21'
45'

Meisjes onder 15 zaterdag, MO15-1, 1e klasse 2

5 november 2016 12:30

De meiden van MO15-1 bevinden zich momenteel in een loodzware periode. Pijntjes en vervelende blessures zorgen ervoor dat we al weken niet met onze vaste groep kunnen spelen zoals we eigenlijk voor ogen hadden. Een mooie plek in de Top 3 van de zware 1e klasse is momenteel even uit zicht.
Zaterdag vertrokken we zonder de geblesseerde doelman Demi en spits Kim richting de kippenboerderij in Barneveld. Een team waarin we in de beker met 9-0 van hadden gewonnen. Renske kon op het laatste moment mee na een dag eerder nog ziek op bed te hebben gelegen. Alinde en Sanne waren nog niet geheel pijnvrij. Lichtpuntje was dat Marjan na een vervelende enkelblessure weer groen licht had gekregen om 15 minuten mee te mogen doen.
Vanwege het ontbreken van onze vaste doelman, offerde Syl zich op om de keepershandschoenen aan te trekken. Verder kregen we versterking van Maaike, Sterre en Ismee uit MO15-2. Dames, wederom bedankt. Top dat jullie je beschikbaar stelden nadat jullie zelf al een zware wedstrijd in de benen hadden.
Met een flink gewijzigde opstelling begonnen we bijzonder sterk aan de wedstrijd. Gelegenheidsspits Sanne bleek een prima aanspeelpunt te zijn. Binnen 2 minuten kopte Estelle de bal hard binnen uit een corner van Sanne. Ongeveer een minuut later was Karlijn de verdediging te vlug af en prikte de 0-2 binnen.
We voetbalden gewoon een lekkere wedstrijd! Karlijn wist ook de 0-3 te scoren na een mooie aanval.
De afspraak die Marco voor de wedstrijd met de dames had gemaakt werd nagekomen. 3x scoren binnen 20 minuten, en we zouden de wedstrijd rustig uit kunnen voetballen. Dat rustig werd iets te letterlijk opgevat..... Voor het rustsignaal klonk kreeg Barneveld nog nog twee kansen via hun snelle rechtsbuiten. Deze leverde 2 goede voorzetten af die koelbloedig werden ingetikt. En zo was de riante voorsprong verdwenen.... Even de scherpte kwijt, achteroverleunen en je tegenstanders laten lopen kan dus echt niet.
Alinde gaf in de eerste helft nog aan weer last te krijgen van haar enkel. Uit voorzorg is ze dus naar de kant gehaald en werd ze prima vervangen door Sterre. Sowieso speelden de meiden van MO15-2 moeiteloos mee. Ismee was een goed slot op de deur achterin, en Maaike kon in de tweede helft laten zien ook makkelijk te kunnen scoren.
Dit deed ze ongeveer 10 minuten na de rust. De 2-4 van Maaike gaf ons weer wat lucht. Even later leek de wedstrijd helemaal op slot te worden gegooid toen Estelle haar tweede doelpunt van de middag scoorde, 2-5.
Dit was ook een mooi moment om Marjan haar rentree te laten maken. Op haar geliefde linksback positie heeft ze haar eerste minuten weer gemaakt. En dat is goed nieuws voor MO15-1!
Uiteindelijk wist Maaike ook haar tweede doelpunt te scoren waardoor we de meiden uit Barneveld teleurgesteld tokkelend achterlieten met een 2-6 uitslag.
We gaan de komende weken weer trainen en herstellen om te proberen de Top 3 alsnog te behalen. En dat zou bijzonder knap zijn.