86'
Naomi Visscher (intikker)

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 5

1 oktober 2016 14:30

Om 14.30 uur werd er in Oldebroek afgetrapt voor alweer de 4e competitie wedstrijd voor de vrouwen van IJVV. Vanaf de eerste minuut ging het al moeizaam bij IJVV. Spelers die elkaar niet konden vinden, er werd niet kort genoeg gedekt op de tegenstander en leidde het veel balverlies. Het verliep onrustig, moeizaam en het liep achter de feiten aan. Toch was onze keepster Annegreet heel alert en redde het team meerdere malen van een vroege achterstand. Annegreet die overigens een erg goede wedstrijd stond te keepen. Later in de eerste helft begon het voetbal beetje bij beetje weer terug te komen maar nog lang niet zoals het horen moet. Want in de 38e minuut was het raak voor Owios, 1-0 achter. Rust.

In de rust is er besproken dat we slimmer moesten voetballen en bij een redelijk fysieke ploeg als Owios er meer power in moesten gooien en het op wilskracht en doorzettingsvermogen als team moesten doen. Zo gezegd, zo gedaan. Hoewel het in de eerste minuten nog wel wat rommelig was, kwam IJVV heel sterk terug en bleef het doorzetten. In de 75e minuut was het dan eindelijk raak voor IJVV! Kim Zandbergen wist op een fraaie wijze de 1-1 te maken!  Opluchting en nog meer vertrouwen om de drie punten binnen te slepen deze middag. Een aantal minuten later was het weer raak en weer was het Kim Zandbergen, 1-2! Marissa had de betere speelster van Owios bij haar staan maar stond verdedigend erg goed door haar niet of nauwelijks aan de bal te laten komen. Het meeste gevaar kwam daardoor van Owios bij de buitenspeelsters vandaan maar ook zij kwamen er niet meer door. De wedstrijd ging hard tegen hard, harde duels, onnodige en onbenullige overtredingen. De onrust waar IJVV de eerste helft last van had was aan het eind van de tweede helft zo goed als verdwenen. En kon het weer counteren en dit keer was het Naomi die voor IJVV scoorde! 1-3!

Dit is ook de eindstand. De wedstrijd verdiende zeker geen schoonheidsprijs maar wat was het een lekkere overwinning! Als team gevochten en gewonnen, ook deze drie punten zijn voor ons!

Volgende week speelt IJVV vrouwen 1 thuis om 14.30 tegen Epe. Kijken dus!