MO15-1 begint matig aan start competitie

1 - 1

IJVV MO15-1

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 2

10 september 2016 11:45

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitie uitwedstrijd tegen Epe MO15-1 op het programma. Een ploeg die in de beker niet erg bijzondere uitslagen had afgeleverd. Maar wel een ploeg met aardig wat fysieke kwaliteiten en enkele dispensatie speelsters.
Onze ploeg was fysiek nog niet helemaal optimaal. Kim heeft wat last van haar hamstring en Alinde heeft vorige week pas haar eerste minuten gemaakt in de oefenwedstrijd tegen BosoSneek.

Desondanks begonnen we aardig aan de wedstrijd. We kwamen een paar keer dreigend door en dit leverde een paar mogelijkheden op. Verder waren we niet bang om het duel aan te gaan. De dames uit Epe waren dit blijkbaar niet gewend. Nadat Noortje net enkele minuten in het veld kwam onderschepte ze op felle wijze de bal, en gaf een een prima pass op Karlijn die daardoor recht op de keeper af kon lopen. Karlijn ronde prima af. 0-1.

Vanaf dat moment deed Epe er een schepje bovenop. Hierdoor vergaten wij te voetballen en werden onnauwkeurig in de passing. Met moeite wisten we de voorsprong de rust in te slepen.  In de rust gaf Marco aan dat wanneer we op deze manier door zouden gaan, we deze wedstrijd niet zouden winnen. Als het voetballend niet echt lukt, dan moeten we in ieder geval inzet blijven tonen.
Deze instelling namen de dames mee de tweede helft in. Er werd hard gewerkt, maar voetballend kwamen we toch niet goed uit de verf. Uit één van de gevaarlijke corners van Epe wisten we de bal niet weg te werken, gevolg was een doelpunt van Epe. 1-1.

In de slotfase kregen we nog 2 goede kansen om 3 punten mee te nemen. Dit lukte net niet. Een terechte uitslag. 1-1

Komende week lekker trainen, en op naar de volgende pot!