Scheidsrechter

Klein Ganseij, J.

Accommodatie

Onbekend

HELLENDOORN – In de missie om zo snel definitief weg te geraken uit de gevarenzone heeft IJVV zaterdag een belangrijke zege geboekt. De IJsselmuidenaren wonnen met 2-5 van Hellendoorn. Hiermee werd deze opponent nog dieper in de degradatiezorgen gedrukt en is het zelf nagenoeg in veilige haven. In de derde periode doet IJVV goed mee, zodat er wellicht nog wel meer in het vat zit.

Een week eerder had IJVV moeite met het verzilveren van kansen. Zaterdag was dat onderdeel een stuk beter verzorgd. In de 5e minuut bracht Roelof van den Berg IJVV op voorsprong. Na een krap half uur zorgde Lenhard de Velde voor 0-2. Even later viel hij uit met een vervelende enkelblessure.

In de tweede helft kreeg IJVV onnodig twee tegentreffers om de oren. In de 54ste minuut viel de 1-2. Acht minuten later bracht Marvin Ruiter de marge weer op twee. Even later (65ste minuut) kwam Hellendoorn weer terug (2-3). IJVV raakte echter niet in de war en liep in de laatste tien minuten verder weg via treffers van Tim Roeland en Martijn de Kleine. Trainer Eduard Lindeboom was ontevreden over de tegengoals. “We maken het onszelf lastig. Twee keer staan we niet goed, dat kost ons twee doelpunten.”