6 mei 2017 14:30

Scheidsrechter

Bakker, A.

Opstelling

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zich zaterdag in veiligheid gespeeld. Op Sportpark Den Uithoek wonnen de IJsselmuidenaren met 3-1 van OZC Ommen. Door dit resultaat blijft IJVV de nacompetitie bespaard.

De druk stond er zaterdag goed op bij IJVV en dat was terug te zien op het veld. IJVV begon moeizaam. OZC kwam in de 2e minuut met een waarschuwing. Jorian Wellenberg reageerde te laat en er ontstond een grote kans. Een inzet van OZC werd net op tijd van de lijn gehaald. IJVV had het lastig, maar kreeg in de 9e minuut een lekker steuntje in de rug. De arbiter kende een strafschop toe aan IJVV. Chiel Buikema maakte geen fout: 1-0. Daarna waren er gevaarlijke momenten voor beide doelen en werd een treffer van IJVV (Lennart de Velde) afgekeurd. De beste kansen waren echter voor OZC. Doelman Jasper Fix was belangrijk voor IJVV met enkele goede reddingen. IJVV ging rusten met een 1-0 voorsprong en daar mochten de IJsselmuidenaren niet over mopperen.

In de tweede helft deed IJVV al snel goede zaken. Tim Roeland zette druk op een verdediger. Die was daar zo van onder de indruk dat hij de bal verspeelde. Roelof van den Berg bediende vervolgens Lenhard de Velde. Die schoot vervolgens raak. Vijf minuten later viel de 3-0. Een corner werd afgeslagen, waarna Lenhard met succes snoeihard uithaalde. IJVV maakte het zichzelf toch weer onnodig lastig. In de 81ste minuut viel de 3-1. Achterin zag het er even niet goed uit bij IJVV. Een minuut later voorkwam doelman Fix de 3-2. Het was de laatste stuiptrekking van OZC, dat met een been in de nacompetitie staat.

Bij IJVV overheerste na afloop het gevoel dat het allemaal goed is afgelopen. “De opluchting overheerst bij iedereen. We moesten vandaag onder hoogspanning presteren. Dat hebben we goed gedaan. We hebben een zakelijke overwinning geboekt”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Voor Chiel Buikema was het zijn laatste wedstrijd voor eigen publiek. Hij stopt na dit seizoen. “Ik heb acties gemaakt en hard gewerkt. Het was mijn laatste thuiswedstrijd. Dat geeft een apart gevoel. Het is einde oefening nu. Ik heb een mooie tijd gehad. Ik heb 160 doelpunten gemaakt voor IJVV. Daar mag ik trots op zijn.”