9 september 2017 14:30

Scheidsrechter

Nijenhuis, R.J.

Opstelling

IJSSELMUIDEN – Op een regenachtig Den Uithoek heeft IJVV de eerste overwinning van dit seizoen geboekt. Nadat CVVO in de eerste helft op voorsprong kwam, wist IJVV de schade al snel te repareren. In een ijzersterke tweede helft werd de voorsprong verovert, die vervolgens niet meer uit handen werd gegeven.

Na het goede duel tegen Go Ahead Kampen en het midweekse treffen met vv Hattem trad IJVV vandaag aan tegen CVVO uit Lemmer. De ploeg van trainer Daniel Schmidt is het bekertoernooi zeer sterk gestart door VSCO met 5-1 te verslaan. Het beloofde een moeilijke middag te worden op Den Uithoek. IJVV startte met twee wijzigingen in de basiself ten opzichte van het duel met Go Ahead. Albert-Jan Meuleman was weer beschikbaar en nam de plek van Rick Reker over. Maarten Hinderks startte in plaats van Hicham Ziyech, die plaatsnam op de reservebank.

De openingsfase van het duel was voor IJVV, die hierin enkele kleine kansjes creëerde. Eerst was de opgestoomde Danny van den Berg dicht bij een doelpunt, zijn schot werd gekeerd door de uitstekend keepende doelman Nando Kruijsdijk. De grootste kans kwam op naam van Jonno Pruim. Pruim kapte zijn directe tegenstander knap uit, maar een katachtige reflex van Kruijsdijk voorkwam een vroege voorsprong. Enkele minuten later moesten de bezoekers in een tijdsbestek van vijf minuten tweemaal noodgedwongen wisselen. Kees Tadema en Lammert Schut konden niet verder en werden vervangen door Hedzer Bergstra en Erik van de Berg. CVVO begon iets meer aan te dringen. IJVV kreeg de bal niet lekker weg uit de zestien, waarna de bal voor de voeten kwam van Denny Portijk. Portijk aarzelde geen moment en haalde uit, zijn schot verdween boven Meuleman op het aluminium. De daaropvolgende aanval was wel raak voor de bezoekers. Invaller Van de Berg bracht de bal strak voor de pot, waarna Aart Speerstra knap voor zijn directe tegenstander kwam en wist af te drukken. Een onnodige achterstand voor de mannen van trainer Eduard Lindeboom. IJVV ging niet bij de pakken neer zitten en ging opzoek naar de gelijkmaker. Siebren Visscher probeerde het van afstand, maar doelman Kruijsdijk redde opnieuw. Vlak voor rust kwam IJVV dan toch op gelijke hoogte. Een voorzet van Tim Roeland, die de geblesseerde Marvin Ruiter verving, bereikte Jonno Pruim die de doelman verschalkte.

Nadat de regenbuien enigszins minder werden, werd er afgetrapt voor de tweede helft. IJVV zette het goede spel uit het eerste bedrijf door en was heer en meester op het veld. Aanvoerder Lenhard de Velde heerste in de lucht en er was constant beweging. Dit resulteerde al snel in een kans voor Özhan Kardag, die Kruijsdijk op zijn weg vond. Enkele minuten later was het weer Kardag die dicht bij een goal was. Hicham Ziyech, die de goed spelende Maarten Hinderks verving, lanceerde met zijn eerste balcontact de spits, die vervolgens zijn directe tegenstander uitkapte maar de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. De onvermoeibare Jonno Pruim was de volgende die dicht bij een treffer was, echter werd zijn inzet gestuit door een goeie verdedigende sliding. Dat de 2-1 in de lucht hing moge duidelijk zijn. IJVV hield achterin de boel goed dicht en kwam in minuut 75 eindelijk op een verdiende voorsprong. Na een goede aanval over meerdere schijven kapte Jonno Pruim zijn directe tegenstander uit, waarna hij de Lemmerse doelman op zijn weg vond. Zoals een echte spits betaamt was het Özhan Kardag die als eerste bij de rebound was en de bal binnen wist te werken. De voorsprong leek even verlammend te werken, want Edzo Kloosterboer verdiende twee minuten later een terechte strafschop. Gelukkig voor IJVV wist Albert-Jan Meuleman de strafschop van Thomas Miedema te keren. In de resterende minuten kwam de voorsprong niet meer in gevaar, waardoor de drie punten in eigen huis bleven.