11 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Huis in 't Veld, J.H.M.

Opstelling

IJSSELMUIDEN – Op Sportpark den Uithoek is IJVV er niet in geslaagd koploper DZC te verslaan. De gasten uit Doetinchem scoorden voor rust tweemaal, en herhaalde dit stukje in de tweede helft nogmaals waardoor de eindstand op 0-4 werd bepaald. Een strijdend IJVV leidt een terechte, maar toch ietwat geflatteerde nederlaag.

Na de goede wedstrijd van vorige week tegen buurman KHC stond op zaterdag 11 maart de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Trainer Eduard Lindeboom kon de gehele week over een fitte selectie beschikken, echter was dit op zaterdag niet het geval. Severin Simic was geblesseerd en Jorian Wellenberg kon niet starten omdat hij uit een nachtdienst kwam. Ryan van Lente kwam niet ongeschonden uit de donderdagtraining en had wat last van zijn knie. Hij zou wel op de bank plaatsnemen. Martijn de Kleine mocht daarnaast wedstrijdminuten gaan maken bij het tweede elftal. Door deze blessures startte Danny van den Berg aan de rechterkant. Ook was er weer een basisplek voor Gerjon van den Berg, zijn eerste na terugkomst van Bali. Door de terugkeer van Van den Berg in de basiself, schoof Siebren Visscher een linie door naar het middenveld, dit ging ten koste van Marvin Ruiter.

Rommelige eerste helft
Nadat er om half drie werd afgetrapt ging het duel in de eerste paar minuten gelijk op. Op een moeilijk bespeelbaar veld probeerde IJVV er via snelle uitbraken uit te komen. Dit resulteerde al vrij snel in twee kleine kansjes voor de thuisploeg. De schoten van Tim Roeland en Sander Morren werden geblokkeerd. Amper twee minuten later moest doelman Jasper Fix redding brengen op een uitbraak van DZC. Na een foutje van Danny van den Berg was het Thomas Kleinlugtebeld die de vingertoppen van Jasper Fix trof. DZC zette vrij hoog druk, waardoor het spel als rommelig kon worden bestempeld. Weinig echt grote kansen volgde. In minuut 30 van het duel kwam DZC eigenlijk totaal onverwacht op voorsprong. Ietwat ongelukkig verlengde Gerjon van den Berg een lange bal, waardoor Max Riekel één op één kwam met Fix. Riekel faalde niet en zette de bezoekende ploeg op een 0-1 voorsprong. IJVV ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, wat resulteerde in een snelle uitbraak vlak voor de rust. Vanaf het middenveld werd de bal diep gespeeld naar Chiel Buikema. Lenhard de Velde, die in buitenspelpositie stond, stapte over de bal heen zonder deze te raken zodat Buikema door kon. Buikema stond namelijk geen buitenspel. De grensrechter besloot zijn vlag de lucht in de steken, waardoor de leidsman op zijn fluit blies. IJVV werd hierdoor een uitstekende kans ontnomen. Tot overmaat van ramp kwam uit de volgende vrije trap een doelpunt. De bal kwam voor de voeten van Thomas Kleinlugtebeld die wel raad wist met dit buitekansje: 0-2. In de blessuretijd van de eerste helft was er nog een grote kans voor IJVV. Het schot van aanvoerder Sander Morren mist kracht en kan eenvoudig worden gepakt door doelman Tadema.

Strijdend opzoek naar goals
Ook in de tweede helft ging IJVV opzoek naar de doelpunten. Doordat IJVV opzoek was naar de aansluitingstreffer, nam het achterin wat meer risico. Toch resulteerde de strijdwijze in twee hele goede kansen voor Lenhard de Velde. Een afstandsschot werd met moeite overgetikt door Tadema en enkele minuten later verdween een kopbal nipt naast het doel. Ondanks het dappere aandringen van IJVV, was het toch DZC die op 0-3 kwam. Via een snelle uitbraak bracht Kleinlugtebeld de ingevallen Lucas de Graaf in stelling, hij rondde vervolgens doeltreffend af. Uiteindelijk valt in de allerlaatste seconde van de wedstrijd ook nog de 0-4. De eveneens ingevallen Meron Zehaye soleerde door het strafschopgebied en scoorde.

Volgende week speelt IJVV een uitwedstrijd in Zwolle tegen ZAC. De wedstrijd begint om 15:00 uur.