Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

25 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Makkinga, R.H.S.M

IJSSELMUIDEN – IJVV was zaterdag beter dan Den Ham, maar had grote moeite om het verschil te maken. In blessuretijd, toen de supporters zich al hadden verzoend met een 1-1 remise, zorgde Jelle van Putten voor een aangename verrassing in IJsselmuiden. Zijn rake uithaal was goed voor drie belangrijke punten.

Want met de zege nam IJVV verder afstand van de gevarenzone. Bovendien doet de ploeg van trainer Eduard Lindeboom goed mee in de derde periode. De overwinning was verdiend. IJVV was vooral voor rust heer en meester. Den Ham gooide te weinig energie in de wedstrijd. IJVV domineerde. De 1-0 ruststand was een schamele afspiegeling van de krachtsverhoudingen in de eerste helft.

De eerste kans in dit duel was wel voor Den Ham. Uit een vrije bal ontstond er een goede kopkans voor Louis Vijfhuizen. IJVV-keeper Jasper Fix zag de kopbal over het doel gaan. In de 6e minuut had Niek Beens moeten scoren. Hij ging alleen op het doel af, maar de goalie bracht redding. Daarna kreeg IJVV nog enkele goede kansen via Lenhard de Velde, Niek Beens en Sander Morren, maar steeds voorkwam de keeper van Den Ham een openingstreffer van IJVV. In de 38ste minuut moest hij wel capituleren. Uit een corner kopte Gerjon van den Berg raak. Zijn inzet leek naast te gaan, maar draaide vervolgens via de paal in het doel.

IJVV leek de voorsprong direct na rust uit handen te geven . Danny van den Berg maakte hands. Doelman Fix stopte echter op knappe wijze de toegekende strafschop.

Daarna haalde IJVV te weinig rendement uit twee uitbraken en was IJVV dreigend via Siebren Visscher en Nieks Beens. Vervolgens kwam Den Ham in de 61ste minuut op gelijke hoogte. Louise Vijfhuizen stond aan de basis met een uitstekende pass. Dat verschafte Thomas Remmink een vrije doorgang. De speler van Den Ham lepelde de bal over de uitstormende doelman Fix heen. De effectiviteit van Den Ham was een forse tegenvaller voor IJVV. De ploeg kreeg daarna voldoende kansen om weer op voorsprong te komen. Een inzet van Roelof van den Berg werd van de doellijn gehaald, Siebren Visscher verzuimde om te profiteren van sterk voorbereidend werk van invaller Chiel Buikema en een inzet van Gerjon van den Berg werd gekeerd door de keeper.

In de slotfase ging IJVV nog opportunistischer spelen, maar veel leverde dat niet op. Totdat in blessuretijd een corner werd verwerkt door de defensie van Den Ham. Jelle van Putten nam de afvallende bal ineens met zijn mindere linkerbeen en de bal vloog tegen het net. Een niet meer verwachte, maar wel terechte beloning voor IJVV.