10 september 2016 14:30

Scheidsrechter

Javanbakht, R.

Zaterdag 10 september

Een zonnige dag, nieuwe wedstrijdtenue’s en de allereerste competitiewedstrijd tegen ESC Elburg. Elburg die al eerder dit seizoen uit onze bekerpoule is gestapt, zo ook s.v. Zwolle en met een winst op ZVV is vrouwen 1 van IJVV dus glansrijk door naar de tweede bekerronde!

Onze pupil van de week, Nova Dokter, neemt de aftrap en maakt voor IJVV alvast het eerste doelpunt!

Na dit mooie doelpunt konden we dan echt voor het eerst van start gaan deze competitie. Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd was officiëel begonnen. Al vrij snel was daar een eerste kans voor ESC Elburg, Elburg dat vervolgens de eerste minuten druk bleef zetten op de verdediging van IJVV. IJVV speelde wat gehaast en kon daardoor moeilijk het balbezit behouden. IJVV probeerde er wel met een snelle omschakeling uit te komen maar meerdere keren stonden onze voorhoede speelsters buitenspel. Voorzichtig kantelde het spel naar de helft van Elburg. Na goed doorzetten van Jeannine, kwam de bal voor de voeten van Marissa, die vervolgens op goal kon schieten maar helaas niet overtuigend genoeg. Vooralsnog was IJVV ongevaarlijk. Toch kwamen er steeds meer kansen voor IJVV. Een goede crosspass van Naomi op Willemijn, die de bal bij Liza kwijt kon en Liza de bal goed klaar kon leggen voor Esther die op goal schoot maar dit was een makkelijk houdbare bal voor de keepster van Elburg. Elburg werd hierna weer dreigend door de lange bal naar voren te spelen. Er was een doorgebroken speelster, waarop Jeannine een zeer nuttige overtreding buiten het 16 meter gebied van IJVV moest maken. Geen kaart, wel een vrije trap voor Elburg. Na een korte periode van kansen voor IJVV was het nu dus weer Elburg dat het spel probeerde te maken aan de kant van IJVV. Tot daar Mischa was die de bal kreeg, goed opendraaide en een mooie steekpass tussen de verdediging van Elburg door op Naomi gaf, die 1 op 1 met de keepster stond en beheerst afrond. 1-0 IJVV! Een beetje tegen de verhouding in maar IJVV maakt in tegenstelling tot Elburg de kansen uiteindelijk wel af. Toch bleven er nog steeds wat kansen komen voor Elburg, maar helaas ook een snel geschoten afstand schot ging maar net langs de goal van IJVV. Aan het einde van de tweede helft was duidelijk te merken dat de meeste speelsters van Elburg conditioneel al op haar tandvlees liepen. Zaak voor IJVV om het tempo hoog te houden en de voorsprong te vergroten. Het uitverdedigen van Elburg ging moeizaam, waardoor IJVV de bal op kon vangen en er weer een kans ontstond voor Marissa. Het spel ging zo nu en dan toch nog over en weer en de bal belandde voor de voeten van onze keepster Annegreet, die de bal diep schoot naar Willemijn, Willemijn die de bal meegaf aan Naomi, die mooi de combinatie zocht met Liza en vervolgens was het weer Naomi dat beheerst de bal langs de keeper schiet. 2-0! Rust.

In de rust vond er de eerste wissel plaats voor IJVV, Larissa kwam het veld in voor Esther. De tweede helft was begonnen en ook nu was het de eerste minuten een gebrek aan concentratie aan de kant van IJVV en had wat moeite met het uitverdedigen. Toch IJVV kwam er weer goed uit door wederom een snelle omschakeling. Larissa die de bal perfect meegeeft aan Liza, die de bal voor kon geven maar helaas Larissa niet kon bereiken. De tweede wissel vond plaats aan de kant van IJVV. Liza moest het veld verlaten voor Kim Zandbergen. Na deze wissel was het weer Elburg dat gevaarlijk werd en de bal op de paal schoot. Niet veel later schiet de nummer 8 van Elburg met een goede individuele actie de bal in de verre hoek. 2-1. Waarop de trainer van Elburg uitbundig reageert en één van zijn beste dans moves aan ons liet zien... Een paar minuten na deze kleine tegenslag, was het IJVV dat de voorsprong kon uitbouwen naar 3-1. Door hard werken van Naomi en een goede strakke steekpass op Larissa, kon Larissa de bal gemakkelijk maar strak langs de keeper schuiven, 3-1! Een goed geïmiteerde dans move van onze trainer als gevolg… Een kleine tien minuten na dit doelpunt was het weer raak voor IJVV! De keepster van Elburg kwam niet overtuigend genoeg haar doel uit om de bal weg te schieten, Naomi zette goed door en maakt haar derde doelpunt deze wedstrijd, 4-1! Typerend voor de wedstrijd was daar weer Elburg dat alleen op onze keepster afging, achtervolgt door Jeannine maar het mooi af kon ronden door een boogballetje over onze keepster heen te schieten, 4-2.  Met nog ruim 10 minuten op de klok, was er de laatste wissel voor IJVV. Marissa maakte plaats voor Laura. Veel kansen zijn er deze laatste minuten niet meer geweest maar door een mooie crosspass van Laura op Naomi die scherp stond, wist ze haar vierde doelpunt te maken! 5-2! In één van de allerlaatste minuten was het weer een crosspass van Laura op Naomi, die goed doorzette en de 6-2 binnenschoot maar helaas werd dit doelpunt afgekeurd omdat er door de scheidsrechter een overtreding was gezien. Eindstand eerste competitie wedstrijd, 5-2!

Volgende week speelt vrouwen 1 om half 3 uit tegen Wijhe ‘92.