Scheidsrechter

Burg, F. van de

Accommodatie

Onbekend

Sinterklaas is inmiddels het land weer uit en het is weer tijd voor de grote kerst bazar bij IJVV maar ook is het de dag dat de nummer 2 van de klassering IJVV vrouwen 1 het op moet nemen tegen de nummer 3 DSV Doornspijk vrouwen 1. Dat beloofd een spannende wedstrijd te worden!

14:43 uur - Beide teams stonden klaar om te beginnen maar eerst was daar nog de pupil van de wedstrijd, Elisah Junte. Zij maakt een knappe goal en had voorafgaand aan de wedstrijd de speelsters van IJVV moed ingesproken door te zeggen: "Je moet altijd je best blijven doen!" Te aandoenlijk maar zeer motiverend. Afijn, de wedstrijd kon beginnen en IJVV nam de aftrap. Het viel gelijk op dat DSV de ploeg was die het spel wou maken, er werd veel druk gezet en IJVV had moeite het balbezit te behouden. Het spel van IJVV was behoorlijk onrustig en de bal kwam vaak niet verder dan de middenvelders van DSV. Deze namen het balbezit dan weer over en konden daarmee hun snelle buitenspelers bereiken. De buitenspelers waren zeer dreigend maar hadden moeite om er langs te komen. Het was dus zeer gevaarlijk aan de kant van IJVV maar voor alsnog geen grote scoringskansen voor DSV doordat de aanvallers het moeilijk hadden tegen onze verdediging. Wel viel het op dat wij de eerste minuten met het spel van DSV mee voetbalden. Dit was ook te zien in ons balbezit. Er werd te vaak een bal diep gespeeld, wat niet te belopen was voor de aanvallers of deze stonden dan buitenspel. Er moest meer getikt worden en spelen op meer balbezit om ons eigen spel te spelen. Toch waren er wel een aantal kansen voor IJVV. Door een mooie steekbal van Esther op Naomi, Naomi die de bal af weet te geven aan Kim Zandbergen maar die mist helaas het doel. Kort daarna weer een goede actie, dit keer van Willemijn, zij onderschept de bal maar geeft dan de bal met iets teveel diepte op Naomi. Inmiddels gaat het spel beide kanten op en zijn er over en weer wat dreigementen. Zo was daar van onze kant weer Willemijn die de bal op Naomi geeft en wederom de bal op Kim Zandbergen wil afgeven maar helaas zat hier een tegenstander tussen. Maar daar was dan even later het eerste doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Kim Zandbergen, 1-0 IJVV! Maar niet veel later was het DSV vanaf de rechterkant dat kon scoren omdat IJVV niet goed stond te dekken en zo kon er via het been van een IJVV'er gescoord  worden, 1-1. De bal was daarna al snel weer op de helft van DSV en Kim Weijmer gaf een fantastische voorzet vanaf de rechter kant dat op het hoofd van Larissa belandde, die helemaal vrij stond maar helaas de bal niet genoeg kracht en richting mee kon geven. Zo waren de meeste kansen toch echt voor IJVV. Want kort voor rust, kreeg Kim Zandbergen de bal van Laura, waardoor Kim Zandbergen met de bal aan de voet door kon lopen richting goal en na knap doorzetten van Kim schoot ze beheerst de 2-1 binnen! Met een voorsprong gingen we de rust in.

In de rust was er een wissel plaats gevonden, Larissa maakte plaats voor Jane ter Horst. Kort na rust was het Jane dat een mooie kans had op de 3-1 vanuit een corner van Naomi maar helaas zat hier een verdediger van DSV goed tussen. Net nu je dacht dat de voorsprong uitgebouwd zou worden was het IJVV dat wat onrustig speelde en DSV een diepe bal gaf op de voorhoede van DSV en zo de stand op 2-2 kon zetten. Vrijwel gelijk daarna werd er gewisseld en verliet Turbo Roos uit de verdediging het veld en maakte plaats voor een middenvelder, Laurien de Jonge. IJVV nam dus het risico om 1 op 1 te spelen achterin en om de wedstrijd toch nog om te kunnen zetten in winst. IJVV zette daardoor ook meer druk en was veel in balbezit maar het moest uitkijken voor de omschakeling. Want daar was de linksbuiten van DSV in balbezit en kon het 16 meter gebied in dribbelen maar door een goede en gewaagde sliding op de bal van Laura was DSV een scoringskans ontnomen. Maar daar was IJVV weer in de aanval, het was Laura die een mooie steekpass gaf op Esther die goed de ruimte in liep en hierdoor ontstond er een hele grote kans. Esther schoot richting de verre hoek maar helaas voorlangs. Links van haar stond nog een speelster helemaal vrij maar deze werd helaas niet gezien. In de laatste minuten was het weer Esther dat perfect wegdraaide van haar tegenstander en uit de draai de bal op goal kon schieten maar op de doellijn werd de bal weggetikt door DSV! De allerlaatste grote kans van de wedstrijd was voor IJVV. Een mooi afstandsschot van Laurien ging helaas net over de goal! En daar was dan het fluitsignaal van de scheidsrechter. Einde wedstrijd, eindstand 2-2. Er had helaas meer ingezeten gezien de vele kansen voor IJVV maar het was een ware strijd van beide partijen!

Speler van de wedstrijd: Laura van Dijk
Meiden van de Ma1 en van de Mb1 bedankt dat ook vandaag weer een beroep op jullie konden doen.