Vrouwen zaterdag, VR1, 4e klasse 5

11 maart 2017 14:30

Scheidsrechter

Javanbakht, R.

I.v.m. de vele blessures hebben we vandaag weer een beroep kunnen doen op meiden van MO17-1.
Marjolein, Danique en Amber, bedankt dat jullie ons vandaag weer hebben bij gestaan.

De wedstrijd was begonnen en het was al vrij snel raak voor IJVV. Kim Weijmer schoot op doel, de keeper kon de bal keren en het was Dian Rolf dat de 1-0 binnen kon tikken.

Het tweede doelpunt viel een paar minuten na het eerste doelpunt. Esther dribbelde met 1 verdediger voor zich richting goal, bewaarde het overzicht en kon afspelen op Kim Zandbergen dat goed was meegelopen en beheerst af wist te maken. 2-0!

Het leek een makkie te worden voor IJVV maar toch bleef de 3-0 nog even uit. Het spel ging over en weer maar toch was het IJVV met het meeste balbezit. Voetballend gezien had IJVV weinig moeite met Hierden maar toch maakte IJVV het Hierden soms wel heel makkelijk door gevaarlijk balverlies te lijden in de verdediging. Zo stond er tot 2 keer toe een speelster van Hierden oog in oog met onze keepster Annegreet. Gelukkig wisten zij de kansen niet af te maken.

Het spel van IJVV was slordig en veel momenten was het allemaal net niet. Passes die niet aan kwamen, er werden verkeerde keuzes gemaakt, speelsters die niet bewogen zonder bal en miscommunicatie maar er werd vooral veel onnodig balverlies geleden.

Maar ineens kon IJVV er toch weer uitkomen en stuurde Kim Zandbergen Esther weg met een mooie steekpass. Esther liep de verdediging eruit en wist te scoren, 3-0!

De laatste minuten van de eerste helft wist IJVV de druk weer een beetje op te voeren en was het weer raak! Door een schot op goal van Angela, werd gepakt door de keeper. Maar de keeper van Hierden liet de bal geregeld los waardoor het deze keer Kim Zandbergen was die uit de rebound kon scoren. 4-0!

Rust.

In de 47e minuut, net na rust. Verloor Naomi bij een aanval van IJVV de bal. De bal kwam uiteindelijk nog bij Jos in de voeten, zij speelde Annegreet in. Annegreet zocht Jos voor de kaats maar de bal belande in de voeten van een aanvaller van Hierden. Zij maakte de 4-1. Onnodig tegen deze tegenstander.

Nog geen twee minuten later. Een vrije trap voor Hierden, deze werd geblokt door Esther. Esther stuurde Kim Zandbergen en Kim maakte de 5-1!

Het volgende doelpunt werd gemaakt door Naomi. Na goed voorbereidend werk van Angela en Esther kon Naomi de bal binnenschieten. 6-1!

Een paar minuten daarna was het weer Naomi dat scoorde, maar dit doelpunt werd afgekeurd na een overtreding op de keeper van Hierden.

Maar Naomi kreeg later nog een kans. Ze schoot op goal en er werd hands gemaakt. De scheids liet doorgaan en de bal viel weer voor Naomi. Haar tweede poging was wel raak, 7-1!

De 8-1 staat op naam van Marjolein Stoel, die zeer goed was ingevallen en uit de kluts de bal voor haar voeten kreeg en de stand kon vergroten!

Uiteindelijk werd het nog 9-1 door een mooie assist van Amber Otten op Kim Zandbergen!

Een zeer goed resultaat! De drie punten zijn weer binnen!

De volgende competitie wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 25 maart a.s. 14.30 uur thuis tegen Owios. Tot dan!