22 april 2017 14:30

Scheidsrechter

Wenneker, N.

Opstelling

IJSSELMUIDEN – Na een week rust mocht IJVV het afgelopen zaterdag opnemen tegen ASC’62 uit Dalfsen. Nadat de uitwedstrijd in een grote deceptie eindigde (IJVV stond in minuut 89 met 2-3 voor en verloor nog met 4-3), was men gebrand op revanche. Toch ging het mis, opnieuw in minuut 90.

Na een weekje rust werd de competitie weer hervat, met vandaag op het programma de wedstrijd tegen ASC uit Dalfsen. Wedstrijden die altijd garant staan voor veel goals en opwinding. Hoofdtrainer Lindeboom had de beschikking over een bijna voltallige selectie, alleen Gerjon van den Berg ontbrak. Hij was geschorst. Zijn plek in het centrum werd ingenomen door Ryan van Lente. Niek Beens was voldoende hersteld om te starten, hij begon op linksbuiten waardoor Buikema naar de bank verwezen werd. De overige namen waren hetzelfde als tegen Be Quick’28.

IJVV kende een bliksemstart en kon na amper twee minuten al op voorsprong komen. De rappe Niek Beens ontsnapte aan de verdedigers van de bezoekende ploeg maar wist niet af te drukken. Keeper Kijk in de Vegt lag in de weg. Diezelfde Beens moest na een kwartier geblesseerd het veld verlaten, Chiel Buikema was zijn vervanger. Enkele minuten later was het ASC dat uit het niets op voorsprong kwam. Een indraaiende, strak aangesneden corner viel via het hoofd van Rick van Faassen binnen in de lange hoek. Een flinke tegenvaller voor IJVV, dat langzaam maar zeker het heft meer in handen nam. IJVV begon te drukken, opzoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker kwam er ook, en hoe. Roelof van den Berg zette zijn tegenstander met een knappe draai op het verkeerde been en wist een geweldig aangesneden voorzet te produceren. Tim Roeland kwam inlopen, bleef even hangen in de lucht en wist snoeihard raak te koppen. Een geweldige aanval betekende 1-1. Op slag van rust kreeg IJVV de ideale mogelijkheid om op voorsprong te komen middels een strafschop. Een corner van Sander Morren werd weggeslagen met de hand door de net ingevallen Jesse Bos, een terechte elfmeter. Lenhard de Velde nam plaats achter de bal, maar wist de bal niet genoeg in de hoek te plaatsen. De strafschop was een prooi voor doelman Kijk in de Vegt, welke zijn ploeg opnieuw behoedde voor een achterstand. De gemiste strafschop betekende ook meteen het rustsignaal.

Na de rust waren de eerste kansen opnieuw voor IJVV. Tim Roeland kopte over en een schotje van Sander Morren werd gekeerd door Kijk in de Vegt. Ook ASC’62 werd enkele keren gevaarlijk. Toch waren er weinig echt grote kansen te noteren. Het duel speelde zich vooral af op het middenveld. De bezoekers begonnen iets meer te drukken, wat vlak voor tijd resulteerde in een vrije trap. Chiel Pasman nam plaats achter de bal. Bas Klei bleek scherp, want hij wist de bal achter Jasper Fix te krijgen. IJVV ging ten onder, weer in minuut 90…