Scheidsrechter

Bos, M.J.H.

Accommodatie

Onbekend

Zaterdag verloor IJVV met 2-5 van Enter Vooruit. Hierdoor vindt IJVV zichzelf terug op de 11e plaats. Een plaats die de club niet gewend is na de jaren waarin er progressie werd geboekt binnen de vereniging. Het kampioenschap in de 2e klasse H lijkt al aardig beslist. Er moet haast zich wel een wonder voltrekken wil DZC’ 68 de titel nog uit handen geven. Het heeft al een voorsprong van 9 punten opgebouwd ten opzichte van nummer twee Enter Vooruit. De tegenstander van zaterdag staat nog op menig netvlies van de buren aan de overkant van de ijssel. De ploeg uit Enter wist namelijk afgelopen seizoen in de 1e klasse D het kampioensfeestje van Go Ahead Kampen te verstieren. Iets waar niemand op rekende.

Nu mocht het dus aantreden tegen IJVV. Na de nederlaag van vorige week bij OZC was het zaak om iets recht te zetten. IJVV zat via Roelof van den Berg al vroeg op rozen, dat kan ook niet anders als je een zoon bent van een voormalig rozenkweker. Hij bracht IJVV dus op de broodnodige 1-0. De gasten uit Enter hadden in het eerste bedrijf weinig in te brengen. In de 25ste minuut werden zij voor het eerst gevaarlijk, alleen belandde een inzet van hen naast het doel. Een minuut later was het wel raak. Via een kopbal werd Jasper Fix, gehesen in een felgeel tricot, gepasseerd: 1-1. In de 37ste minuut kreeg Enter Vooruit een penalty toegekend door de arbiter. Joost mag weten waarom, want in IJsselmuiden zijn ze er nog steeds niet achter. Bij Enter waren ze ook niet echt overtuigd van dit gegeven cadeautje en besloten zij het niet uit te pakken. Aanvoerder Henri Knol schoot hem de denkbeeldige tweede ring in. Hierna nam IJVV het heft weer in handen. Er kwamen kansen voor Marvin Ruiter en Chiel Buikema, maar de ploeg uit Enter hield stand en via Henri Knol deelde het voor rust een gevoelige tik uit door op voorsprong te komen. De aanvoerder van Enter strafte het slappe verdedigen van IJVV af: 1-2.

Waar Ruiter voor rust nog een kans om zeep hielp, zo was de jonge telg na rust wel trefzeker en bracht hij IJVV weer naast Enter: 2-2. In de 52ste minuut was het Ron Smit die Enter Vooruit weer op voorsprong bracht. Met een fraaie goal gaf hij de burgers uit Enter weer moed: 2-3. Vervolgens deed IJVV er van alles aan om weer gelijk te maken, maar het slaagde hier niet in. Toegegeven werden zij ook niet door de leidsman een handje geholpen. De scheidsrechter kon ook niet geheel in spelen op de mistige omstandigheden en zag alles begrijpelijkerwijs niet helemaal meer helder. In de slotfase viel het doek definitief voor IJVV. IJVV nam logischerwijs wat risico door voor de 3-3 te willen gaan. Hierdoor ontstonden er mogelijkheden voor Enter Vooruit om te counteren. Dit leverde de nummer twee uit de 2e klasse H uiteindelijk nog twee doelpunten op waarmee de eindstand op 2-5 werd bepaald.

IJVV moet na de winterstop gelijk weer aan de bak. Dan wacht op sportpark de Maten Dos Kampen. Vorig jaar eindigde dit duel in 1-1. IJVV had op voorhand in die wedstrijd de beste papieren, maar inmiddels zijn de rollen omgedraaid. IJVV heeft nog anderhalve maand de tijd om zich mentaal voor te bereiden op deze derby. Een overwinning zal het geestelijke gestel goed doen en perspectief bieden voor het restant van de competitie.