4 november 2017 14:30

Scheidsrechter

Witte de, A. Th

Opstelling

IJSSELMUIDEN – Een gehavend IJVV nam het afgelopen zaterdag op tegen ASC’62 uit Dalfsen. Een traditioneel lastige wedstrijd voor de thuisploeg. De wedstrijd bleek een ware veldslag waarin uiteindelijk maar één team voetbalde, maar helaas te weinig kreeg.

Het was puzzelen voor hoofdtrainer Eduard Lindeboom voorafgaand aan het duel. Vanwege de vele blessures vonden er noodgedwongen een aantal wijzigingen in de basisopstelling plaats. De hamstringblessure van Siebren Visscher was te serieus om in actie te komen, waardoor Sander Morren terugkeerde in de basiself. Ook voor Ryan van Lente en Hicham Ziyech kwam het duel te vroeg: Van Lente kampte met een voetblessure, terwijl Ziyech last had van zijn heup. Voor hen speelden Danny van den Berg en Marvin Ruiter. Tristan Otten, Bertrick Schrijver en Lars Flier namen plaats op de reservebank.

Spijkerharde eerste helft, weinig kansen
Dat ASC niet naar IJsselmuiden kwam om te voetballen, bleek al meteen in de openingsfase. IJVV begon goed en creëerde na een goede actie van Jonno Pruim de eerste kans van de wedstrijd. Zijn scherpe voorzet werd door iedereen gemist. Na deze goede mogelijkheid werd enkele minuten later Ozhan Kardag op keiharde wijze gevloerd door zijn directe tegenstander, die hier minimaal een gele prent voor moest ontvangen. De scheidsrechter deed echter niets.  Diezelfde Kardag kreeg even later een goede mogelijkheid om IJVV op voorsprong te brengen, echter stuiterde de bal op het moment van schieten op waardoor deze uiteindelijk over ging. Het duel kabbelde voort en kende weinig echt grote kansen. Kijk in de Vegte moest nogmaals handelend optreden op een inzet van Kardag en Ruiter schoof de bal na een snelle counter in het zijnet. Het laatste wapenfeit van Kardag, die nog teveel last had van de eerste charge op zijn enkel en zich noodgedwongen moest laten vervangen, was een inzet die werd gered door Kijk in de Vegte. Het volgende slachtoffer van een spijkerharde overtreding was Marvin Ruiter, ook hij werd snoeihard gevloerd maar kon de wedstrijd gelukkigerwijs wel vervolgen. In het restant van de eerste helft gebeurde er niets meer, waardoor beide ploegen met een 0-0 aan de thee gingen.

Gerjon van den Berg breekt de ban
In de tweede helft was het IJVV dat direct het initiatief wist te pakken. Men had de bal en ging geduldig opzoek naar de opening. Slachtoffer nummer zoveel van overtreding nummer zoveel vanmiddag was Jonno Pruim. Ook hij werd uit de wedstrijd geschopt met op het oog een serieuze blessure. IJVV liet zich niet van de wijs brengen en creëerde genoeg. Tim Roeland had de openingstreffer voor zijn rekening moeten nemen, maar zijn schot verdween over. Enkele minuten later was het wel raak. Een scherp aangesneden vrije trap van Sander Morren belandde op de rug van Gerjon van den Berg, waarna de bal vervolgens in het net vloog. Eindelijk, en terecht ook, stond IJVV op voorsprong. De thuisploeg ging opzoek naar een ruimere voorsprong en had deze ook moeten pakken. Marvin Ruiter kreeg een uitgelezen kans op 2-0, echter werd zijn inzet op miraculeuze wijze uit het doel gehouden door doelman Kijk in de Vegte. In plaats van een verdiende 2-0, viel de bal aan de andere kant wel in het net. Matthijs van Gelder wist een rebound af te ronden.

‘Trots op de boys’
Hoofdtrainer Eduard Lindeboom verklaarde in gesprek met Gerard Meijeringh van Weekblad de Brug trots te zijn op ‘zijn’ jongens: “ASC deed er alles aan om ons het voetbal te ontnemen. Ze zochten de grens op, het was bij vlagen gênant. Ze gingen op zoek naar ledematen. In de eerste helft hebben ze Özhan uit de wedstrijd geschopt. Natuurlijk zit ik met een katterig gevoel, maar bij mij overheerst wel de trots. De lijst met afwezigen was zo groot. Veel jongens hebben in deze wedstrijd op een positie gespeelde die ze niet kennen. Dat is gewoon knap. Ik ben dan ook trots dat we dit met z’n allen hebben kunnen brengen en hiertoe in staat zijn. Ik heb een kater, maar we zijn wel op de goede weg."

Foto's: Klik hier >>
Bron interview: Brugnieuws.nl / Gerard Meijeringh