurde het niet lang voordat de goal werd gemaakt. Na een goede aanval was het Chiel Buikema die de bal snoeihard achter Kijk in de Vegte schoot. Een verdiende voorsprong stond weer op de borden, 2-3. IJVV kon daarna het duel definitief in het slot gooien door verder uit te lopen, echter stond het vizier niet op scherp. Doelman Kijk in de Vegte lag iedere keer in de weg. Opmerkelijk moment was de gele kaart voor Jasper Fix. Fix pakte een bal die buiten de zestienmeter was, terwijl hij zelf in de zestienmeter stond. Hij kreeg geel en de vrije trap leverede gelukkig geen gevaar op.

Krankzinnig slot met teleurstellende afloop
ASC zette aan, maar IJVV bleef geconcentreerd en leek te gaan winnen. Toen het scorebord minuut negentig aangaf, stond er nog een keurige 2-3 voorsprong op het scorebord. In minuut 91 veranderde dit, tot verbazing van alle IJsselmuider supporters. Jasper Fix mistte de bal en probeerde dit vervolgens te herstellen door de tegenstander een duw in de rug te geven op een plek waar dit niet nodig was, opnieuw een terechte strafschop. De goalie kreeg voor deze oliedomme overtreding nog een gele kaart, waardoor hij mocht inrukken. Opnieuw was het Pasman die plaatsnam achter de bal en deze feilloos binnenschoot, 3-3. Vol ongeloof werd er weer afgetrapt. Tot overmaat van ramp werd het allemaal nog veel erger. Matthijs van Gelder ontsnapte en Marc van Dieren probeerde dit te corrigeren. Van Gelder dook als Ranomi Kromowidjojo naar de grond, waardoor de leidsman werd gefopt. Het was een overtreding, maar geen directe scoringskans, toch kreeg Van Dieren direct rood waardoor men verder mocht met negen man. De vrije trap werd niet benut, maar de kans daarna was dit wel het geval. De ingevallen Mees Bartels stond na een scrimmage op de juiste plek en maakte de winnende. IJVV bracht ASC zelf in het zadel, en stond na afloop met lege handen. Onnodig, maar de keiharde realiteit.

ASC'62: Rick Kijk in de Vegte, Luuk van Keulen (84' Mees Bartels), Marco Laarman, Daan Dalhuijsen, Marcel Bijlenga, Werner Snel (76' Jeroen Wildvank), Nick Bredewold, Stefan Holsappel, Matthijs van Gelder, Chiel Pasman, Jesse Bos.
IJVV: Jasper Fix, Danny van den Berg, Ryan van Lente, Jelle van Putten (79' Siebren Visscher), Marc van Dieren, Sander Morren, Marvin Ruiter, Tim Roeland, Roelof van den Berg (90' Albert-Jan Meuleman), Lenhard de Velde, Chiel Buikema.

Fotoverslag via Facebook: later meer....