Moeizame overwinning Vrouwen 1 in Dronten.

0 - 1

IJVV VR1

Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 5

18 februari 2017 14:30

Vandaag speelden we de eerste wedstrijd na de winterstop tegen ASV Dronten Vrouwen 1.
Na een aantal oefenwedstrijden dachten we dat we er klaar voor waren, maar.........
Zoals in de eerste seizoenshelft hebben we nog steeds te maken met veel blessureleed.

Mischa, Larissa en is Rozemarijn op wintersport! Daarom gingen Lisette en Shannon van MB1 met ons mee. Gelukkig waren er weer meiden uit lagere teams die mee wilden doen nadat ze zelf al een wedstrijd hadden gespeeld. Toppie meiden weer bedankt.

De wedstrijd begon goed en we zette ASVD al snel onderdruk. Dat ging redelijk tot aan de 16 meter maar hierna verzuimende we de grote hoeveelheid kansen af te maken. Dit had ook te maken met de keeper van ASVD, zij hield haar ploeg meerder malen in de wedstrijd met goede acties.

Gelukkig maakte Willemijn in de 21e minuut een doelpunt uit een voorzet van Dian vanaf de rechterkant. Deze kreeg de bal toegespeeld uit een schitterende crosspass van Marissa. In de rust afgesproken dat we de tweede helft niet te gehaast moesten spelen en dat we elkaar de bal strakker zouden inspelen. Helaas was de tweede helft nog minder dan de eerste. ASVD kwam er enkel malen heel gevaarlijk uit. We raakte nog twee keer de paal, schoten die overgingen en top keeperswerk maakte dat 0-1 de eindstand werd.

Deze wedstrijd was er niet één in om in te lijsten maar wel zeer leerzaam. Iedereen probeerde het wel maar het lukte maar niet. Door te blijven inzetten en te werken hebben we toch weer deze 3 punten mee genomen naar IJsselmuiden.

Nu hebben we weer 2 weken geen competitiewedstrijd, na deze lange winterstop.

Onze volgende competitiewedstrijd is op 11 maart 14.30 uur a.s., thuis tegen Hierden.

De KNVB is er niet echt mee bezig om deze klasse aantrekkelijker te maken.