Boer, M. de

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

IJSSELMUIDEN – IJVV is er niet in geslaagd de goede reeks van de afgelopen wedstrijden door te zetten. Op het eigen Sportpark den Uithoek werd de wedstrijd in een tijdsbestek 10 minuten compleet omgedraaid door de bezoekers. De mannen van Lindeboom deden nog wel wat terug in de slotfase, maar de slechte periode na de rust brak het elftal op.

IJVV kende in aanloop naar het duel enkele personele problemen. Lenhard de Velde viel vorige week tegen VV Hellendoorn uit met een enkelblessure en was niet fit genoeg om te starten, zijn plek werd vandaag ingevuld door de weer fitte Niek Beens. Ook Siebren Visscher was een vraagteken vanwege een gekneusde rib, toch nam de middenvelder plaats op de bank. De overige basisspelers waren hetzelfde als vorige week. Nadat voorafgaand onze kleine grote man Chiel Buikema werd gehuldigd voor zijn 250ste wedstrijd en de pupil van de week het doel vond konden beide teams beginnen aan het duel.

De openingsfase van het duel was rommelig van beide kanten. In minuut 2 was het eerste gevaar voor de ploeg uit Zwolle, Jasper Fix schatte een bal verkeerd in, welke vervolgens over hem heen stuitte. Gelukkig voor IJVV stond de verdediging op te letten en leverde dit verder geen gevaar op. Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam in de persoon van Chiel Buikema, zijn schot was te slap om doelman Van Dijk te verschalken. De gevaarlijke Jeffrey van der Vlist was enkele minuten later dicht bij de 0-1 maar zijn schot werd geblokt door Jelle van Putten. In de veertiende minuut werd Niek Beens vervolgens naar de grond geduwd binnen de zestien. In de nastoot van zijn val stond Floris Blom de rappe aanvaller van IJVV per ongeluk op zijn gezicht. Beens kon de wedstrijd niet vervolgen en werd vervangen door Martijn de Kleine.

In het restant van de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar waren het de bezoekers die de grootste kansen kregen. Jeffrey van der Vlist wist een foutje van Gerjon van den Berg niet af te straffen en een schot van Sander Aarten werd gepakt door Jasper Fix. Toch wist IJVV vlak voor rust op voorsprong te komen. Nadat enkele minuten eerder Roelof van den Berg dicht bij de openingstreffer was, was het Tim Roeland die na goed voorbereidend werk van diezelfde Van den Berg aantekende voor 1-0.

Na de thee werd al snel duidelijk dat IJVV uit een ander vaatje moest gaan tappen. De Zwolse ploeg kwam ontzettend scherp en fel uit de kleedkamer en wist middels een kopbal van Jeffrey van der Vlist verdiend op gelijke hoogte te komen. Deze goal was het startschot van een deceptie aan de kant van IJVV. De ploeg van trainer Lindeboom stortte als een kaartenhuis in elkaar en moest in een tijdsbestek van 10 minuten maar liefst drie goals slikken. Nadat Jeffrey van der Vlist in de 62ste minuut de bezoekers op voorsprong had gezet, was het Sertac Yilmaz die via de linkerkant van het veld kinderlijk eenvoudig doorliep en doeltreffend wist af te ronden. Diezelfde Yilmaz maakte zijn tweede doelpunt van de middag door een terecht gegeven strafschop te benutten. Het laatste doelpunt leek IJVV weer een beetje wakker te schudden. De ingevallen Ryan van Lente deed al snel iets terug door een rebound binnen te werken. Gerjon van den Berg was enkele minuten later ook doeltreffend, waardoor de supporters weer begonnen te hopen. Echter werd er niet meer gescoord en bleef IJVV verslagen achter.