29 april 2017 14:45

Scheidsrechter

O'Niel, W.

Opstelling IJVV 1

WESTENHOLTE – IJVV verspeelde zaterdag drie dure punten door met 2-1 te verliezen van WVF. Na een draak van een eerste helft, waar men twee doelpunten om de oren kreeg, richtte de ploeg zich in het tweede bedrijf op. Na een vroege aansluitingstreffer van Morren kreeg IJVV enkele goede kansen, maar wist het niet meer te scoren.

IJVV trad vanmiddag aan met twee wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week. Niek Beens viel in het duel met ASC uit met een knieblessure, zijn plek werd daarom ingenomen door Jorian Wellenberg. Ook Ryan van Lente kwam niet ongeschonden uit de strijd, hij pakte een gele kaart wat een schorsing inhield. Gerjon van den Berg kwam weer terug van een schorsing, waardoor hij de plek van Van Lente innam.

De ploeg van Eduard Lindeboom begon sterk aan het duel. In de eerste paar minuten werd de thuisploeg veelvuldig teruggedrukt en werd men via Wellenberg en De Velde enkele keren gevaarlijk. Ook Siebren Visscher had een doelpunt op zijn schoen. Uit een corner van Sander Morren miste zijn inzet kracht. Langzaam maar zeker kroop WVF uit zijn schulp en nam het initiatief over. De rappe linksbuiten Willem Bel zorgde namens de ploeg uit Westenholte veelvuldig voor gevaar. Nadat Fix een inzet van diezelfde Bel onschadelijk maakte, moest de goalie ook handelend optreden na een vrije trap van Niek Mulder. De verdedigende middenvelder van de thuisploeg liet zien over een goede vrije trap te beschikken, echter was het Jasper Fix die de bal met een uiterste krachtsinspanning knap uit de kruising wist te tikken. Enkele minuten later was het wel raak voor WVF. Kristian Bril was het meest attent na een scrimmage, waarbij de verdediging van IJVV er niet goed uitzag. Het doelpunt gaf WVF moed en IJVV leek erg geschrokken van het doelpunt. De ploeg was het even helemaal kwijt en WVF wist hiervan te profiteren. Via de bewegelijke Marc van der Vegte werd de verdediging van IJVV dikwijls in verlegenheid gebracht. Een tiental minuten na de openingstreffer kreeg Siebren Visscher de bal ietwat ongelukkig tegen zijn hand aangeschoten. Scheidsrechter O’Niell oordeelde en gaf een elfmeter. Visscher werd dubbel gestraft aangezien de middenvelder ook een gele prent werd voorgehouden. Marc van der Vegte nam een strafschop zoals het hoort, strak en hard in de hoek. De ploeg van oude bekende Herben Visscher stond op een verdiende 2-0 voorsprong. Vlak voor de thee kreeg IJVV nog een uitgelezen mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. Een vrije trap net iets buiten de zestien werd door Lenhard de Velde in de muur geschoten, de rebound verdween huizenhoog over. Het bleef 2-0 en trainer Lindeboom had genoeg stof tot nadenken.

IJVV wisselde in de rust tweemaal: Chiel Buikema en Marvin Ruiter kwamen in het veld voor Siebren Visscher en Marc van Dieren. Scoren was het devies. De aansluitingstreffer liet ook niet lang op zich wachten. Een heel licht duwtje in de rug van Sander Morren werd bestraft, ook hier besloot de leidsman een strafschop te geven. Diezelfde Morren wist de strafschop te benutten, waardoor het tweede bedrijf bol stond van de spanning. IJVV zocht naar de gelijkmaker. Toch kreeg WVF een kans in de persoon van Mellema, zijn schot werd met de vuisten gekeerd door goalie Fix. Ook Kristian Bril kreeg een goede schotkans, deze verdween echter naast. De leidsman had het in deze fase van het duel even moeilijk. Van Putten beging een overtreding op Bel en kwam goed weg met geel terwijl ook Te Wiele zich liet gaan. Deze situatie werd niet waargenomen omdat de arbiter met de rug naar de situatie wegliep. Na deze kansen en overtredingen nam IJVV het heft over en wist het op gelijke hoogte te komen. Tenminste, dat dacht zo’n beetje iedere supporter. Tim Roeland was attent, nadat de bal niet goed werd uitverdedigd door WVF, en kopte de bal richting doel. Te Wiele bracht in eerste instantie redding, waarna Sander Morren de bal in de rebound alsnog raak kopte. Morren stond wel degelijk achter de bal toen Roeland kopte. IJVV liep al terug naar de eigen helft, maar scheidsrechter O’Niell oordeelde anders. De leidsman keurde de goal af tot ontsteltenis van IJVV. De ploeg moest opnieuw opzoek naar de gelijkmaker. Na het tumult omtrent het afgekeurde doelpunt was WVF de eerste ploeg die gevaarlijk wist te worden. Richard Bouwmeester ontsnapte en wist met een boogbal het leer op de bovenkant van de lat te plaatsen. Enkele minuten later kreeg IJVV een vrije trap op een vergelijkbare plek als in het eerste bedrijf. Gerjon van den Berg joeg de eerste poging hard in de muur, waarna de rebound kiezelhard werd ingeschoten. Te Wiele was attent en wist met een erg knappe reflex redding te brengen. Er vond hierop volgend een belegering plaats op het doel van WVF door middel van schoten, corners en kopballen. Nick Donker redde WVF door een bal van de lijn te halen en in de slotfase was het weer Mike Te Wiele die redding bracht op een goede omhaal van Gerjon van den Berg. IJVV liet het in de eerste helft liggen en kende in het tweede bedrijf de nodige pech.

Volgende week speelt IJVV een belangrijke thuiswedstrijd tegen OZC. We hebben uw steun nodig.

WVF: Te Wiele; Bril, Kamping, Reijnen, Donker; Mulder (86’ Koning), Bezembinder, Bouwmeester; Mellema (68’ Berends), Van der Vegte, Bel (75’ Yukselen)
IJVV: Fix; D. van den Berg (80’ IJzerman), Van Putten, G. van den Berg, Van Dieren (46’ Buikema), Morren, Visscher (46’ Ruiter), Roeland, Wellenberg, De Velde, R. van den Berg.