14 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling IJVV 1

IJVV leek zaterdag op weg naar een overwinning in de lastige uitwedstrijd bij DZSV. Zover kwam het niet. Vlak voor tijd kwam DZSV toch nog langszij. “Doodzonde, we hadden hier kunnen winnen. Als was dat eigenlijk teveel van het goede geweest. Het was een moeizame wedstrijd”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV kwam al vroeg in dit duel op achterstand. Zo’n zeven minuten later was de stand weer in balans. Een scherpe vrije trap van Hicham Ziyech werd door een speler van DZSVin eigen doel gewerkt. Daarna werd het duel rommelig. DZSV speelde compact met vijf man achterin. IJVV kreeg geen grip op de tegenstander.

Na rust kwam IJVV al snel op het goede spoor via Ziyech. Jonno Pruim raakte de paal. In de rebound schoot Ziyech binnen. Even later raakte de ploeg uit Dinxperlo de paal. In de 81ste minuut kreeg Özhan Kardag een goede kans om de wedstrijd te beslissen. Hij ging alleen op de keeper af, maar de bal sprong van zijn voet.

Vlak voor tijd, 87ste minuut, ging het toch nog fout voor IJVV. DZSV kwam op 2-2 via een rake vrije trap. Daarna gebeurde er nog van alles. Een treffer van Lenhard de Velde werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna was er nog een opstootje. De scheidsrechter trok direct rood voor een speler van DZSV. Gerjon van den Berg kon ook vertrekken met een tweede gele kaart.