23 september 2017 14:30

Scheidsrechter

O'Niel, W.

Opstelling

IJVV is als een komeet uit de startblokken geschoten in de tweede klasse H. De Esch, het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse D, werd met 4-0 verslagen.
IJVV had geen enkele moeite met De Esch. Met goed spel werd de club uit Oldenzaal met ruime cijfers aan de kant gezet. En dus was IJVV-trainer Eduard Lindeboom een tevreden man. “Het was genieten met ook nog een zonnetje erbij. Ik heb me kostelijk vermaakt. Het was bij vlagen smullen. Dit was een goede start.”
Toch moest het IJVV-publiek lang wachten op het eerste gevaarlijke moment. Na ruim een half uur was Özhan Kardag gevaarlijk met een kopbal. De keeper bracht redding. Vlak voor rust had IJVV een grote kans op de 1-0. Jonno Pruim omspeelde de keeper en schoot tegen de paal. In de rebound had Tim Roeland de bal voor het inschieten, maar hij werkte te slap af.
Na rust denderde IJVV over de tegenstander heen. In de 52ste minuut viel de logische 1-0. Kardag nam het doel onder vuur met een halve omhaal. Roeland verlengde inzet doeltreffend met het hoofd. Vier minuten later was het weer raak. Uit een voorzet van Kardag kopte Pruim tegendraads raak. Al snel kon het IJVV-publiek weer juichen. De sterk spelende Hicham Ziyech had een goede voorzet in huis. Kardag tikte binnen. De trefzekere spits was tien minuten later weer succesvol. Uit de draai schoot hij raak, nadat Lenhard de Velde bal goed had doorgekopt.