IJVV MO 17-1 na inhaalwedstrijd nog steeds aan kop!

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, Hoofdklasse 1

Datum

18 april 2017 19:00

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zaterdag won ons MO 17-1 team al met 6-0 van Warnsveldse boys en we kwamen daarmee op de eerste plek te staan in de hoofdklasse. Een goed begin van de dag, met als afsluiter pizza's van de Italiaan!
Dinsdagavond 18 april, stond de inhaalwedstrijd tegen Koninklijke UD Deventer (KONUD) op het programma. KONUD, 8e in de competitie maar het begon sterk aan de wedstrijd. Het was vrij snel duidelijk dat het om een heel ander soort wedstrijd ging dan afgelopen zaterdag. Een voetballende ploeg, altijd leuk! Maar IJVV was een beetje zoekende de eerste 5 a 10 minuten en had moeite om uit de druk van KONUD te komen. Toch slaagde de meiden van Iesselmuu'n er in om zelf het spel te bepalen en er meerdere keren uit wist te komen door goed combinatie spel, mooie steekpasses binnendoor en spelend met meer druk vooruit. Zo was het Martine dat als eerste het net wist te vinden door na een goede solo actie tussen twee verdedigers door de bal beheerst in de goal wist te schieten. (0-1! 'Martine Eringa) Niet heel veel later was het weer raak! (0-2! 'Danine Epping) Epping dat een zeer goede wedstrijd speelde, wist voor IJVV de score al vrij snel te verdubbelen. Dit gaf IJVV meer rust in het spel. In tegenstelling tot afgelopen zaterdag waren de meiden strijdlustig, geconcentreerd en erg mooi om te zien was dat ze alles voetballend probeerde op te lossen. Er werd met lef gevoetbald, wat het soms wel spannend maakte maar het is mooi om te zien hoeveel vertrouwen er is. Met een minuut of 10 zat de rust er aan te komen maar na een mooie aanval: Steekpass van Marjolein op Amber, Amber die zich langs de verdediging knokt, de bal voor kan geven en onze net ingekomen spits in één keer kan scoren! (0-3!' Karlijn Schilder) Hatsee! Niet veel later was het rust.

De meiden waren ontspannen in de rust. Het was ook vrij uniek dat we met maar liefst een kans of 4 al drie doelpunten wisten te maken. Grote klasse voor de meiden dat ze zich na een ietwat matige warming up en een matig begin van de wedstrijd zich zo goed hebben herpakt. Maar, de wedstrijd was nog niet gespeeld. Nog een hele helft te gaan, 40 minuten lang. Het was zaak om de voorsprong vast te houden en niet te makkelijk te denken. Proberen je eigen spel vast te houden en de voorsprong te vergroten. Maar in de tweede helft gebeurde er niet wat er de laatste 30 minuten van de eerste helft gebeurde. IJVV probeerde wel het spel te maken, had ook het meeste balbezit en maakte met vlagen mooie combinaties maar het was het allemaal net niet. Veel passes kwamen niet aan en er werd teveel gepingeld in de kleine ruimte waar het al druk was. IJVV moest meer gebruik maken van de ruimtes en beweeglijker zijn zonder bal. Daarom hadden ze het moeilijk om zich eruit te voetballen en kwamen we niet tot hele grote kansen in de tweede helft. Daarentegen had KONUD de druk verder opgevoerd en had IJVV moeite met de counter en de snelheid van de voorhoede speelsters. Zo wisten zij de 1-3 op het scorebord te zetten. Het spel was matig van IJVV in de tweede helft maar toch bleven de meiden zich inzetten en er alles aan doen om deze voorsprong te behouden.
Gelukkig, was daar het fluitsignaal en hebben de meiden van IJVV overall zeer terecht gewonnen van het Koninklijke UD. Dat was de lange reis zeker waard, want de drie punten zijn voor ons!